Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Ciasto do pizzy Pizzola - niezmienna jakość i gwarantowany smak


Zobaczcie państwo:
Pizza na grubym spodzie z placka mrożonego Pizzola
Pizza na grubym spodzie z kulki mrożonej Pizzola
Pizza na cienkim spodzie z placka mrożonego Pizzola
Pizza na cienkim spodzie z kulki mrożonej Pizzola
Ciasto do pizzy Pizzola
Idealna pizza - jak ją zrobić?

Nawet najlepsze składniki i najbardziej wyszukane dodatki nie gwarantują udanej pizzy jeśli ciasto do pizzy nie będzie spełniało oczekiwań klientów. Jak zadbać o wysoką jakość ciasta?

Jak zagwarantować powtarzalność formy, gramatury i smaku, a przy tym wszystkim zminimalizować czas oczekiwania klienta na gotowe danie? Pizzola - producent ciast mrożonych i spodów do pizzy  udowadnia, że spełnienie wszystkich warunków jest możliwe.

Ciasto mrożone do pizzy PIZZOLA - sprawdź dlaczego warto skorzystać z oferty:
  • Ciasto do pizzy w kulkach i gotowe placki do spodów różnych grubości i średnic, pozwalają zaspokoić oczekiwania każdego klienta. Ciasta cechuje najwyższa jakość.
  • Wieloletnie doświadczenie i korzenie w ojczyźnie pizzy – Włoszech.
  • Stała, niezmienna, najwyższa jakość. Ograniczenie do minimum problemów z jakością mąki (im większa partia mąki w jednej dostawie tym stabilniejszy produkt – zakład produkcyjny zamawia jednorazowo wiele ton tego surowca).
  • Skrócenie do minimum czasu oczekiwania klienta restauracji na zamówioną pizzę. Czas od zamówienia do podania przy zamówieniu pizzy na grubym spodzie wykonanej na placku gotowym wynosi ok. 10 min a na cienkim ok. 5 min ! W przypadku zamówień na telefon i dowozu pizzy ma to oczywiście kolosalne znaczenie.
  • Brak konieczności inwestowania w drogi sprzęt do produkcji ciasta. Pieniądze zaoszczędzone na zakupie mieszarki można przeznaczyć na zakup plackarki. Plackarka z kolei wyeliminuje konieczność zatrudnienia wykwalifikowanego pizzera i znacznie zwiększy wydajność.
  • Uniezależnienie się od kwalifikacji personelu i znaczne obniżenie związanych z tym kosztów.
  • Zmniejszenie powierzchni magazynowej i produkcyjnej.
  • Czystość na zapleczu, eliminacja zapylenia mąką.
  • Wyeliminowanie wielu czynności zw. z koniecznością zamawiania/kupowania, kontrolowania terminów przydatności i jakości, problemów z utrzymaniem właściwej rotacji magazynowej etc. półproduktów do produkcji ciasta.

Z tej samej mrożonej kulki ciasta mrożonego można uzyskać różnej jakości pizze poprzez:

  • zmianę gramatury przez podział lub łączenie
  • zmianę średnicy / grubości placka
  • poprzez zastosowanie różnych parametrów wypieku (temperatura, udział % temperatury grzałek góra/dół pieca)
  • wybór metody wyrobu placka: ręczna lub w plackarce
  • wybór dodatków

Ostateczny smak i wygląd pizzy zależy od „ręki” pizzera, dlatego dwie pracujące obok siebie pizzerie mogą pracować na tej samej kulce ciasta mrożonego i jednocześnie sprzedawać bardzo różniące się od siebie pizze.

Spody i ciasta do pizzy Pizzola:

Ciasto do pizzy cienkiej o posmaku słodkim: Premio Złote

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej lub na siatce. Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 600 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 30cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio Złote  przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych. Ciasto charakteryzuje się krótkim czasem rozmarzania oraz złocistym kolorem po wypieku, z ciasta można formować placki do pizzy nieco grubszej.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy

Ciasta do pizzy cienkiej o posmaku słonym (typowo włoskie): Premio Standard

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, oliwa z oliwek, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, gluten pszenny.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie, lub w plackarce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 25cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 280° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio Standard przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy bezpośrednio na szamocie lub na siatkach wypiekowych.

Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy

Spód do pizzy grubej prostokątny Focacia Special 38/58 (1000g, 38cm/58cm)

Składniki: Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, sól, drożdże piekarskie, cukier, zioła suszone, polepszacz.

Sposób przygotowania do spożycia: Zamrożony produkt przełożyć do wytłuszczonej formy i nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej. Produkt przeznaczony do wypieku zarówno w piecach do  pizzy jak i konwekcyjnych, a także piekarnikach domowych.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy


Okrągły spód do pizzy grubej: Focacia Special

Składniki: Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, sól, drożdże piekarskie, cukier, zioła suszone, polepszacz.

Sposób przygotowania do spożycia: Zamrożony produkt przełożyć do wytłuszczonej formy i nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej. Produkt przeznaczony do wypieku zarówno w piecach do  pizzy jak i konwekcyjnych, a także piekarnikach domowych.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy


Spód do pizzy grubej prostokątny z sosem pomidorowym i mozzarellą: Focacia Special 38/58 z mozzarelą(1450g, 38cm/58cm)

Składniki: Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, mozzarella, pomidory krojone, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, sól, drożdże piekarskie, cukier, zioła suszone, polepszacz.

Sposób przygotowania do spożycia: Zamrożony produkt przełożyć do wytłuszczonej formy i nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej. Produkt przeznaczony do wypieku zarówno w piecach do  pizzy jak i konwekcyjnych, a także piekarnikach domowych.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy


Okrągły spód do pizzy cienkiej: Premio

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, pulpa pomidorowa, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, płatki ziemniaczane, cukier, gluten pszenny.

Sposób przygotowania do spożycia: Na zamrożony produkt nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej.
Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy


W ofercie również inne gramatury i średnice powyższych produktów a także: zapiekanki, bagietki do zapiekanek, hot - dogi.

Stówka Sp. z o.o. sp.k.
Mała Wieś 15
26-803 Promna
Tel. 602 784 179
www.pizzola.com.pl
sprzedaz@pizzola.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000