Spody i ciasta do pizzy Pizzola:
Ciasto do pizzy cienkiej o posmaku słodkim: Premio Złote
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej lub na siatce. Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 600 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 30cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio Złote przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych. Ciasto charakteryzuje się krótkim czasem rozmarzania oraz złocistym kolorem po wypieku, z ciasta można formować placki do pizzy nieco grubszej.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy
Ciasta do pizzy cienkiej o posmaku słonym (typowo włoskie): Premio Standard
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, oliwa z oliwek, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie, lub w plackarce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 25cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 280° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio Standard przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy bezpośrednio na szamocie lub na siatkach wypiekowych.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy
Spód do pizzy grubej prostokątny Focacia Special 38/58 (1000g, 38cm/58cm)
Składniki: Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, sól, drożdże piekarskie, cukier, zioła suszone, polepszacz.
Sposób przygotowania do spożycia: Zamrożony produkt przełożyć do wytłuszczonej formy i nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej. Produkt przeznaczony do wypieku zarówno w piecach do pizzy jak i konwekcyjnych, a także piekarnikach domowych.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy
Okrągły spód do pizzy grubej: Focacia Special
Składniki: Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, sól, drożdże piekarskie, cukier, zioła suszone, polepszacz.
Sposób przygotowania do spożycia: Zamrożony produkt przełożyć do wytłuszczonej formy i nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej. Produkt przeznaczony do wypieku zarówno w piecach do pizzy jak i konwekcyjnych, a także piekarnikach domowych.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy
Spód do pizzy grubej prostokątny z sosem pomidorowym i mozzarellą: Focacia Special 38/58 z mozzarelą(1450g, 38cm/58cm)
Składniki: Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, mozzarella, pomidory krojone, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, sól, drożdże piekarskie, cukier, zioła suszone, polepszacz.
Sposób przygotowania do spożycia: Zamrożony produkt przełożyć do wytłuszczonej formy i nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej. Produkt przeznaczony do wypieku zarówno w piecach do pizzy jak i konwekcyjnych, a także piekarnikach domowych.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy
Okrągły spód do pizzy cienkiej: Premio
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, pulpa pomidorowa, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, płatki ziemniaczane, cukier, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Na zamrożony produkt nałożyć dodatki. Piec w temperaturze 240° C przez 5-7 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony do obróbki termicznej.
Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy
W ofercie również inne gramatury i średnice powyższych produktów a także: zapiekanki, bagietki do zapiekanek, hot - dogi.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.