Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
12.10.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wyposażenie restauracji


Wyposażenie restauracji odgrywa istotną rolę w kształtowaniu ogólnej opinii o lokalu gastronomicznym, wpływa na decyzję o wyborze miejsca na spotkanie służbowe czy towarzyskie oraz świadczy o klasie firmy gastronomicznej.
 
Wyposażenie restauracji powinno nawiązywać do charakteru lokalu. Ważna jest również funkcjonalność i niskie koszty utrzymania.
 
Wybierając wyposażenie dla restauracji, należy zwrócić uwagę nie tylko na wygląd i wrażenia estetyczne, ale również na trwałość materiałów, z których zostało wykonane. Trzeba przy tym pamiętać, że ostateczni odbiorcy usług gastronomicznych nie zdają sobie sprawy z tego, jakiego rodzaju wyposażenie restauracji posiada dany lokal. Chodzi tu oczywiście o sprzęt, który napędza całą pracę – czyli to wszystko, co znajduje się na zapleczu kuchennym.
 
Klienci restauracji natomiast mają wszelkie możliwości, aby poznać i ocenić ''zewnętrzne'' wyposażenie restauracji, takie jak karty dań, stoły i krzesła, zastawa stołowa, dekoracje na stołach, ozdoby na ścianach itp. Tego typu akcesoria mają – oprócz smacznego jedzenia – decydujący wpływ na decyzję konsumenta, czy wybrać dany lokal na miejsce posiłku.
 
Tutaj najważniejszą rolę odgrywa karta dań, która stanowi narzędzie marketingu wewnętrznego i należy do podstawowego wyposażenia restauracji i środka komunikacji między lokalem a konsumentem. Należy więc stworzyć takie menu, które będzie pasowało do tożsamości restauracji, ale jednocześnie będzie możliwe do wykonania. Dobrze zaprojektowana karta dań potrafi skierować uwagę klienta na konkretne potrawy i zwiększyć szanse, że konsument kupi właśnie te produkty. To z kolei wpłynie na przeciętną wysokość rachunków i zyski.
 
Menu powinno odzwierciedlać zarówno potrzeby klientów, jak i pozwalać na optymalne wykorzystanie posiadanych zasobów. I tutaj wkracza właśnie wyposażenie restauracji. Nie ma sensu kupować najdroższego czy najlepszego piekarnika, jeśli klienci lokalu chcą jeść tylko zimne przekąski. Ale warto wówczas zainwestować na przykład w lady sałatkowe, szafy chłodnicze i mroźnicze czy ciągi wydawcze do zimnych produktów.
 
Istnieje również druga strona takiej sytuacji – przedsiębiorstwa gastronomiczne, które posiadają wysokiej klasy wyposażenie restauracji, powinny maksymalnie wykorzystać ten fakt. Dotyczy to w szczególności panujących obecnie trendów konsumenckich: ludzie chcą jeść zarówno smacznie, jak i zdrowo. Dzisiejsze urządzenia i sprzęty gastronomiczne wykonywane są z zastosowaniem technologii pozwalających na zdrowszą obróbkę pokarmów. Niektóre elementy wyposażenia restauracji pozwalają na minimalne użycie tłuszczu do pieczenia – ograniczają jego ilość nawet o 95%! Konsumenci usług gastronomicznych, którym zależy na zdrowym odżywianiu, powinni o tym wiedzieć. Nie ma powodu ukrywać, że restauracja korzysta z rozwiązań, które mają na celu dbać o dobro klientów.
 
Warto wspomnieć o jeszcze jednym aspekcie doboru odpowiedniego wyposażenia restauracji: estetyce. Coraz bardziej modne staje się live cooking, kiedy to klienci lokali gastronomicznych mają szansę oglądać i podziwiać pracę szefów kuchni. Wówczas ładnie wyglądające wyposażenie restauracji to podstawa!
 
Co więcej, w czasach, gdy jednocześnie obsługuje się wielu gości, albo gdy podczas różnych bankietów, konferencji czy spotkań biznesowych na sali znajduje się wiele osób, doskonałym rozwiązaniem jest szwedzki stół. Tutaj świetnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju podgrzewacze i warniki, dzięki którym potrawy przez dłuższy czas zachowują ciepło bez obaw przypalenia.
 
 
Firmy, które sprzedają wyposażenie restauracji:
  • Convotherm - producent wysokiej klasy urządzeń konwekcyjno-parowych z unikalnym opatentowanym ACS - Systemem zamkniętym
     
  • Activus - specjalizuje się w sprzedaży, montażu i serwisie profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. W szczególności koncentruje się na złożonych wyposażeniach całościowych od projektu po szkolenie obsługi kuchni
  •  
  • Dora Metal - producent urządzeń i mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej
     
  • Elwa - wyposażenie restauracji - sprzedaż oryginalnych urządzeń do cięcia i dekoracji warzyw oraz patelni i garnków z powłoką tytanowo-ceramiczną marki Börner
     
  • Fagor - urządzenia firmy są oferowane na terenie całej Polski poprzez partnerów handlowych współpracujących z przedsiębiorstwem
     
  • Fredomatic - dostarcza urządzenia kuchenne grzewcze i chłodnicze, meble technologiczne ze stali nierdzewnej oraz różnego typu drobny sprzęt niezbędny w kuchni
     
  • Fudo - oferuje blendery marki Vita-Mix - niezawodny sprzęt znany na całym świecie, m.in. blendery dla kucharzy oraz blendery do napoi, drinków, koktajli i innych napoi mrożonych
     
  • Gama - wyposażenie restauracji - dostawca urządzeń gastronomicznych, kompleksowe wyposażanie obiektów gastronomicznych, montaż, serwis, szkolenie
     
  • GiP - jako pierwsza polska firma oferuje kompleksowe systemy komputerowe dla hotelarstwa i gastronomii
     
  • Gort - Fabryka Maszyn Gastronomicznych Gort S.A. rozpoczęła produkcję w połowie 2004 r. w nowoczesnej hali zlokalizowanej w Białymstoku
     
  • Hambex - obszarem działań firmy jest szeroko rozumiany serwis dystrybucyjny zarówno dla dużych, jak i małych firm gastronomicznych na terenie Dolnego Śląska
     
  • HS Partner Pro-Test - firma specjalizuje się we wdrożeniach oraz integracji systemów informatycznych dla branży hotelowo-gastronomicznej
     
  • Introserwis - wyposażenie restauracji - przedsiębiorstwo specjalizuje się w produkcji standardowych i ekskluzywnych wyrobów dla restauracji i hoteli: kart menu, kart win i wielu innych
     
  • Klimatex - firma wyposaża obiekty kompleksowo. Zapewnia fachowe doradztwo, transport, montaż, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny oraz szkolenia
     
  • Kromet - producent maszyn i urządzeń gastronomicznych do termicznej obróbki żywności na wyposażenie kuchni w hotelach, restauracjach, stołówkach, barach
     
  • Küppersbusch Polska - producent szerokiego wachlarza profesjonalnych urządzeń gastronomicznych
     
  • MIG - największa firma w regionie północno-wschodniej Polski w branży wyposażenia lokali gastronomicznych, sklepów oraz wentylacji, chłodnictwa, klimatyzacji
     
  • Panorama - firma oferuje: "ciepłe" witryny, schładzacze do napojów, szybkie urządzenia zamrażające do konserwacji delikatnych wędlin i mięsa, stoły do pizzy i wiele innych
     
  • Raptor - wyposażenie restauracji - firma specjalizuje się w wyposażaniu w meble ze stali kwasoodpornej, okapów wentylacyjnych zaopatrzonych w wydajne wentylatory, piece konwekcyjno-parowe i inne
     
  • Rational - od kilku lat obecności na rynku polskim przedsiębiorstwo specjalizuje się w sprzedaży pieców konwekcyjno – parowych SelfCooking Center® i akcesoriów
     
  • Sunny Wind Poland - w ofercie firmy: szeroki wybór dużego oraz drobnego sprzętu gastronomicznego, meble do barów, sztućce, porcelana oraz naczynia jednorazowe
     
  • Tanake - projektuje i dostarcza wyposażenie profesjonalnych kuchni. Firma ma za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów
     
  • Tewa - podstawę działalności firmy stanowi sprzedaż hurtowa i detaliczna profesjonalnych urządzeń i mebli gastronomicznych
     
  • Ultra Power - przedsiębiorstwo specjalizuje się w produkcji i sprzedaży uniwersalnych super wytrzymałych systemów półkowych do piekarni, gastronomii, magazynów
     
  • Vena - tekstylia dla hoteli i restauracji, odzież dla pracowników gastronomii i hotelarstwa, wypożyczalnia pokrowców na krzesła, dekoracji bankietowych
     
  • Watersystem - wyposażenie restauracji - systemy czyszczące i utrzymania higieny; kompletne serie urządzeń do dozowania różnego rodzaju środków chemicznych w urządzeniach pralniczych i myjących
     
  • Zakłady Ceramiczne "BOLESŁAWIEC" - producent garnków ceramicznych oraz ceramiki stołowej ręcznie formowanej i ręcznie zdobionej unikalną techniką stempelkową.
 
Zobaczcie Państwo :
 
Wyposażenie restauracji
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Urządzenia gastronomiczne
Sprzęt gastronomiczny
Sprzęt barmański
Piece konwekcyjno-parowe
 
Chemia do restauracji
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble hotelowe
Meble gastronomiczne
Zmywarki do restauracji
Odzież i tekstylia
 

Przejdź do katalogu firm>>>

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Tanake oferuje dobry sprzęt"
(20.09.2013 - 19:52)  (Marcin)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000