Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wyposażenie gastronomii


Trwałość i funkcjonalność to najważniejsze kryteria, jeśli chodzi o wyposażenie gastronomii. Z założenia bowiem zakupiony sprzęt powinien służyć latami.
 
Odpowiednie wyposażenie gastronomii to kosztowny wydatek, który należy dokładnie przemyśleć. Warto zastanowić się nad jego zastosowaniem i nie przeceniać własnych potrzeb.
 
Prowadząc przedsiębiorstwo gastronomiczne, należy liczyć się z koniecznością zakupu wielu urządzeń – właśnie od wyposażenia gastronomii w dużej mierze zależy jakość sprzedawanych usług oraz wydajność personelu, oszczędności i ograniczanie strat, kontrola kosztów i konsekwencja w produkcji. Ponadto odpowiednio dobrane wyposażenie gastronomii zapewnia satysfakcję klienta. Restauracje potrzebują m.in. następujących sprzętów i urządzeń:
  • ciągi wydawcze,
  •  
  • piece konwekcyjno-parowe,
  •  
  • piekarniki elektryczne i gazowe,
  •  
  • kotły, garnki, rondle, patelnie, brytfanny itp.,
  •  
  • bemary i podgrzewacze,
  •  
  • krajalnice, szatkownice, roboty kuchenne, miksery, blendery, maszynki do mielenia mięsa,
  •  
  • zmywarki, zlewozmywaki, baseny, filtry do wody
  •  
  • piece do pizzy, frytkownice, grille, opiekacze, gofrownice, ekspresy i młynki do kawy, miksery, roboty wielofunkcyjne,
  •  
  • urządzenia chłodzące – lodówki, witryny niskotemperaturowe, stoły i lady chłodnicze, witryny cukiernicze i sałatkowe, dystrybutory do lodów, regały chłodnicze, zamrażarki,
  •  
  • deski, tarki, obieraki, otwieracze, sita, cedzaki, trzepaczki, szufelki, szczypce, wyciskarki, wszelkiego rodzaju noże, nalewaki do alkoholu, shakery i inne drobne wyposażenie gastronomii,
  •  
  • naczynia, sztućce, zestawy do przypraw, tace, półmiski, szklanki, kieliszki, dzbanki, pojemniki, salaterki,
  •  
  • szafy magazynowe, wózki transportowe,
  •  
  • stoły, krzesła, obrusy, serwetki, świeczniki, wazony,
  •  
  • środki czyszczące i sprzęt do sprzątania,
  •  
  • stroje dla personelu, fartuchy, karty menu, notesy, płatniki, podkładki...
Jak widać, potrzeby restauracji, jeśli chodzi o wyposażenie gastronomii, są ogromne. Ale to nie wszystko. Żeby całe wyposażenie gastronomii spełniało jak najlepiej swoje funkcje, trzeba je odpowiednio wykorzystać i zarządzać nim. I tu z pomocą przychodzą wyspecjalizowane programy gastronomiczne, które ułatwiają pracę lokali. Dzięki nim można łatwo obsłużyć klienta, zarządzać czasem pracy personelu, kontrolować przychody i wydatki oraz analizować sprzedaż i wykorzystanie zapasów.
 
Oferta na rynku jest bardzo szeroka. Firmy prześcigają się w opracowywaniu nowych technologii produkcji wyposażenia gastronomii, aby zaspokoić potrzeby różnych klientów.
 
 
Firmy, które sprzedają wyposażenie gastronomii:
  • Activus - specjalizuje się w sprzedaży, montażu i serwisie profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. W szczególności koncentruje się na złożonych wyposażeniach całościowych od projektu po szkolenie obsługi kuchni
  •  
  • Convotherm - producent wysokiej klasy urządzeń konwekcyjno-parowych z unikalnym opatentowanym ACS - Systemem zamkniętym
  •  
  • Dora Metal - producent urządzeń i mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej
  •  
  • Elwa - wyposażenie gastronomii - sprzedaż oryginalnych urządzeń do cięcia i dekoracji warzyw oraz patelni i garnków z powłoką tytanowo-ceramiczną marki Börner
  •  
  • Fagor - urządzenia firmy są oferowane na terenie całej Polski poprzez partnerów handlowych współpracujących z przedsiębiorstwem
  •  
  • Fredomatic - dostarcza urządzenia kuchenne grzewcze i chłodnicze, meble technologiczne ze stali nierdzewnej oraz różnego typu drobny sprzęt niezbędny w kuchni
  •  
  • Fudo - oferuje blendery marki Vita-Mix - niezawodny sprzęt znany na całym świecie, m.in. blendery dla kucharzy oraz blendery do napoi, drinków, koktajli i innych napoi mrożonych
  •  
  • Gama - dostawca urządzeń gastronomicznych, kompleksowe wyposażanie obiektów gastronomicznych, montaż, serwis, szkolenie
  •  
  • GiP - wyposażenie gastronomii - jako pierwsza polska firma oferuje kompleksowe systemy komputerowe dla hotelarstwa i gastronomii
  •  
  • Gort - Fabryka Maszyn Gastronomicznych Gort S.A. rozpoczęła produkcję w połowie 2004 r. w nowoczesnej hali zlokalizowanej w Białymstoku
  •  
  • Hambex - obszarem działań firmy jest szeroko rozumiany serwis dystrybucyjny zarówno dla dużych, jak i małych firm gastronomicznych na terenie Dolnego Śląska.
  •  
  • HS Partner Pro-Test - firma specjalizuje się we wdrożeniach oraz integracji systemów informatycznych dla branży hotelowo-gastronomicznej
  •  
  • Introserwis - firma specjalizuje się w produkcji standardowych i ekskluzywnych wyrobów dla restauracji i hoteli: kart menu, kart win, i wielu innych
  •  
  • Klimatex - przedsiębiorstwo wyposaża obiekty kompleksowo. Zapewnia fachowe doradztwo, transport, montaż, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny oraz szkolenia
  •  
  • Kromet - wyposażenie gastronomii - producent maszyn i urządzeń gastronomicznych do termicznej obróbki żywności na wyposażenie kuchni w hotelach, restauracjach, stołówkach, barach
  •  
  • Küppersbusch Polska - producent szerokiego wachlarza profesjonalnych urządzeń gastronomicznych
  •  
  • MIG - największa firma w regionie północno-wschodniej Polski w branży wyposażenia lokali gastronomicznych, sklepów oraz wentylacji, chłodnictwa, klimatyzacji
  •  
  • Panorama - firma oferuje: "ciepłe" witryny, schładzacze do napojów, szybkie urządzenia zamrażające do konserwacji delikatnych wędlin i mięsa, stoły do pizzy i wiele innych
  •  
  • Raptor - przedsiębiorstwo specjalizuje się w wyposażaniu w meble ze stali kwasoodpornej, okapów wentylacyjnych zaopatrzonych w wydajne wentylatory, piece konwekcyjno-parowe i inne
  •  
  • Rational - wyposażenie gastronomii - od kilku lat obecności na rynku polskim firma specjalizuje się w sprzedaży pieców konwekcyjno – parowych SelfCooking Center® i akcesoriów
  •  
  • Sunny Wind Poland - w ofercie firmy: szeroki wybór dużego oraz drobnego sprzętu gastronomicznego, meble do barów, sztućce, porcelana oraz naczynia jednorazowe
  •  
  • Tanake - projektuje i dostarcza wyposażenie profesjonalnych kuchni. Firma ma za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów
  •  
  • Tewa - podstawę działalności firmy stanowi sprzedaż hurtowa i detaliczna profesjonalnych urządzeń i mebli gastronomicznych
  •  
  • Ultra Power - przedsiębiorstwo specjalizuje się w produkcji i sprzedaży uniwersalnych super wytrzymałych systemów półkowych do piekarni, gastronomii, magazynów
  •  
  • Vena - wyposażenie gastronomii - tekstylia dla hoteli i restauracji, odzież dla pracowników gastronomii i hotelarstwa, wypożyczalnia pokrowców na krzesła i dekoracji bankietowych
  •  
  • Watersystem - systemy czyszczące i utrzymania higieny; kompletne serie urządzeń do dozowania różnego rodzaju środków chemicznych w urządzeniach pralniczych i myjących
  •  
  • Zakłady Ceramiczne "BOLESŁAWIEC" - producent garnków ceramicznych oraz ceramiki stołowej ręcznie formowanej i ręcznie zdobionej unikalną techniką stempelkową.
 
Zobaczcie Państwo :
 
Wyposażenie restauracji
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Urządzenia gastronomiczne
Sprzęt gastronomiczny
Sprzęt barmański
Piece konwekcyjno-parowe
 
Chemia do restauracji
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble hotelowe
Meble gastronomiczne
Zmywarki do restauracji
Odzież i tekstylia

 

Przejdź do katalogu firm>>>

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Jakiej firmy sprzęt wybrać?"
(14.12.2012 - 19:15)  (Jacek37)
"Jakiej firmy sprzęt wybrać?"
(18.04.2013 - 22:57)  (Grzegorz)
"Polecam Tobie firmę Tanake"
(25.05.2013 - 15:47)  (Marcin)
"Tak"
(24.09.2013 - 09:57)  (ArekF)
"Gort"
(28.10.2013 - 16:32)  (Wojciech)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000