Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Warzywa mrożone do gastronomii


Wysoka jakość, a także wygoda i ekonomiczność wykorzystania, to główne zalety, jakimi cechują się warzywa mrożone do gastronomii. Warzywa i owoce oraz dania gotowe – szeroka obecnie oferta pozwala na przyrządzanie różnorodnych potraw.
 
Warzywa mrożone do gastronomii są poddawane procesowi zamrażania w kilka godzin po zebraniu plonów, dzięki czemu zachowują wysoką zawartość składników odżywczych. Poza tym ich dalsza obróbka jest o wiele łatwiejsza i mniej czasochłonna – warzywa mrożone do gastronomii, tak samo jak owoce i grzyby, są zazwyczaj obrane, pokrojone i podzielone na porcje. Nie może się bez nich obejść żadne przedsiębiorstwo usług gastronomicznych.
 
Inną zaletą warzyw mrożonych do gastronomii jest ich cena – kiedy klient kupuje tego typu produkty, nie płaci za te ich części, które w procesie przygotowania zostają usunięte (na przykład pestki czy ogonki). Poza tym ceny warzyw mrożonych do gastronomii nie ulegają wahaniom sezonowym – co często się zdarza w przypadku świeżych warzyw, owoców i grzybów.
 
Niekiedy warzywa mrożone do gastronomii przed zapakowaniem zostają ugotowane. Dzięki temu skraca się czas obróbki termicznej produktów – wystarczy je rozmrozić i przyrządzić z nich odpowiednie danie.
 
Na rynku można znaleźć szeroką ofertę warzyw mrożonych do gastronomii. Są one dobierane na wiele różnych sposobów – jako warzywa jednego gatunku czy mieszanki warzywne. Dodatkowo wiele firm oferuje mrożone owoce (również pakowane albo według gatunku, albo w mixach). Ponadto menu lokalu gastronomicznego, jak i każdej polskiej kuchni, nie będzie pełne, jeśli zabraknie w nim grzybów i produktów konserwowych.
 
Jednak Polacy, w przeciwieństwie do innych narodów, nie darzą zbytnim zaufaniem mrożonek. Dlatego tak ważna jest jakość tych produktów, które wielokrotnie posiadają o wiele więcej witamin i składników mineralnych od świeżych warzyw, owoców i grzybów (pieczarek). W końcu to dzięki warzywom mrożonym do gastronomii klienci restauracji i barów mogą rozkoszować się smakiem wspaniałych przystawek czy przekąsek, sałatek, zup i dań głównych.
 
Firmy, które sprzedają warzywa mrożone do gastronomii:
  • Globus – asortyment produktów mrożonych: owoce, mieszanki owocowe, warzywa, mieszanki warzywne (sałatki, zupy, warzywa na patelnię, mieszanki fit) oraz dania gotowe
  • Hambex – obszarem działań firmy jest szeroko rozumiany serwis dystrybucyjny zarówno dla dużych jak i małych firm gastronomicznych na terenie Dolnego Śląska
  • Okechamp – nowoczesny zakład przetwórstwa pieczarek i warzyw oraz centrum dystrybucyjne w Polsce i Holandii
     
  • Unifreeze – bukiet warzyw do gastronomii – producent mrożonej żywności – owoców, warzyw i grzybów. Uprawy są prowadzone na terenie gminy objętej programem NATURA 2000
 
Zobaczcie Państwo :
 
Warzywa mrożone do gastronomii
Owoce morza
Sosy i marynaty do gastronomii
Kawa dla gastronomii
Oliwa z oliwek dla gastronomii
 
Makarony dla gastronomii
Przyprawy gastronomiczne
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
 

Przejdź do katalogu firm>>>

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000