Mało popularne dotąd w Polsce wypożyczalnie gastronomiczne przeżywają obecnie prawdziwy boom. Klienci przestali obawiać się kosztów związanych z wypożyczaniem naczyń, mebli czy dużych urządzeń gastronomicznych.
Dostrzegli natomiast wiele zalet. Wypożyczalnie gastronomiczne to furtka dla firm, które organizują przyjęcia z uwzględnieniem różnej liczby osób, menu i charakteru imprezy. W końcu trudno jest zakupić urządzenia gastronomiczne, meble czy zastawę na wszelkiego rodzaju uroczystości. W grę wchodzi nie tylko cena – problemem jest także przechowywanie dużej ilości sprzętu, na przykład naczyń.
Z oferty wypożyczalni gastronomicznych korzystają głównie firmy cateringowe, klienci indywidualni i instytucje. Ale coraz częściej na usługi tego typu decydują się restauratorzy, w szczególności ci, którzy prowadzą działalność sezonową. To bardzo wygodna opcja dla wielu osób.
Wypożyczalnie gastronomiczne oferują wszelkiego rodzaju sprzęt i akcesoria restauracyjne, dzięki którym można zorganizować zarówno małe przyjęcie, jak i bankiet na kilka tysięcy osób. Może to być klasyczna porcelana: filiżanki, spodki, kubki, cukiernice, dzbanki, talerze obiadowe i deserowe w różnych rozmiarach, kształtach i kolorach, miseczki, wazy, półmiski, wazoniki, popielniczki i solniczki.
Wypożyczalnie gastronomiczne oferują także sztućce – zarówno standardowe sztućce obiadowe, jak i akcesoria o specjalnym przeznaczeniu, takie jak noże do masła i steków, widelce do ryb i ciast czy łyżeczki do przekąsek. Tego typu firmy nie zapominają również o dodatkowych akcesoriach, bez których nie można obsłużyć żadnego przyjęcia. Chodzi na przykład o łopatki do tortu, szczypce do cukru, lodu, pieczywa i spaghetti, widelce do wędlin, mięs i do serwowania, łyżki: do serwowania, do sosów i łyżki wazowe, noże kelnerskie, korkociągi i otwieracze do butelek.
Udane przyjęcie to nie tylko elegancko podane, smaczne jedzenie. To także napoje – soki, wina, drinki i czyste alkohole. Poziom wiedzy konsumentów jest dziś na tyle wysoki, że chcą oni, aby trunki były podawane w odpowiednich oprawach szklanych. Naprzeciw tym oczekiwaniom wychodzą wypożyczalnie gastronomiczne. Posiadają w swojej ofercie właściwie dobrane lampki do win, szklanki do soków, drinków, koktaili, Metaxy, piwa czy whisky, kieliszki do szamapana, likieru, Margarity, wódki czy martini, różnego rozmiaru koniakówki, kufle, karafki, pokale i wiele innych. Słowem: wszystko, co zapewni odpowiednią oprawę serwowanych napojów.
Wypożyczalnie gastronomiczne ponadto ułatwiają organizację przyjęć od strony technicznej. Pomagają wybrać odpowiednie akcesoria pomocnicze, takie jak tace, patery, koszyki, przykrywki na talerze, stojaki, wazony, świeczniki i całe zestawy do oświetlenia bufetu, półmiski i pojemniki schładzające, kosze na śmieci, młynki oraz zestawy do przypraw. Dobrze zaopatrzone wypożyczalnie gastronomiczne posiadają także wózki kelnerskie, ekspresy do kawy, filtry, podgrzewacze do potraw, garnki o różnym przeznaczeniu, palniki elektryczne, miksery, dozowniki, termosy, a nawet całe stanowiska bufetowe z zadaszeniem i zlewem.
Z usług wypożyczalni gastronomicznych mogą skorzystać także osoby, firmy i instytucje, które posiadają wprawdzie zapas akcesoriów gastronomicznych, ale brakuje im urządzeń. Wypożyczalnie gastronomiczne dysponują bowiem ''cięższym'' sprzętem, który zapewni gładką pracę zaplecza kuchennego – chodzi tu o zmywarki i nabłyszczacze do naczyń, umywalki do rąk, zlewy i pompy wysokiego ciśnienia, bemary, płyty grzewcze, frytownice, kuchenki mikrofalowe, piecyki, lodówki, skrzynie chłodnicze i całe lady sałatkowe oraz inny sprzęt do gotowania, pieczenia, smażenia, grillowania itp.
Poza tym wypożyczalnie gastronomiczne dysponują stołami, fotelami, krzesłami i ławami na różne okazje – na bankiety, koktajle czy eleganckie obiady. Dodatkowo posiadają w ofercie nawet meble wypoczynkowe i wszystko, co potrzebne do dekoracji stołu, w tym obrusy i serwetki. Bardziej wymagający klienci znajdą także całe sceny i podłogi taneczne oraz garderoby i sprzęt techniczny, taki jak systemy oświetleniowe i dźwiękowe.
Jak widać, dzisiejsze profesjonalne wypożyczalnie gastronomiczne to nie tylko wypożyczalnie naczyń i sztućców – to kompleksowe ''przenośne'' zaplecza kuchenne i sale bankietowe, które są niezbędne w każdym hotelu, restauracji czy firmie cateringowej.
Wypożyczalnie sprzętu gastronomicznego:
- Ferber - wypożyczalnia gastronomiczna - oferuje ponad 1300 artykułów. Ilość i różnorodność asortymentu pozwoli na organizację imprezy każdego rodzaju w dowolnym miejscu Polski i Europy.
Zobaczcie Państwo : |
|
|
Przejdź do katalogu firm>>>
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.