Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
JAMBALAYA


PRZEPIS nr 126    NAZWA: JAMBALAYA
Rozmiar porcji: 1.5 miseczki Wydajność: 40 porcji
Koszt jednej porcji: $0.90
 
Składniki Gramatura Cena
Kurczak, pierś bez kości podzielona na 1-calowe kawałki    4 lbs  $8.00
Pęto kiełbasy, pokrojone  2 lbs  $5.58
Seler, posiekany  12 szklanek   $3.16
Czerwona papryka, posiekana  8 sztuk  $6.00
Cebula, posiekana  4 sztuki  $0.40
Czosnek w ząbkach, zmielony  8 sztuk  $0.17
Krótkoziarnisty brązowy ryż, suchy  6 szklanek  $4.47
Piwo  32 oz  $3.50
Bulion z kurczaka  60 oz  $1.72
Pomidory krojone w kostkę, z puszki   60 oz  $2.12
Sos Tabasco  4 łyżeczki  $0.03
Natka pietruszki (przybranie)    $0.04
Chleb kukurydziany    $0.58
CAŁKOWITY KOSZT    $36.04

 

Sposób Przygotowania:

Oporządź kurczaka i podziel go na 1-calowe kawałki. Na dużej patelni podgrzej olej roślinny. Dodaj kurczaka i dokładnie obsmaż. Dodaj kiełbasę i również dokładnie obsmaż. Do dużego garnka do gotowania bulionu dodaj oleju i podsmaż cebulę, czosnek, selera oraz czerwoną paprykę. Dodaj ryż i wymieszaj go z olejem. Zmniejsz ogień, dodaj piwo i mieszaj delikatnie od czasu do czasu, pozwalając by ryż wchłonął płyn zanim dodasz kolejne składniki. Po około 15-20 minutach gotowania ryżu na małym ogniu dodaj pomidory, kurczaka i kiełbasę. Kontynuuj gotowanie przez około 1 godzinę do momentu, w którym ryż jest już miękki. Dodaj Tabasco, sól i pieprz. Przełóż Jambalayę do mniejszych pojemników, by wystygła. Danie możesz przechowywać w lodówce bądź od razu podawać.

 
Sposób podania:

Podawaj w miseczkach nakładając łyżką wazową o pojemności 1,5 szklanki. Dodaj kawałek chleba kukurydzianego na boku. Pokryj całość natką pietruszki

Zobaczcie państwo:
Prezentacja dania na talerzuRozmieszczenie dania na talerzu
Ujednolicone przepisy kulinarneJAMBALAYA

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000