Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Urządzenia gastronomiczne


Prawidłowe funkcjonowanie każdego lokalu zapewniają dobrze dobrane urządzenia gastronomiczne.
 
Wybór odpowiednich urządzeń gastronomicznych z pewnością nie jest zadaniem prostym. Przed zakupem warto wszystko wnikliwie przeanalizować.
 
Urządzenia gastronomiczne powinny być funkcjonalne, łatwe w obsłudze i utrzymaniu, a także oszczędne i bezpieczne. Służą przede wszystkim zaspokajaniu potrzeb klientów, zatem to wygoda i komfort gości lokalu powinny być na pierwszym miejscu, kiedy planuje się zakup i montaż urządzeń gastronomicznych.
 
Czy atmosfera gości przy stolikach znajdujących się w tylnej części restauracji jest zakłócana przez głośne hałasy, takie jak uderzenia patelni i urządzeń gastronomicznych, gotowanie, zmywanie naczyń itp.? W niektórych restauracjach ten rodzaj zgiełku stanowi część atmosfery. Ale w większości przypadków bardziej pożądane jest ciche, relaksujące środowisko sprzyjające spożywaniu posiłków. Dlatego warto wprowadzić kilka rozwiązań, które poprawią komfort klientów, a jednocześnie nie będą przeszkadzać w pracy kuchennej.
 
Sposobem na wyeliminowanie hałasów, jakie niosą ze sobą urządzenia gastronomiczne, jest puszczanie muzyki w tle. Poza tym z tyłu sali jadalnej można umieścić duże rośliny. Takie obiekty potrafią blokować niektóre dźwięki.
 
Jeśli hałas wydawany przez urządzenia gastronomiczne i ogólnie – przez całą kuchnię – nadal jest przemożny, warto zastanowić się nad zamianą drzwi na takie, które są grube i dźwiękoszczelne. Powstrzymają one niektóre hałasy. Można też umieścić na drzwiach i na ścianach jakieś dywany. Wydaje się jednak, że najlepszym sposobem na wyeliminowanie hałasów, jakie wydają urządzenia gastronomiczne, jest po prostu zainwestowanie w najlepszy sprzęt. Na rynku można znaleźć wiele ofert, które spełniają wszelkie wymogi bezpieczeństwa i higieny – zarówno pracowników, jak i klientów.
 
Zaplecze kuchenne jest miejscem, w którym panują trudne warunki pracy – przede wszystkim wysoka temperatura. Nowoczesne urządzenia gastronomiczne są odporne zarówno na zmiany termalne, jak i na wilgoć. Jednakże warto dbać o sprzęt, który stanowi poważną inwestycję restauracji. W kuchni znajdują się zarówno takie urządzenia, których zadaniem jest wytwarzać wysoką temperaturę do obróbki potraw, jak i takie, które mają chłodzić i mrozić gotowe dania i ich składniki. Oferowane na rynku urządzenia gastronomiczne są energooszczędne, ale jeśli umieści się chłodziarki obok kuchenek, to obydwa sprzęty będą sobie przeszkadzały w pracy: kuchenka zużyje więcej energii do wyprodukowania ciepła, a chłodziarka – do obniżania temperatury. Dobrze jest zatem rozdzielić urządzenia gastronomiczne grzewcze od chłodzących i umieścić je w innych częściach kuchni.
 
Ponadto warto zainstalować kurtyny termalne nad drzwiami chłodziarek i zamrażarek, aby trzymać zimne powietrze wewnątrz, a ciepłe na zewnątrz. To zwiększy wydajność i zmniejszy niepotrzebne zużycie energii. W ten sposób urządzenia gastronomiczne będą służyły przez lata.
 
Firmy, które sprzedają urządzenia gastronomiczne:
  • Activus - specjalizuje się w sprzedaży, montażu i serwisie profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. W szczególności koncentruje się na złożonych wyposażeniach całościowych od projektu po szkolenie obsługi kuchni
     
  • Convotherm - producent wysokiej klasy urządzeń konwekcyjno-parowych z unikalnym opatentowanym ACS - Systemem zamkniętym
     
  • Dora Metal - producent urządzeń i mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej
     
  • Fagor - urządzenia firmy są oferowane na terenie całej Polski poprzez partnerów handlowych współpracujących z przedsiębiorstwem
     
  • Fredomatic - dostarcza urządzenia kuchenne grzewcze i chłodnicze, meble technologiczne ze stali nierdzewnej oraz różnego typu drobny sprzęt niezbędny w kuchni
     
  • Fudo - urządzenia gastronomiczne - oferuje blendery marki Vita-Mix - niezawodny sprzęt znany na całym świecie, m.in. blendery dla kucharzy oraz blendery do napoi, drinków, koktajli i innych napoi mrożonych
     
  • Gama - dostawca urządzeń gastronomicznych, kompleksowe wyposażanie obiektów gastronomicznych, montaż, serwis, szkolenie
     
  • Gort - Fabryka Maszyn Gastronomicznych Gort S.A. rozpoczęła produkcję w połowie 2004 r. w nowoczesnej hali zlokalizowanej w Białymstoku
     
  • Klimatex - firma wyposaża obiekty kompleksowo. Zapewnia fachowe doradztwo, transport, montaż, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny oraz szkolenia
     
  • Kromet - producent maszyn i urządzeń gastronomicznych do termicznej obróbki żywności na wyposażenie kuchni w hotelach, restauracjach, stołówkach, barach
     
  • Küppersbusch Polska - producent szerokiego wachlarza profesjonalnych urządzeń gastronomicznych
     
  • Raptor - urządzenia gastronomiczne - firma specjalizuje się w wyposażaniu w meble ze stali kwasoodpornej, okapów wentylacyjnych zaopatrzonych w wydajne wentylatory, piece konwekcyjno-parowe i wiele innych
     
  • Rational - od kilku lat obecności na rynku polskim firma specjalizuje się w sprzedaży pieców konwekcyjno – parowych SelfCooking Center® i akcesoriów
     
  • Sunny Wind Poland - w ofercie firmy znajduje się szeroki wybór dużego oraz drobnego sprzętu gastronomicznego, meble do barów i wiele innych
     
  • Tanake - projektuje i dostarcza wyposażenie profesjonalnych kuchni. Firma ma za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów
     
  • Tewa - podstawę działalności firmy stanowi sprzedaż hurtowa i detaliczna profesjonalnych urządzeń i mebli gastronomicznych.

 

Zobaczcie Państwo :
 
Wyposażenie restauracji
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Urządzenia gastronomiczne
Sprzęt gastronomiczny
Sprzęt barmański
Piece konwekcyjno-parowe
 
Chemia do restauracji
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble hotelowe
Meble gastronomiczne
Zmywarki do restauracji
Odzież i tekstylia

 

Przejdź do katalogu firm>>>

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000