Paweł Stawicki po 10 latach pracy w restauracji Mercato w gdańskim hotelu Hilton przejmuje stery w nowej bydgoskiej restauracji Scoria. Otwarcie restauracji Scoria w Bydgoszczy planowane jest na drugi kwartał 2021 roku.
Restauracja Scoria zlokalizowana jest w nowo wybudowanej kamienicy. Właściciel miejsca chce na razie pozostać anonimowy. Informacja o szefie kuchni - Pawle Stawickim, tego nowego miejsca na kulinarnej mapie pojawiła się na oficjalnym koncie restauracji, gdzie czytamy:
Poznajcie naszego Szefa Kuchni - Pawła Stawickiego. Stanie się on kulinarnym sercem restauracji.
Przez wiele lat prowadził kuchnię Mercato w pięcio gwiazdkowym Hotelu Hilton Gdańsk.
W swoim stylu gotowania, łączy nowoczesne techniki z klasycznymi, skrupulatnie dba o dopracowanie dań, które trafiają do gości. Zdobywał doświadczenie w takich Restauracjach jak The Greenhouse ( ** Michelin), MAAEMO ( *** Michelin) czy Atelier Amaro ( * Michelin). Dzięki zwycięstwu w konkursie Archimagirus Tradycja & Nowoczesność 2019, Paweł odbył staż w restauracji RAW André Chiang’a na Tajwanie ( ** Michelin). Choć lubi korzystać z wielu ciekawych produktów z całego świata dba o tradycje kuchni Polskiej.
Jesteście ciekawi tych pyszności? My również.
Do zobaczenia niebawem!
źródło: www.facebook.com/scoriarestauracja
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.