Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.11.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa


Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa to bezpłatny projekt, pozwalający podnieść kwalifikacje zawodowe oraz wzbogacić warsztat pracy nauczyciela zawodu związanego z branżą gastronomiczną.

Program został przygotowany dla aktywnych zawodowo Nauczycieli Przedmiotów Zawodowych oraz Instruktorów Praktycznej Zawodu: kucharz i kelner oraz zawodów pokrewnych, pracujących na terenie całej Polski.

Uczestnicy wezmą udział w dwutygodniowych  praktykach w jednym z krajów europejskich, w którym działa prężnie rozwijająca się branża hotelarsko- gastronomiczna. Tam, pod okiem znawców sektora HoReCa: szefów kuchni lub menadżerów sali, będą zgłębiać tajniki zawodu. Dzięki temu polskie szkoły gastronomiczne i hotelarskie wzbogacą się o znajomość branżowych standardów europejskich i wiedzę liderów z sektora HoReCa.

Uczestnicy przed wyjazdem wezmą udział w teście, który sprawdzi ich wiedzę oraz umiejętności z zakresu gastronomii i hotelarstwa. Żeby można było zobaczyć, czy projekt przynosi zamierzone efekty, po powrocie do kraju, ich wiedza ponownie zostanie poddana ocenie. Dodatkowo poszczególne grupy będą miały za zadanie przygotować prezentację, która pozwoli pokazać innym uczestnikom specyfiką branży HoReCa w kraju, w którym dany zespół odbywał praktyki.

Program współfinansowany jest przez Unię Europejskią w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Projekt realizowany jest całkowicie bezpłatnie, a Fundacja na Rzecz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy „Nowe Media”, zapewnia niezbędne materiały oraz zwrot kosztów dojazdu, wyżywienie oraz noclegi i ubezpieczenie NNW na czas udziału.


Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa realizowany jest od 1 stycznia 2011 do 30 czerwca 2012 r. W tym czasie, 90 nauczycieli będzie miało możliwość odbycia, trwających 17 dni roboczych (6 dni w kraju i 11 dni za granicą) praktyk.
Rekrutacja trwa do końca marca 2011 r. Jednak wolnych miejsc jest co raz mniej.
Więcej informacji nt. projektu można znaleźć na stronie: www.horeca.fnm.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000