Sushi jest potrawą niskokaloryczną, smaczną i uważaną za najzdrowszą na świecie. Ma już rzesze miłośników, a więc . . . Nie może zabraknąć sushi na Państwa przyjęciu!
SUSHI AKADEMIA oferuje:
Kursy sushi
Kursy organizowane są 2 – 3 razy w miesiącu, dla grup ok. 15 osób - w Warszawie i w zależności od zainteresowania - w innych miastach. Kurs to jednorazowe zajęcia trwające 4-5 godzin prowadzone przez dwóch instruktorów, odbywają się w Warszawie. W miarę zainteresowania będziemy przygotowywać kursy sushi w innych miastach. Na życzenie uczestników, dla wcześniej zorganizowanej grupy, spotkanie może odbyć się w wybranej przez nich lokalizacji (w domu, w firmie lub innym miejscu).
Program kursu:
- wprowadzenie,
- historia sushi,
- omówienie surowców z uwzględnieniem lokalnych zamienników,
- przygotowanie surowców,
- przygotowanie składników,
- pokaz przygotowywania sushi,
- trening, samodzielne przygotowanie sushi przez uczestników,
- komponowanie zestawów sushi,
- dobre maniery przy japońskim stole,
- degustacja.
ZAPROSZENIE NA KURS SUSHI możecie Państwo kupić jako prezent do zrealizowania w dowolnym terminie
Kucharz sushi do domu
Proponujemy spotkanie ciekawsze niż zwykle; połączenie nauki i wypadu do sushi-baru. Zaproście Państwo naszego instruktora na domowe przyjęcie z sushi w roli głównej, a on podzieli się swoją wiedzą i nauczy jak przygotować sushi. Zaskoczycie Państwo przyjaciół własnym sushi-barem z gośćmi jako sushi-masterami.
Catering i pokazy sushi
Nasza oferta obejmuje catering i pokazy sushi na bankietach, przyjęciach i innych imprezach odbywających się na terenie całej Polski i dla każdej liczby uczestników. Zapewniamy profesjonalnie przygotowane z najlepszych składników sushi serwowane w otoczeniu tworzącym atmosferę Japonii - orientalna dekoracja, muzyka, zastawa i stroje. W naszym zespole pracują również Japończycy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy także wieczór japoński z pokazem lub szkoleniem sushi, pokazem kaligrafii, ceremonią parzenia herbaty oraz układaniem ikebany. Sushi przygotowujemy na miejscu.
Obsługiwaliśmy m.in. bankiet z okazji wyboru Człowieka roku 2008 tygodnika Wprostw hotelu SOFITEL VICTORIA w Warszawie, bankiet z okazji otwarcia hotelu OSSAw Rawie Mazowieckiej czy też imprezę integracyjną firmy BMW POLSKA w hotelu HOLIDAY INN w Józefowie.
Szkolenia i praca dla kucharzy
Szkolenia i praktyki dla kucharzy w zakresie przyrządzania sushi i sashimi przygotowują do przyszłej pracy w sushi-barze. Praktyki odbywają się również z japońskim instruktorem sushi. Szkolenia i praktyki odbywają w Warszawie, a dla zainteresowanych restauracji i hoteli oferujemy przeszkolenie kucharzy w ich lokalu. Nauka kończy się egzaminem i certyfikatem. Uczestnicy nie muszą być absolwentami szkół gastronomicznych ani mieć praktyki w restauracji, wystarczą chęci i dużo zaangażowania, które będą potrzebne do długiej praktyki po ukończeniu szkolenia.
Program szkolenia:
-
historia sushi,
-
przyrządzanie sushi w polskich realiach,
-
prezentacja noży i akcesoriów potrzebnych do sporządzania sushi i sashimi,
-
omówienie gatunków i rodzajów oraz przygotowanie ryżu,
-
omówienie składników (z prezentacją oryginalnego nazewnictwa japońskiego),
-
omówienie rodzajów sushi i nauka sporządzania,
-
aranżacja talerza,
-
omówienie dodatków do sushi i sashimi,
-
organizacja pracy,
-
przechowywanie produktów.
Współpracujemy z wieloma barami sushi.
Proponujemy kucharzom pomoc w znalezieniu pracy:
Oferta dla sushi-barów
Proponujemy Państwu wszechstronną pomoc przy otwieraniu sushi-baru polegającą na:
-
zorganizowaniu i wyszkoleniu zespołu kucharzy,
-
przeszkoleniu personelu sushi-baru,
-
oddelegowaniu szefa kuchni na pierwszy okres działalności,
-
pomocy w przygotowaniu menu,
-
nawiązaniu współpracy z dostawcami surowców do sushi,
-
sprowadzeniu z Japonii niezbędnych sprzętów i oryginalnej zastawy,
-
aranżacji i dekoracji lokalu,
-
wykonaniu japońskiej kaligrafii.
Działającym sushi-barom proponujemy:
-
fachowe szkolenie kucharzy sushi,
-
pomoc w dobraniu zespołu kucharzy: samodzielnych i początkujących po szkoleniu w SushiAkademii,
-
pomoc przy wynajęciu kucharzy sushi na catering i większe imprezy.
Noże i akcesoria do sushi
Proponujemy Państwu pomoc przy sprowadzeniu i zakupie niezbędnych akcesoriów potrzebnych do sporządzania sushi. Większość z nich jest nie do zdobycia na polskim rynku, my sprowadzimy je dla Państwa na indywidualne zamówienie. Między innymi oferujemy profesjonalne, ręcznie kute noże (głównie od mistrzów z rejonu Sakai):
-
yanagiba - wąski długi nóż do plasterkowania i cięcia,
-
deba - masywny, szeroki nóż do filetowania ryb,
-
usuba i kamagatausuba - noże do warzyw
oraz
-
manabashi - stalowe pałeczki do sashimi,
-
kamienie do ostrzenia noży,
-
pensety do wyjmowania ości
-
hangiri - drewniane misy do zaprawiania ryżu.
Proponujemy atrakcyjne ceny.
Zapraszamy do korzystania z naszych usług.
 |
Sushi Akademia
tel. 503 910 700
|