Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Techniki grillowan...
Sposoby wędzenia i...
Sposoby wędzenia r...
Pyszne steki z gri...
Jak zdrowo grillow...
Sezon na grilla
Grillowanie w styl...
Sprawdź, jak zapew...
Miętowe orzeźwieni...
Piwo na talerzu
Warzywa sezonowe
Ziarenka maku
Parzenie kawy
Fakty i mity na te...
Owoce w diecie
Energetyczne smako...
Wołowina wg Grzego...
Mniej soli na zdro...
Rabarbar
Jak nakarmić majów...
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Elmak
Hello Coffee
Caffetea
Fanex
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Sosy białe w ofercie Nestle Foodservices

Zarówno wykwintne danie jak i prosty, tradycyjny obiad zyskają dzięki apetycznemu sosowi. Umiejętnie przygotowany, pomaga podkreślić smak potrawy i pełni funkcję dekoracyjną. Śpiesząc z pomocą profesjonalistom Nestlé Foodservices wprowadza do swojej oferty Sos biały WINIARY: nowy sos delikatesowy o aksamitnej konsystencji, który może stanowić bazę wyjściową zarówno do podstawowych jak i wyszukanych sosów. Polecamy go również do stosowania jako zasmażka.

Sos biały WINIARY posiada bardzo szerokie zastosowanie. Poniższe przepisy prezentują jego szerokie możliwości: jako wykwintny dodatek do drobiu, ryb, pieczeni, mięs z grilla, zrazów, pulpetów i przekąsek.

Sos biały WINIARY dostępny jest w opakowaniu 800 g.

Nestlé FoodServices oferuje swoim partnerom nie tylko szeroką gamę produktów wysokiej jakości, ale również kompleksowy serwis i pełne doradztwo z zakresu ich wykorzystania. Nasi doradcy kulinarni chętnie spotkają się z Tobą by wymienić doświadczenia i zaproponować ciekawe przepisy i rozwiązania dla Twojej kuchni.

SOS BIAŁY WINIARY – PRZEPISY

Poleca: Jacek Świerk - Doradca Kulinarny Nestlé FoodServices

1. Sos z białym winem (Jedna porcja)

Składniki:
  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Czosnek - 20 g
  • Wino białe - 20 ml
Przyprawy:
  • Natka pietruszki, czosnek, pieprz biały
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać wino, natkę pietruszki i przyprawić. Sos doskonale komponuje się z drobiem i rybami.

2. Sos curry (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Śmietana - 50 ml
  • Curry - 20 g
Przyprawy:
  • Pieprz biały
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać śmietanę, przyprawę curry, doprawić do smaku. Sos curry podajemy do mięs pieczonych, mięs z grila oraz polędwiczek.

3. Sos cebulowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Zupa cebulowa MAGGI - 20 g
  • Cebula - 70 g
  • Białe wino - 20 ml
  • Oliwa do smażenia
Przyprawy:
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
  • Pieprz
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, Podsmażyć pokrojoną cebulę w talarki na oleju, dodać troszkę wody. Zupę cebulową połączyć z sosem, zagotować,
dodać wino i przyprawy. Sos doskonale pasuje do do pieczeni, pulpetów i zrazów.

4. Sos chrzanowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Chrzan - 30 g
  • Śmietana - 50 ml
Przyprawy:
  • Czosnek mielony
  • Pieprz
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
Sposób wykonania

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać chrzan, śmietanę i przyprawić do smaku. Sos można podawać do ozorków, jajek gotowanych.

5. Sos czosnkowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Czosnek - 30 g
Przyprawy:
  • Natka pietruszki
  • Czosnek
  • wino białe
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać wygnieciony czosnek przez praskę, przyprawić winem i przyprawami. Sos polecany jest do mięs grillowanych i pieczonych.

6. Sos jagodowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Dżem jagodowy - 30 g
Przyprawy:
  • Wino białe
  • cukier
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać dżem, przyprawić do smaku. Sos najlepiej pasuje do drobiu.

7. Sos koperkowo-cytrynowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Cytryna - 50 g
Przyprawy:
  • Koper
  • Kurkuma
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
  • cukier
Sposób wykonania

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać wyciśnięty sok z cytryny przyprawić do smaku przyprawami. Sos polecany jest do drobiu i ryb.

8. Sos zielony koperkowo-pietruszkowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Koper świeży - 15 g
  • Natka pietruszki - 15 g
  • Śmietana - 25 ml
Przyprawy:
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
  • Czosnek świeży
  • Pieprz biały
  • Wino białe wytrawne
Sposób wykonania:

Sos biały sporządzić wg receptury na opakowaniu. Zmiksować koper z natką pietruszki w małej ilości sosu, połączyć z pozostałym sosem, dodać śmietanę i przyprawy. Sos podajemy z mięsem zapiekanym z serem, ziemniakami i drobiem.

9. Sos migdałowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Migdały wiórka - 40 g
  • Olej do smażenia
Przyprawy:
  • Cytryna
  • Cukier
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, przypalić lekko wiórki migdałowe na patelni, połączyć z sosem, przyprawić do smaku. Sos doskonale pasuje do drobiu.

10. Sos musztardowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Musztarda - 50 g
  • Śmietana - 30 ml
Przyprawy:
  • Curry
  • Pieprz biały
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać musztardę, śmietanę i przyprawy.
Rada: Podajemy do mięs pieczonych, jajek i warzyw gotowanych.

11. Sos pomidorowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Zupa pomidorowa Maggi - 20 g
  • Pomidory suszone - 70 g
  • Śmietana - 20 ml
Przyprawy:
  • Pieprz
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać Zupę pomidorową MAGGI, pomidory suszone, śmietanę i przyprawy. Sos polecany jest do drobiu i mięs grilowanych.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Barson Watersystem Reinex Barry Callebaut Caffetea Belfood Tableart Tomasz Miszczak
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000