Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Sposoby wędzenia i...
Sposoby wędzenia r...
Pyszne steki z gri...
Jak zdrowo grillow...
Sezon na grilla
Grillowanie w styl...
Sprawdź, jak zapew...
Miętowe orzeźwieni...
Piwo na talerzu
Warzywa sezonowe
Ziarenka maku
Parzenie kawy
Fakty i mity na te...
Owoce w diecie
Energetyczne smako...
Wołowina wg Grzego...
Mniej soli na zdro...
Rabarbar
Jak nakarmić majów...
Niebezpieczny glut...
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Gastromedia
Watersystem
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Sosy białe w ofercie Nestle Foodservices

Zarówno wykwintne danie jak i prosty, tradycyjny obiad zyskają dzięki apetycznemu sosowi. Umiejętnie przygotowany, pomaga podkreślić smak potrawy i pełni funkcję dekoracyjną. Śpiesząc z pomocą profesjonalistom Nestlé Foodservices wprowadza do swojej oferty Sos biały WINIARY: nowy sos delikatesowy o aksamitnej konsystencji, który może stanowić bazę wyjściową zarówno do podstawowych jak i wyszukanych sosów. Polecamy go również do stosowania jako zasmażka.

Sos biały WINIARY posiada bardzo szerokie zastosowanie. Poniższe przepisy prezentują jego szerokie możliwości: jako wykwintny dodatek do drobiu, ryb, pieczeni, mięs z grilla, zrazów, pulpetów i przekąsek.

Sos biały WINIARY dostępny jest w opakowaniu 800 g.

Nestlé FoodServices oferuje swoim partnerom nie tylko szeroką gamę produktów wysokiej jakości, ale również kompleksowy serwis i pełne doradztwo z zakresu ich wykorzystania. Nasi doradcy kulinarni chętnie spotkają się z Tobą by wymienić doświadczenia i zaproponować ciekawe przepisy i rozwiązania dla Twojej kuchni.

SOS BIAŁY WINIARY – PRZEPISY

Poleca: Jacek Świerk - Doradca Kulinarny Nestlé FoodServices

1. Sos z białym winem (Jedna porcja)

Składniki:
  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Czosnek - 20 g
  • Wino białe - 20 ml
Przyprawy:
  • Natka pietruszki, czosnek, pieprz biały
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać wino, natkę pietruszki i przyprawić. Sos doskonale komponuje się z drobiem i rybami.

2. Sos curry (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Śmietana - 50 ml
  • Curry - 20 g
Przyprawy:
  • Pieprz biały
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać śmietanę, przyprawę curry, doprawić do smaku. Sos curry podajemy do mięs pieczonych, mięs z grila oraz polędwiczek.

3. Sos cebulowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Zupa cebulowa MAGGI - 20 g
  • Cebula - 70 g
  • Białe wino - 20 ml
  • Oliwa do smażenia
Przyprawy:
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
  • Pieprz
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, Podsmażyć pokrojoną cebulę w talarki na oleju, dodać troszkę wody. Zupę cebulową połączyć z sosem, zagotować,
dodać wino i przyprawy. Sos doskonale pasuje do do pieczeni, pulpetów i zrazów.

4. Sos chrzanowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Chrzan - 30 g
  • Śmietana - 50 ml
Przyprawy:
  • Czosnek mielony
  • Pieprz
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
Sposób wykonania

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać chrzan, śmietanę i przyprawić do smaku. Sos można podawać do ozorków, jajek gotowanych.

5. Sos czosnkowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Czosnek - 30 g
Przyprawy:
  • Natka pietruszki
  • Czosnek
  • wino białe
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać wygnieciony czosnek przez praskę, przyprawić winem i przyprawami. Sos polecany jest do mięs grillowanych i pieczonych.

6. Sos jagodowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Dżem jagodowy - 30 g
Przyprawy:
  • Wino białe
  • cukier
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać dżem, przyprawić do smaku. Sos najlepiej pasuje do drobiu.

7. Sos koperkowo-cytrynowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Cytryna - 50 g
Przyprawy:
  • Koper
  • Kurkuma
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
  • cukier
Sposób wykonania

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać wyciśnięty sok z cytryny przyprawić do smaku przyprawami. Sos polecany jest do drobiu i ryb.

8. Sos zielony koperkowo-pietruszkowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Koper świeży - 15 g
  • Natka pietruszki - 15 g
  • Śmietana - 25 ml
Przyprawy:
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
  • Czosnek świeży
  • Pieprz biały
  • Wino białe wytrawne
Sposób wykonania:

Sos biały sporządzić wg receptury na opakowaniu. Zmiksować koper z natką pietruszki w małej ilości sosu, połączyć z pozostałym sosem, dodać śmietanę i przyprawy. Sos podajemy z mięsem zapiekanym z serem, ziemniakami i drobiem.

9. Sos migdałowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Migdały wiórka - 40 g
  • Olej do smażenia
Przyprawy:
  • Cytryna
  • Cukier
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, przypalić lekko wiórki migdałowe na patelni, połączyć z sosem, przyprawić do smaku. Sos doskonale pasuje do drobiu.

10. Sos musztardowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Musztarda - 50 g
  • Śmietana - 30 ml
Przyprawy:
  • Curry
  • Pieprz biały
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać musztardę, śmietanę i przyprawy.
Rada: Podajemy do mięs pieczonych, jajek i warzyw gotowanych.

11. Sos pomidorowy (Jedna porcja)

Składniki:

  • Sos biały WINIARY - 100 ml
  • Zupa pomidorowa Maggi - 20 g
  • Pomidory suszone - 70 g
  • Śmietana - 20 ml
Przyprawy:
  • Pieprz
  • Jarzynka Premium Plus WINIARY
Sposób wykonania:

Sos biały WINIARY przygotować wg receptury na opakowaniu, dodać Zupę pomidorową MAGGI, pomidory suszone, śmietanę i przyprawy. Sos polecany jest do drobiu i mięs grilowanych.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Menos Steinberg Gorbi Werner & Mertz Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Barry Callebaut Reinex Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000