Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Najlepsze tradycyjne pączki w restauracji Rozpusta


Puszyste ciasto, nadzienie z konfitury różanej, na wierzchu lukier i obowiązkowo kandyzowana skórka pomarańczowa – oto najlepsze pączki w Warszawie! W tłusty czwartek trzeba odwiedzić restaurację Rozpusta i skosztować wspaniałych, wypiekanych na miejscu karnawałowych specjałów.
Na ostatni czwartek karnawału cały rok czekają wszyscy wielbiciele słodyczy, aby móc bezkarnie raczyć się pączkami i faworkami, nie licząc przy tym kalorii. Zgodnie ze starym polskim przesądem tego dnia trzeba zjeść co najmniej jednego pączka, aby zapewnić sobie pomyślność w najbliższym roku. Do tradycyjnych wypieków polskiej kuchni należą również faworki, w niektórych regionach znane jako chrust, chruściki czy kreple. Nic dziwnego, że są tak lubiane przez Polaków, a w tłusty czwartek zjadamy ich niezliczone ilości. Najlepsze są oczywiście świeże i chrupiące w kształcie kokardki – takie jak w restauracji Rozpusta, w której codziennie wypiekane są pyszne i niesamowicie kruche faworki według sprawdzonych, polskich przepisów.

W czwartek 16 lutego restauracja Rozpusta zaprasza na najsłodsze święto kulinarne w Polsce. Do codziennego menu obiadowego, które można samodzielnie skomponować z wyboru zup, dań głównych i dodatków, goście otrzymają pyszne pączki z tradycyjnym różanym nadzieniem. Smacznego!

Adres:
Rozpusta Restauracja Polska
ul. Elektoralna 23
00-137 Warszawa
Rezerwacje: 22 499 51 78

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000