Puszyste ciasto, nadzienie z konfitury różanej, na wierzchu lukier i obowiązkowo kandyzowana skórka pomarańczowa – oto najlepsze pączki w Warszawie! W tłusty czwartek trzeba odwiedzić restaurację Rozpusta i skosztować wspaniałych, wypiekanych na miejscu karnawałowych specjałów.
Na ostatni czwartek karnawału cały rok czekają wszyscy wielbiciele słodyczy, aby móc bezkarnie raczyć się pączkami i faworkami, nie licząc przy tym kalorii. Zgodnie ze starym polskim przesądem tego dnia trzeba zjeść co najmniej jednego pączka, aby zapewnić sobie pomyślność w najbliższym roku. Do tradycyjnych wypieków polskiej kuchni należą również faworki, w niektórych regionach znane jako chrust, chruściki czy kreple. Nic dziwnego, że są tak lubiane przez Polaków, a w tłusty czwartek zjadamy ich niezliczone ilości. Najlepsze są oczywiście świeże i chrupiące w kształcie kokardki – takie jak w restauracji Rozpusta, w której codziennie wypiekane są pyszne i niesamowicie kruche faworki według sprawdzonych, polskich przepisów.
W czwartek 16 lutego restauracja Rozpusta zaprasza na najsłodsze święto kulinarne w Polsce. Do codziennego menu obiadowego, które można samodzielnie skomponować z wyboru zup, dań głównych i dodatków, goście otrzymają pyszne pączki z tradycyjnym różanym nadzieniem. Smacznego!
Adres:
Rozpusta Restauracja Polska
ul. Elektoralna 23
00-137 Warszawa
Rezerwacje: 22 499 51 78
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.