Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Przemysław Langows...
Nowy Szef Kuchni i...
Happy Art Hours...
Totalnie nowe, wyj...
Wyjątkowe otwarcie...
Hotelowa odwilż ce...
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Jazzowe walentynki...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Watersystem
Robot - Coupe
Espiga
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Najlepsze tradycyjne pączki w restauracji Rozpusta


Puszyste ciasto, nadzienie z konfitury różanej, na wierzchu lukier i obowiązkowo kandyzowana skórka pomarańczowa – oto najlepsze pączki w Warszawie! W tłusty czwartek trzeba odwiedzić restaurację Rozpusta i skosztować wspaniałych, wypiekanych na miejscu karnawałowych specjałów.
Na ostatni czwartek karnawału cały rok czekają wszyscy wielbiciele słodyczy, aby móc bezkarnie raczyć się pączkami i faworkami, nie licząc przy tym kalorii. Zgodnie ze starym polskim przesądem tego dnia trzeba zjeść co najmniej jednego pączka, aby zapewnić sobie pomyślność w najbliższym roku. Do tradycyjnych wypieków polskiej kuchni należą również faworki, w niektórych regionach znane jako chrust, chruściki czy kreple. Nic dziwnego, że są tak lubiane przez Polaków, a w tłusty czwartek zjadamy ich niezliczone ilości. Najlepsze są oczywiście świeże i chrupiące w kształcie kokardki – takie jak w restauracji Rozpusta, w której codziennie wypiekane są pyszne i niesamowicie kruche faworki według sprawdzonych, polskich przepisów.

W czwartek 16 lutego restauracja Rozpusta zaprasza na najsłodsze święto kulinarne w Polsce. Do codziennego menu obiadowego, które można samodzielnie skomponować z wyboru zup, dań głównych i dodatków, goście otrzymają pyszne pączki z tradycyjnym różanym nadzieniem. Smacznego!

Adres:
Rozpusta Restauracja Polska
ul. Elektoralna 23
00-137 Warszawa
Rezerwacje: 22 499 51 78

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Reinex Barry Callebaut Artek Steinberg Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Belfood Barson Lemonia Voigt Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. easyFairsŽ Poland CTK Doram Piórex Espiga Iglotex LMS Online Sp. z o.o. RATIONAL Uzdrowisko Wysowa S.A. Secpol M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000