Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Komat
Watersystem
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Iglotex
Belfood
Menos
Caffetea
Sokołów
Belgium`s Best
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
The Bell - nowe, czarujące miejsce na Saskiej Kępie


Właściciele Monica i Gilbert nie nazwali The Bell restauracją, gdyż chcą zaproponować swoim gościom coś więcej niż doskonałe jedzenie w przystępnych cenach i najlepsze gatunkowo trunki. Chcą, by The Bell oferowało niezwykłą atmosferę miejsc, w których każdy jest mile widziany i każdy czuje się dobrze. Miejsc, które kocha się od pierwszego wejrzenia, pierwszego zapachu i smaku. To Eatery - bo tak jak w najpopularniejszych miejscach Nowego Jorku łączy ludzi w jednym miejscu, by na chwilę zatrzymać czas i pozwolić im cieszyć się chwilą tu i teraz.
 
Monica Nera jest projektantką, której kolekcje zdobywają serca klientek w Stanach Zjednoczonych, Hong Kongu oraz Europy. W The Bell chce łączyć przedstawicieli różnych środowisk, różnych krajów, różnych kontynentów. Chce, by to miejsce skradło serca wszystkich Warszawiaków.
 

A powodów ku temu jest wiele… Doskonale wpasowane w atmosferę kulturalnej Saskiej Kępy miejsce, wita swoich gości pięknym, zaprojektowanym przez wybitną architekt Kingę Mostowik wnętrzem, utrzymanym w stylistyce modern połączonej z nowoczesnością i naturą, gdzie kolor butelkowej zieleni łączy się z różnymi odcieniami drewna, złota oraz ponadczasowymi czernią i bielą. Ogromna szklana witryna zdradza szczegóły atmosfery miejsca, a czarna markiza dodaje kosmopolitycznego charakteru.

Charakter ma też Szef Kuchni. Zwycięzca pierwszej edycji programu Hell’s Kitchen Łukasz Kawaller doskonale wie, czego chce. I czego nie chce. Pragnie, by na talerzach gości The Bell znalazło się to co najlepsze. Sezonowe owoce i warzywa, polskie zioła, ryby i mięsa od najlepszych dostawców, sery i przetwory od lokalnych cudotwórców. Skrupulatnie dobrane składniki, połączone przez wybitnego kucharza w niecodzienne potrawy pozwalają The Bell być miejscem wyjątkowym. Krótka, acz bogata w to co dobre karta, najlepsze gatunkowo wina i szampany, alkohole z najwyższej półki, ale też herbaty i kawy przywiezione z różnych zakątków świata składają się na czar tego miejsca. Dopełnia go atmosfera przyjaźni, spokoju, radości.
 

Mieszkająca w Warszawie Monica i Luksemburczyk Gilbert marzyli wspólnie o stworzeniu miejsca, którego brakowało na kulinarnej mapie stolicy, gdzie każdy szczegół – od ręcznie wykonanych lamp po dobór muzyki – jest bardzo skrupulatnie przemyślany. Chcieli mieć miejsce, które po przekroczeniu jego progu zaczaruje atmosferą, pięknem wykończenia wnętrz, ciepłem i profesjonalną obsługą. A i dobór osób pracujących w The Bell nie jest przypadkowy. Właściciele długo szukali członków zespołu, których się będzie lubić i kochać, bo doskonale widzą, że miejsce tworzą ludzie.

Wisienką na torcie Monici i Gilberta jest pięknie zaprojektowany ogród, który od wczesnej wiosny do późnej jesieni czeka na lubiących spoglądać na błękitnie niebo lub gwiazdy, a którego nastrój wieczorami dopełniają licznie palące się świece.

The Bell chce się nie tylko jeść i pić. W The Bell chce się być.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Reinex Barry Callebaut Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Na Lunch LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belgium`s Best Voigt Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Espiga Barson POSbistro Iglotex Makro Cash & Carry Lemonia
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000