Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Jazzowe walentynki...
Open day w THE BEL...
Jedzenie dla duszy...
Idealne sushi? Nic...
Restauracja Sphinx...
Restauracja Hilton...
Hotel Narvil
Pierwsza w Polsce ...
Krakowskie akcenty...
DoubleTree by Hilt...
Starbucks otwiera ...
Święta w parze z d...
Święta z dala od z...
The Bell - nowe, c...
Nowoczesna polska ...
Lubimy chodzić z k...
Nowa sieć kawiarni...
Restauracja TenSus...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
POSbistro
Watersystem
Heute Service
Robot - Coupe
HellCold
M&M Gastro
Caffetea
Manitowoc Foodservice
Iguana - Gastro
Demi Co.
Artykuły spożywcze
Secpol
Iglotex
Stówka - Pizzola
Belgium`s Best
Menos
ABC Espresso
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
The Bell - nowe, czarujące miejsce na Saskiej Kępie


Właściciele Monica i Gilbert nie nazwali The Bell restauracją, gdyż chcą zaproponować swoim gościom coś więcej niż doskonałe jedzenie w przystępnych cenach i najlepsze gatunkowo trunki. Chcą, by The Bell oferowało niezwykłą atmosferę miejsc, w których każdy jest mile widziany i każdy czuje się dobrze. Miejsc, które kocha się od pierwszego wejrzenia, pierwszego zapachu i smaku. To Eatery - bo tak jak w najpopularniejszych miejscach Nowego Jorku łączy ludzi w jednym miejscu, by na chwilę zatrzymać czas i pozwolić im cieszyć się chwilą tu i teraz.
 
Monica Nera jest projektantką, której kolekcje zdobywają serca klientek w Stanach Zjednoczonych, Hong Kongu oraz Europy. W The Bell chce łączyć przedstawicieli różnych środowisk, różnych krajów, różnych kontynentów. Chce, by to miejsce skradło serca wszystkich Warszawiaków.
 

A powodów ku temu jest wiele… Doskonale wpasowane w atmosferę kulturalnej Saskiej Kępy miejsce, wita swoich gości pięknym, zaprojektowanym przez wybitną architekt Kingę Mostowik wnętrzem, utrzymanym w stylistyce modern połączonej z nowoczesnością i naturą, gdzie kolor butelkowej zieleni łączy się z różnymi odcieniami drewna, złota oraz ponadczasowymi czernią i bielą. Ogromna szklana witryna zdradza szczegóły atmosfery miejsca, a czarna markiza dodaje kosmopolitycznego charakteru.

Charakter ma też Szef Kuchni. Zwycięzca pierwszej edycji programu Hell’s Kitchen Łukasz Kawaller doskonale wie, czego chce. I czego nie chce. Pragnie, by na talerzach gości The Bell znalazło się to co najlepsze. Sezonowe owoce i warzywa, polskie zioła, ryby i mięsa od najlepszych dostawców, sery i przetwory od lokalnych cudotwórców. Skrupulatnie dobrane składniki, połączone przez wybitnego kucharza w niecodzienne potrawy pozwalają The Bell być miejscem wyjątkowym. Krótka, acz bogata w to co dobre karta, najlepsze gatunkowo wina i szampany, alkohole z najwyższej półki, ale też herbaty i kawy przywiezione z różnych zakątków świata składają się na czar tego miejsca. Dopełnia go atmosfera przyjaźni, spokoju, radości.
 

Mieszkająca w Warszawie Monica i Luksemburczyk Gilbert marzyli wspólnie o stworzeniu miejsca, którego brakowało na kulinarnej mapie stolicy, gdzie każdy szczegół – od ręcznie wykonanych lamp po dobór muzyki – jest bardzo skrupulatnie przemyślany. Chcieli mieć miejsce, które po przekroczeniu jego progu zaczaruje atmosferą, pięknem wykończenia wnętrz, ciepłem i profesjonalną obsługą. A i dobór osób pracujących w The Bell nie jest przypadkowy. Właściciele długo szukali członków zespołu, których się będzie lubić i kochać, bo doskonale widzą, że miejsce tworzą ludzie.

Wisienką na torcie Monici i Gilberta jest pięknie zaprojektowany ogród, który od wczesnej wiosny do późnej jesieni czeka na lubiących spoglądać na błękitnie niebo lub gwiazdy, a którego nastrój wieczorami dopełniają licznie palące się świece.

The Bell chce się nie tylko jeść i pić. W The Bell chce się być.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Local Pizza Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Belgium`s Best Fondis M&M Gastro POSbistro Convotherm Na Lunch Makro Cash & Carry M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Winterhalter Gastronom Polska HellCold Voigt Demi Co. Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Artek Steinberg RM Gastro Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Iguana - Gastro Cryogen Gaspol Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000