Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Światowy przewodnik kulinarny Gault & Millau


Byliśmy w najbardziej ekskluzywnych hotelach i w karczmach zupełnie odciętych od świata, o których istnieniu wie niewielu. Z kilkuset restauracji z całej Polski wybraliśmy te zupełnie wyjątkowe i właśnie je opisujemy w przewodniku Gault & Millau Polska.
 
Po raz pierwszy w Polsce: najlepsze restauracje, ekskluzywne hotele, miejsca, w których można kupić żywność najwyższej jakości - okiem niezależnych ekspertów.
 
Próbujemy, smakujemy, testujemy, by polecić wyłącznie te, które na prawdę warto odwiedzić.
 
Gault & Millau od 40 lat wyznacza trendy na francuskim rynku kulinarnym. Pierwsza polska edycja przewodnika trafi do księgarni - 1 grudnia. Tuż przed nią wydarzenie bez precedensu – 30 listopada odbędzie się gala Gault & Millau, na której będziemy gościć kilkuset najlepszych szefów kuchni z całej Polski. Wtedy też oficjalnie ogłosimy, które restauracje zostały wyróżnione przez nasz przewodnik.
 
Polska jest dziesiątym krajem na świecie, w którym wydawany jest przewodnik. Przewodnik Gault & Millau powstał w 1965 roku we Francji z inicjatywy dwóch uznanych krytyków kulinarnych Henri’ego Gault’a i Christian’a Millau. Obecnie obok Michelin jest jedną z najbardziej renomowanych i wpływowych tego typu publikacji na świecie.
 
 
Poza restauracjami w przewodniku znajdują się również opisy dobrej jakości noclegów, wyróżniających się na tle innych nie tylko standardem, ale i oryginalnością. Przewodnik poleca również miejsca, w których można znaleźć produkty wysokiej jakości, nietuzinkowe, ekologiczne.
 
Inspektorzy Gault & Millau pojawiają się w restauracjach i hotelach anonimowo i nie mogą się ujawniać. System oceniania opiera się na symbolu czap kucharskich, w ten sposób są oceniane i restauracje, i szefowie kuchni. Inspektorzy mogą przyznać od 1 do 20 punktów. Miejsca, które uzyskały powyżej 10 punktów, są opisywane w przewodniku.  Na podstawie powyższej punktacji najlepszym są przyznawane czapki kucharskie (od 1 do 5).
 
Redaktorem naczelnym polskiej edycji Gault & Millau została Justyna Adamczyk – członkini stowarzyszenia Slow Food, koneserka smaków i kuchni świata. W związku z jej osobą polska edycja będzie dość nietypowa, bo duży nacisk będzie w niej położony właśnie na kwestie dotyczące slow foodu, produktów naturalnych, ekologicznych i regionalnych.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000