Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Sieć indyjskich restauracji podbija Polskę


Dobra wiadomość dla wszystkich fanów oryginalnej indyjskiej kuchni. Już od nowego roku sieć restauracji Ganesh wzbogaci się o dwie nowe lokalizacje – w Krakowie i Gdańsku. Tym samym w ramach marki będzie działało już dziewięć restauracji.

Historia Ganeshu, jedynej sieci indyjskich restauracji w Polsce, sięga 2006 roku. Pochodzący z Indii Tapinder Sharma otworzył wówczas swoją pierwszą restaurację w Łodzi, w podwórzu przy ul. Piotrowskiej 69. Kuchnia indyjska w tamtym czasie obca dla większości Polaków, wyróżniająca się intensywnymi smakami, zapachami oraz bogactwem orientalnych przypraw, szybko spotkała się z aprobatą Łodzian.
 
Rosnąca popularność restauracji przyczyniła się do tego, że w niedługim czasie jej właściciel podjął decyzję o otworzeniu kolejnych lokali. Powstały następne restauracje w Łodzi, w Warszawie i w Płocku, a w każdej z nich nad jakością potraw czuwali indyjscy kucharze, używając wyłącznie przypraw sprowadzanych z Indii.

Mimo entuzjazmu gości i szybkiego sukcesu, Tapinder Sharma przyznaje dziś, że początki działalności w branży gastronomicznej nie były dla niego łatwe: Przed otwarciem pierwszej restauracji nie miałem do czynienia z gastronomią. Restauracja i wszystkie sprawy związane z jej prowadzeniem, były dla mnie swego rodzaju „czarną magią”. Zwłaszcza, że już samo otwarcie pierwszego lokalu przerosło moje najśmielsze oczekiwania pod względem liczby gości. W pierwszych dniach, aby jakoś opanować ten chaos, musiałem być zarówno szefem, kucharzem, kelnerem, barmanem, a nawet stałem „na zmywaku”! Początki były więc trudne, jednak dzięki temu mogę docenić dziś pracę wszystkich osób, zatrudnionych w mojej firmie, bo wiem, jak ważną rolę odgrywa każdy pracownik w jej strukturze.
 
Od tamtego czasu minęło prawie siedem lat, a indyjska kuchnia pod szyldem Ganesh jest już dobrze znana entuzjastom orientalnych smaków. Nowe restauracje otwierane w Krakowie i Gdańsku mają być zwieńczeniem dotychczasowej ekspansji marki. Tapinder Sharma jest przekonany, że kuchnia z jego ojczyzny z powodzeniem przyjmie się w nowych miejscach: Po osiemnastu latach spędzonych w tym kraju wiem, że upodobania kulinarne Polaków ewoluują, a ich świadomość i ciekawość kuchni z różnych zakątków świata nieustannie wzrasta. Pizza, kebab czy kuchnia chińska w fastfoodowym wydaniu oczywiście nadal cieszą się niesłabnącą popularnością, jednak przykład Ganeshu pokazuje, że Polacy są coraz bardziej głodni nowych, nieznanych smaków.
 
Dla fanów indyjskiej kuchni jest jeszcze jedna dobra informacja. Restauracji Ganesh w niedalekiej przyszłości pojawi się w Polsce zdecydowanie więcej. Sieć została w ostatnim czasie partnerem firmy FRConsulting i ma zamiar otwierać nowe lokale franczyzowe w dużych miastach o liczbie mieszkańców powyżej 150 tys.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000