Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Rozbrat 20 prezentuje Top 5 dań Haute Cuisine


Jeszcze 5 lat temu trudno było w Polsce znaleźć dania wysokiej kuchni. Dziś coraz więcej osób interesuje się kulinariami i szuka niezapomnianych smaków. Rozbrat 20 – warszawska renomowana restauracja, z okazji swoich 5. urodzin, zrobiła analizę zamówień blisko 250 tysięcy gości, którzy odwiedzili lokal i przygotowała zestawienie wykwintnych dań, jakie najczęściej zamawiano.

Przez ostatnie 5 lat, od kiedy istnieje Rozbrat 20, kulinarny gust Polaków bardzo się zmienił. W tym czasie mieliśmy okazję gościć ponad 250 tysięcy osób i na podstawie ich zamówień pokusiliśmy się o przygotowanie autorskiego zestawienia TOP 5 dań wykwintnej kuchni. Byliśmy ciekawi, jakie dania zrobiły na naszych klientach największe wrażenie - mówi właścicielka Rozbrat 20 - Monika Pęcikiewicz. I dodaje: Jako, że stosujemy bardzo krótką, sezonową kartę, nasze menu regularnie się zmienia i bardzo rzadko powtarzamy dania, obliczyliśmy, że przez 5 lat zaprezentowaliśmy ponad 200 różnych potraw!
Wśród prestiżowego TOP 5 znalazły się następujące dania:
  1. Wytrawny tatar przygotowany z surowych, drobno siekanych małży św. Jakuba z galaretką z marakui i ogórka.
  2. Sandacz pieczony w klarowanym maśle, z aksamitnym créme brûlée z koziego sera.
  3. Parowany okoń z sałatką z warzyw (z zielonymi i białymi szparagami, groszkiem cukrowym, bobem i lekko skarmelizowanym zielonym jabłkiem) z naparem ziołowym na trybuli, koprze włoskim, imbirze, kolendrze i młodym tymianku.
  4. Perliczka confit w palonym maśle z klasycznym puree ziemniaczanym i puddingiem cytrynowym.
  5. Sezonowana polędwica Angus w sosie z palonego masła z terriną z bakłażana i karmelizowanymi szalotkami.
Dania zasługujące na miano Haute cuisine muszą spełniać wiele warunków. Są to potrawy nie tylko pieczołowicie przyrządzone według oryginalnej, autorskiej receptury, z najlepszej jakości, świeżych i często rzadko spotykanych składników, ale także zaprezentowane w niezwykle apetyczny i zaskakujący sposób. W restauracjach specjalizujących się w wysokiej kuchni, które w Warszawie reprezentuje Rozbrat 20, dużą rolę odgrywa bogata karta win oraz wysoko wykwalifikowana obsługa, która potrafi doradzić, jaki trunek najlepiej będzie komponował się z zamówionymi potrawami i wydobędzie z nich pełnię smaku.

ROZBRAT 20 - Bogactwo światowej kuchni w sercu Warszawy. Jeden z najbardziej zielonych zakątków w centrum Warszawy to powstała w XIX wieku, u podnóża skarpy wiślanej, ulica Rozbrat. Tu, pod nr 20, mieści się renomowana restauracja, zwana potocznie R20, która przywołuje klimat berlińskiego śniadania, londyńskiego lunchu, warszawskiego podwieczorku i paryskiej kolacji. W nowoczesnym wnętrzu można odnaleźć tradycyjne smaki wielkich miast. Z przyjemnością przeczytać poranną gazetę przy świeżo zaparzonej kawie, spotkać się na lunchu, a także zjeść romantyczną kolację we dwoje. Menu jest proste i krótkie, dania mają charakter sezonowy, dlatego karta często się zmienia. Króluje tu kuchnia europejska z przewagą dań znad Sekwany. Restauracja serwuje również śniadania, weekendowe brunche oraz jest przygotowana na specjalne zamówienia spoza karty. Oprócz znakomitego jedzenia warta uwagi jest również karta win. W Rozbrat 20 połączenie eleganckiego wystroju, nieformalnej atmosfery i wyśmienitej, niekonwencjonalnej kuchni podbiło serca stołecznej socjety. Rozbrat 20 został Knajpą Roku 2009, a właścicielka Monika Pęcikiewicz i szef kuchni Łukasz Guziński, który szkolił się u sław takich jak Anne-Sophie Pic czy Mauro Colagreco, nie ustają w kulinarnych poszukiwaniach, za co restauracja została w 2014 roku, już po raz trzeci z rzędu, uhonorowana dwoma kompletami sztućców słynnego przewodnika Michelin.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000