Restauracji Voila grozi zamknięcie za Pozew zbiorowy - ZRZUTKA
Wróciła do Polski, by móc dzielić się swoją pasją do gotowania. Teraz jej francuska Restauracja Voila w Krakowie jest narażona na całkowite zamknięcie ze względu na fakt, że jej właścicielka Dorota Rydygier odważyła się wystąpić jako Członek IGGP przeciw Skarbowi Państwa i pociągnąć setki i tysiące osób za sobą.
Właścicielka restauracji Voila, Dorota Rydygier otrzymała wypowiedzenie tuż po podpisaniu z Kancelarią Adwokacko - Radcowską Dubois i Wspólnicy, umowy na przygotowanie pozwu grupowego Gastronomii Polskiej przeciwko Skarbowi Państwa. Dziś restauracji grozi całkowite zamknięcie. Odważna Restauratorka prosi o wsparcie.
- Drodzy, opis jest chyba zbędny. Każdy wie, jak wygląda sytuacja polskiej gastronomii. Zostaliśmy zamknięci nielegalnie przez Rząd i pozostawieni bez jakiegokolwiek wsparcia!
Nie przysługuje nam absolutnie nic, gdyż nie jesteśmy w stanie wykazać straty w porównaniu do ubiegłego roku, ponieważ nasza spółka nie była jeszcze zarejestrowana. Reasumując, nasz problem, że otworzyliśmy restaurację w złym czasie.
Pierwszy lockdown przetrwaliśmy. Przy drugim i dłuższym lockdownie, Rząd nie pokrywa nawet kosztów postojowego naszemu personelowi. Jesteśmy restauracją rodzinną i tak samo traktujemy nasz personel. Finansujemy wypłaty z własnych środków, aby utrzymać załogę i im też pozwolić przeżyć.
Niestety, nasze zasoby się kończą. Za koncesję też musimy płacić, mimo tego, że przez 2/3 roku byliśmy zamknięci. Takie absurdy oddają w pełni sytuację w jakiej się znajdujemy.
Poza walką o nasze przetrwanie, postanowiliśmy reprezentować też Małopolską gastronomię w Sejmie. Chcemy pomóc wszystkim restauracjom, które są na skraju bankructwa. Chcemy walczyć o nasze prawa do istnienia i do funkcjonowania. Reprezentujemy ludzi z pasją, którzy często poświęcili lata pracy, aby zbudować to co mają, a co dziś Rząd chce po prostu zaorać. Nasze wystąpienie znajdziecie tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=1tJ4xSaU-Rw
Bardzo potrzebujemy Waszego wsparcia. Wasze wpłaty, za które z góry dziękujemy, możecie wykorzystać w formie kredytu w restauracji po otwarciu!
Restauracja Voila utworzyła zbiórkę - każde wsparcie jest na wagę złota. Restauratorka Dorota Rydygier informuje, że - Kiedy na nowo lokal zostanie otwarty (a to już niebawem), przyjdźcie do nas z potwierdzeniem wpłaty. Pomniejszymy Wasz rachunek o wpłaconą kwotę. Z góry dziękuję ludziom dobrej woli, Dorota.
Właścicielka Restauracji Voila, Dorota Rydygier odkrywała kuchnie świata z ogromną pasją. Przez 20 lat mieszkała we Francji, gdzie przesiąknęła smakami, tradycją i kulturą francuską. Szkoliła się w restauracjach wyróżnionych trzema gwiazdkami Michelin (Michel&Sebastien Bras 3*, Regis&Jacques Marcon 3*, Georges Blanc 3*, Laurent Petit 2*), ale również na Korsyce i w Turcji. Voilà to spełnienie jej marzeń o własnej restauracji. Miejsce stworzone rodzinnie, gdzie wraz z synem Kamilem, tworzy unikalną atmosferę i przenosi do Polski smaki i klimaty Francji. Z połączenia wiedzy, doświadczenia i miłości do kuchni francuskiej powstało wyjątkowe miejsce na mapie Krakowa, którego menu zaspokoi wymagania największych smakoszy. Otwarcie Restauracja Voila odbyło się 1 czerwca 2020 roku w Krakowie.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem.