Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Hello Coffee
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Restauracji Voila grozi zamknięcie za Pozew zbiorowy - ZRZUTKA


Wróciła do Polski, by móc dzielić się swoją pasją do gotowania. Teraz jej francuska Restauracja Voila w Krakowie jest narażona na całkowite zamknięcie ze względu na fakt, że jej właścicielka Dorota Rydygier odważyła się wystąpić jako Członek IGGP przeciw Skarbowi Państwa i pociągnąć setki i tysiące osób za sobą.
 
Właścicielka restauracji Voila, Dorota Rydygier otrzymała wypowiedzenie tuż po podpisaniu z Kancelarią Adwokacko - Radcowską Dubois i Wspólnicy, umowy na przygotowanie pozwu grupowego Gastronomii Polskiej przeciwko Skarbowi Państwa. Dziś restauracji grozi całkowite zamknięcie. Odważna Restauratorka prosi o wsparcie.
 

- Drodzy, opis jest chyba zbędny. Każdy wie, jak wygląda sytuacja polskiej gastronomii. Zostaliśmy zamknięci nielegalnie przez Rząd i pozostawieni bez jakiegokolwiek wsparcia!

Nie przysługuje nam absolutnie nic, gdyż nie jesteśmy w stanie wykazać straty w porównaniu do ubiegłego roku, ponieważ nasza spółka nie była jeszcze zarejestrowana. Reasumując, nasz problem, że otworzyliśmy restaurację w złym czasie.

Pierwszy lockdown przetrwaliśmy. Przy drugim i dłuższym lockdownie, Rząd nie pokrywa nawet kosztów postojowego naszemu personelowi. Jesteśmy restauracją rodzinną i tak samo traktujemy nasz personel. Finansujemy wypłaty z własnych środków, aby utrzymać załogę i im też pozwolić przeżyć.

Niestety, nasze zasoby się kończą. Za koncesję też musimy płacić, mimo tego, że przez 2/3 roku byliśmy zamknięci. Takie absurdy oddają w pełni sytuację w jakiej się znajdujemy.

Poza walką o nasze przetrwanie, postanowiliśmy reprezentować też Małopolską gastronomię w Sejmie. Chcemy pomóc wszystkim restauracjom, które są na skraju bankructwa. Chcemy walczyć o nasze prawa do istnienia i do funkcjonowania. Reprezentujemy ludzi z pasją, którzy często poświęcili lata pracy, aby zbudować to co mają, a co dziś Rząd chce po prostu zaorać. Nasze wystąpienie znajdziecie tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=1tJ4xSaU-Rw

 


Bardzo potrzebujemy Waszego wsparcia. Wasze wpłaty, za które z góry dziękujemy, możecie wykorzystać w formie kredytu w restauracji po otwarciu!

 

Restauracja Voila utworzyła zbiórkę - każde wsparcie jest na wagę złota. Restauratorka Dorota Rydygier informuje, że - Kiedy na nowo lokal zostanie otwarty (a to już niebawem), przyjdźcie do nas z potwierdzeniem wpłaty. Pomniejszymy Wasz rachunek o wpłaconą kwotę. Z góry dziękuję ludziom dobrej woli, Dorota.
 
Link do zbiorki: https://zrzutka.pl/ezt322
 
Zobacz także informację o POZWIE ZBIOROWYM Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej - http://biznes.gastrona.pl/art/POZEW_ZBIOROWY_Izby_Gospodarczej_Gastronomii_Polskiej,13177.html
 

Właścicielka Restauracji Voila, Dorota Rydygier odkrywała kuchnie świata z ogromną pasją. Przez 20 lat mieszkała we Francji, gdzie przesiąknęła smakami, tradycją i kulturą francuską. Szkoliła się w restauracjach wyróżnionych trzema gwiazdkami Michelin (Michel&Sebastien Bras 3*, Regis&Jacques Marcon 3*, Georges Blanc 3*, Laurent Petit 2*), ale również na Korsyce i w Turcji. Voilà to spełnienie jej marzeń o własnej restauracji. Miejsce stworzone rodzinnie, gdzie wraz z synem Kamilem, tworzy unikalną atmosferę i przenosi do Polski smaki i klimaty Francji. Z połączenia wiedzy, doświadczenia i miłości do kuchni francuskiej powstało wyjątkowe miejsce na mapie Krakowa, którego menu zaspokoi wymagania największych smakoszy. Otwarcie Restauracja Voila odbyło się 1 czerwca 2020 roku w Krakowie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000