Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Jazzowe walentynki...
Open day w THE BEL...
Jedzenie dla duszy...
Idealne sushi? Nic...
Restauracja Sphinx...
Restauracja Hilton...
Hotel Narvil
Pierwsza w Polsce ...
Krakowskie akcenty...
DoubleTree by Hilt...
Starbucks otwiera ...
Święta w parze z d...
Święta z dala od z...
The Bell - nowe, c...
Nowoczesna polska ...
Lubimy chodzić z k...
Nowa sieć kawiarni...
Restauracja TenSus...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
POSbistro
Watersystem
Heute Service
Robot - Coupe
HellCold
M&M Gastro
Caffetea
Manitowoc Foodservice
Iguana - Gastro
Demi Co.
Artykuły spożywcze
Secpol
Iglotex
Stówka - Pizzola
Belgium`s Best
Menos
ABC Espresso
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowy rok i nowe menu restauracji Hilton Garden Inn Kraków Airport


Krakowski hotel lotniskowy Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadził nowe, zimowe menu. Aromatyczne i rozgrzewające dania przygotowane z najlepszych lokalnych składników, starannie wyselekcjonowane wina i polska dziczyzna oraz ptactwo. To wszystko można znaleźć w nowej karcie – dostępnej w hotelu od początku stycznia.
 
Miłosz Kowalski jak zwykle zaskakuje, w swojej kuchni lubi eksperymentować i ryzykować, zestawiając ze sobą przeciwstawne smaki. W menu znajdą się dania tradycyjnej polskiej kuchni, ale również potrawy inspirowane francuską gastronomią. Na szczególną uwagę zasługują plastry polędwicy z jelenia podane z polskim Niedźwiednikiem i gorzką czekoladą oraz perliczka duxelle w sosie pomarańczowym, podana w asyście dyni i karmelizowanej cykorii. Nietypowymi połączeniami smakowymi mogą zaskakiwać także desery, wśród których królują polskie owoce. Szef kuchni poleca dyniową panna cottę, przygotowaną z dodatkiem miodu, chrzanu, kukurydzy i rozmarynu. Nie zabraknie też propozycji dla fanów klasyki, począwszy od popularnego Mobley burgera, a skończywszy na sałatce Cesar. Co istotne, szefowie kuchni pracują na produktach sezonowych, dostępnych w regionie Małopolski.
 


Sukces dania w dużej mierze uzależniony jest od składników, ich odpowiedniego doboru i traktowania. Zawsze sięgam po te, które są najłatwiej dostępne w danym sezonie. Tym razem postawiliśmy na domową kuchnię, która była obecna w naszych domach, którą gotowały nasze mamy i babcie. Oczywiście tradycyjne przepisy zostały poddane dekonstrukcji, a każdy składnik został potraktowany osobno – tworząc nową, zaskakującą całość – mówi Miłosz Kowalski, Executive Chef Hilton Garden Inn Kraków Airport.
 
 
Doskonałym uzupełnieniem nowego menu jest starannie wyselekcjonowana karta win i koktajli. O jej finalny wygląd zadbał Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager oraz Sommelier, współtwórca Stowarzyszenia Sommelierów Krakowskich. Restauracja wychodzi naprzeciw potrzebom swoich gości łącząc dania z perfekcyjnie dobranymi winami, tak aby podbić ich smak i wzbogacić wrażenia kulinarne.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Local Pizza Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Belgium`s Best Fondis M&M Gastro POSbistro Convotherm Na Lunch Makro Cash & Carry M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Winterhalter Gastronom Polska HellCold Voigt Demi Co. Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Artek Steinberg RM Gastro Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Iguana - Gastro Cryogen Gaspol Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000