Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Poznaj Centrum Techniki Kulinarnej


Na kulinarnej mapie stolicy pojawiło się kolejne miejsce, gdzie miłośnicy gotowania będą mogli podszkolić swoje kulinarne umiejętności. Centrum Techniki Kulinarnej DORAM istnieje już od 5 lat, ale do tej pory było dostępne jedynie dla profesjonalistów z branży gastronomicznej. W murach gościli tacy szefowie kuchni jak m.in. Andrzej Polan, Pascal Brodnicki, Karol Okrasa czy Jacek Grochowina.

W tym roku na wiosnę Centrum po raz pierwszy otwiera się na osoby, które nie są związane zawodowo z gastronomią. Punktem startowym są warsztaty z kuchni bezmięsnej, które odbędą się na początku czerwca, a w planach są już kolejne tematyczne spotkania. Nie mogliśmy nie zauważyć panującej wokół mody na gotowanie i świadome przygotowanie posiłków. Ludzie chcą poznawać świat kulinariów, odkrywać nowe smaki i uczyć się nowych produktów czy technik. My chcemy się tą wiedzą dzielić, demonstrować kuchenne triki, poznawać pasjonatów-amatorów i tworzyć nieformalną grupę miłośników sztuki kulinarnej – mówi Agata Elandt, manager Centrum Techniki Kulinarnej.
 

Istniejąca od paru lat przestrzeń była znana jedynie w kręgu osób związanych zawodowo z gotowaniem. Ogromna (700 m2) powierzchnia jest w pełni wyposażona w profesjonalny sprzęt gastronomiczny, wyprodukowany przez polskie marki – Dora Metal oraz Kromet. Wszystkie stanowiska robocze i urządzenia gastronomiczne są w pełni wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej – tak jak ma to miejsce w hotelach i restauracjach. Co ciekawe, Centrum Techniki Kulinarnej jako jedyne posiada również miejsce dla widowni, która pomieści niemal 50 osób. Dzięki takiemu rozwiązaniu obywają się tu castingi do programów kulinarnych takich jak Hell's Kitchen i Top Chef, nagrywane są sceny do popularnych seriali telewizyjnych, oraz kręcone reklamy. Co roku odbywa się tu również ogólnopolski konkurs szkół gastronomicznych wyłaniający najlepsze zespoły, w różnych kategoriach przygotowania potraw.

Obecnie w Centrum Techniki Kulinarnej można organizować wszelkie spotkania integracyjne i średniej wielkości eventy, warsztaty kulinarne dla kadry zarządzającej oraz klientów indywidualnych, szkolenia pracowników gastronomii, testy produktów spożywczych, konkursy i pokazy miksologii czy live cooking.

Centrum Techniki Kulinarnej

Adres: Ul.Racjonalizacji 5, Warszawa
WWW: doram.pl
FB: www.facebook.com/ctkdoram
Pierwsze warsztaty: www.facebook.com/events

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000