Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Elmak
Baziółka
Frogut
Hello Coffee
Menos
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Pierwszy designerski hotel w Warszawie


Nobu Hotel Warsaw otwiera swoje podwoje 3 sierpnia 2020. Będzie to pierwszy hotel grupy Nobu Hospitality w Polsce, a zarazem 12 hotel i 43 restauracja tej luksusowej marki lifestylowej założonej przez Nobu Matsuhisę, Roberta de Niro oraz Meira Tepera na świecie. W hotelu znajdować się będzie 117 eleganckich i przestronnych pokoi, inteligentnie zaprojektowana przestrzeń przeznaczona do organizacji spotkań i eventów, pokaźnych rozmiarów klub fitness oraz kultowa Nobu Restaurant & Café. 
 


DESTYNACJA ZYSKUJĄCA NA POPULARNOŚCI
Warszawa uplasowała się na 7 miejscu listy najbardziej rozwijających się rynków na świecie stając się nowym ważnym miejscem na mapie Europy Wschodniej w obszarze sztuki, designu i kulinariów oraz alternatywnych kilkudniowych wypadów kulturalnych. Polska z kolei znalazła się ostatnio w centrum zainteresowania globalnej społeczności ze względu na szybkie zamknięcie granic w związku z koronawirusem, co pozwoliło jej stać się jednym z najmniej dotkniętych przez pandemię krajów w Europie. Dzięki temu, Warszawę ogłoszono jednym z najbardziej bezpiecznych miast, które możemy odwiedzić tego lata*. Część miasta, w której zlokalizowany jest hotel, czyli na ulicy Wilczej będącej centrum stołecznej kreatywności oraz w niedalekiej odległości od Starego Miasta, wybudowana została w XIII wieku, a następnie pieczołowicie odtworzona po II Wojnie Światowej. Podróżnicy poszukujący intelektualnych wrażeń z pewnością docenią urok tej coraz bardziej popularnej destynacji turystycznej. Wkomponowany w krajobraz Warszawy, Nobu Hotel Warsaw umiejscowiony jest w tętniącej życiem okolicy pełnej modnych winiarni otwierających latem swoje ogródki, jak również sklepów, galerii sztuki, kawiarni i restauracji.

GDZIE STARE WITA SIĘ Z NOWYM
Nobu Hotel Warsaw, pierwszy prawdziwie designerski hotel w mieście, składa się z dwóch skrzydeł – klasyczne, znajdujące się w niegdysiejszym Hotelu Rialto w stylu Art Deco, którego początki sięgają lat 20-tych zeszłego stulecia, czyli okresu międzywojennego, oraz nowoczesne, będące wynikiem międzykontynentalnej współpracy polskiej firmy architektonicznej Medusa Group oraz kalifornijskiej Studio PCH. Z poszanowaniem historii i niezłomnego ducha miasta, efekt współpracy obu firm opowiada historię dzisiejszej Warszawy – otwartej, nowoczesnej i różnorodnej. Pokoje urządzone zostały w różnych stylach od klasycznego do supernowoczesnego, nawiązującego do dynamicznego rozwoju Polski, co pozwala gościom na wybór takiego, który idealnie odpowiada ich gustom. Jednakże każdy z nich emanuje spokojem z nutą japońskiego designu. Te znajdujące się w nowoczesnym skrzydle wyposażono w okna sięgające od podłogi po sam sufit, dzięki czemu oferują wspaniały widok na panoramę miasta lub okolicę. We wszystkich częściach wspólnych hotelu znajdują się nowoczesne dzieła polskich twórców z Jankilevitsch Collection.
 


NOBU RESTAURANT & CAFÉ
Tak jak w innych hotelach Nobu na całym świecie, w Nobu Hotel Warsaw będzie można znaleźć autorską Nobu Restaurant & Café prowadzoną przez szefa kuchni Yannicka Lohou, który przybędzie do Warszawy wprost z Nobu Hotel Barcelona. Jej otwarcie zaplanowano na 17 lipca 2020. Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu odznaczającej się wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, jak również wyjątkowymi kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Menu składać się będzie z takich klasyków spod znaku Nobu jak Tatar Toro z Kawiorem czy Wołowina Toban-Yaki, jak również Nobu Now – dań inspirowanych kuchnią polską skomponowanych przez szefa kuchni Yannicka Lohou i tworzonych na bazie świeżych, lokalnych produktów, które z pewnością podniosą poprzeczkę na kulinarnej scenie stolicy. Ze względu na położenie w pobliżu tętniącej życiem Hali Koszyki, hotel znalazł się w centrum dzielnicy, która szybko staje się kulinarnym sercem Warszawy.

SPOTKANIA I EVENTY

Zajmująca 438 m² elastyczna powierzchnia eventowa hotelu, znajdująca się na jego pierwszym piętrze, oferuje stylowe wnętrza do organizacji dużych konferencji oraz spotkań. Może ona zostać podzielona na dwa w pełni autonomiczne pomieszczenia oddzielone ruchomą, dźwiękoszczelną ścianą – pokój Sakura o powierzchni 266 m² oraz Hikari zajmujący 171 m². Ściany zbudowane z kruszonego szkła przepuszczają dużą ilość naturalnego światła, a oddzielne lobby z tarasem zapewnia pełną prywatność. Na tym samym piętrze zlokalizowane są również dodatkowe pomieszczenia do organizacji spotkań – wszystkie wyposażone w najnowocześniejsze udogodnienia. Można z nich korzystać w połączeniu z pełnym wachlarzem usług do wyboru, takich jak planowanie, catering oraz usługi i technologie dla biznesu, w tym Wi-Fi oraz sprzęt audiowizualny.
 


NOWY POCZĄTEK PODRÓŻOWANIA
Zdowie i bezpieczeństwo naszych gości oraz pracowników jest dla nas priorytetem. Hotelowy design wyróżnia się luksusem i prostotą, jak również pozwala na otwarcie Nobu Hotel Warsaw w okresie po szczycie pandemii dzięki starannie opracowanym zasadom pobytu, w tym zasadom korzystania z części restauracyjnej. Bezpieczeństwo i higiena będą dla nas najważniejsze. Będziemy wykonywali swoją pracę w sposób, który pozwoli na zminimalizowanie kontaktu pomiędzy pracownikami i gośćmi, zarówno w samym hotelu, jak i restauracji. Środki zapobiegawcze, które przedsięwzięliśmy to m. in. zdalne meldowanie ograniczające bezpośrednią interakcję i skracające czas oczekiwania, dostęp do prywatnych wind, opcja spożywania w pokojach posiłków dostarczanych przez obsługę pod drzwi, jak również wprowadzenie limitu osób korzystających z restauracji oraz kawiarni, co pozwoli na zachowanie bezpiecznych odległości pomiędzy gośćmi hotelowymi. Pokoje oraz części wspólne będą dezynfekowane po wymeldowaniu za pomocą światła UV, a goście będą mieli dostęp do jednorazowych rękawiczek oraz środków dezynfekujących rozmieszczonych na terenie hotelu. Każdy pracownik będzie nosił maskę i rękawiczki – będą one również dostępne dla gości. Wychodząc naprzeciw wciąż zmieniającej się sytuacji na świecie, polityka rezerwacji i rezygnacji z pobytu w hotelu będzie elastyczna, pozbawiona ryzyka oraz pozwalająca gościom na dokonywanie rezerwacji bez jakichkolwiek obaw

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga InEwi
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000