Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Przemysław Langows...
Nowy Szef Kuchni i...
Happy Art Hours...
Totalnie nowe, wyj...
Wyjątkowe otwarcie...
Hotelowa odwilż ce...
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Caffetea
Gorbi
Dora Metal
RATIONAL
Lunch24.pl
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowy Szef Kuchni i ekologiczne uprawy w Uroczysku Siedmiu Stawów


Damian Chajęcki został Szefem Kuchni w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel. Jego specjalnością, ale równocześnie ogromną inspiracją jest kuchnia francuska i polska. Korzysta on z nowoczesnych technik gotowania i wyrafinowanych receptur, dążąc do tego, aby każde danie było wyjątkowe, tak w treści, jak i formie.
 
Posiada 18-letnie doświadczenie w zawodzie. Wcześniej związany był z Food Art Gallery, jedną z najlepszych restauracji we Wrocławiu, gdzie rozwijał się zawodowo pod okiem znakomitych Szefów: Mariusza Kozaka i Rafała Tytuła. Doświadczenie zdobywał także w Wielkiej Brytanii, w ekskluzywnej francuskiej restauracji La Poule au Pot.
 
 
                            
 
Jak mówi Tomasz Majszyk, Dyrektor Hotelu: Połączyła nas wspólna idea kuchni nowoczesnej, bazującej na najlepszej polskiej tradycji ale z nutą smaków ze świata. W naszym menu nie zabraknie potraw sezonowych, opartych na lokalnych produktach. Z pewnością ogromne możliwości daje nam własna uprawa ekologicznych warzyw i owoców. Wokół Uroczyska mamy bowiem 65 hektarów certyfikowanych upraw ekologicznych, czyli bez użycia pestycydów, środków chwastobójczych i innej chemii, łącznie ze sztucznymi nawozami.
 
 
Uroczysko Siedmiu Stawów planuje systematycznie organizować dni wybranych kuchni światowych. Najbliższe to warsztaty Kulinarne Smaki Francji, które odbędą się 25 marca, kolejne zaplanowane  dotyczyć mają Slow Fish i odbędą się 13 maja.  Goście będą mogli degustować wyrafinowane potrawy i dowiedzieć się więcej o kulinarnych tradycjach wybranych regionów.
……………………………………………………………………………………………………………………
Uroczysko Siedmiu Stawów położone jest w Goli Dzierżoniowskiej, nieopodal Wrocławia. Rozciąga się na ponad 100 hektarach terenu, obok 12-hektarowego park. W 2000 roku w zamku rozpoczęły się tu intensywne, trwające 13 lat prace, które pozwoliły na przywrócenie mu dawnej świetności przy zachowaniu pierwotnych walorów obiektu. Zamek wybudowany w XVI wieku, jako jeden z nielicznych, zachował charakter epoki Odrodzenia i nie został znacząco przebudowany w czasach późniejszych. Gdy możliwe stało się przywrócenie mu historycznego układu przestrzennego, budynkom nadano nowe funkcje. Wieloletnie prace umożliwiły ich adaptację do potrzeb luksusowego hotelu. Zamek jest częścią większej kompozycji przestrzennej, na którą składają się: dawny folwark, wieniec murów z bramami oraz kompozycja parkowa z siecią ścieżek i stawami. W Uroczysku Siedmiu Stawów powstało pierwsze SPA marki L’Occitane w Polsce.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Tableart Tomasz Miszczak Steinberg Espiga Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol Gorbi Belfood Barson Iglotex POSbistro RATIONAL Makro Cash & Carry Lemonia Sokołów Krosno Nektar Natura Menos Robot - Coupe easyFairsŽ Poland Werner & Mertz CTK Doram Piórex Artek Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000