Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowoczesna kuchnia, czyli za czym szaleją Polacy?


W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa – doceniają smak tradycyjnych polskich potraw, ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić...
 
Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy. Okazuje się przy tym, że Polacy szaleją za ich propozycjami – są bardziej niż jeszcze kilka lat temu otwarci na rodzime smaki, chcą być zaskakiwani i zachwycani tym co mistrzowie kuchni proponują im w nowej odsłonie.
 
 
Szef Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie – Stanisław Bobowski oraz jego zespół przez cały marzec proponują gościom restauracji Milk&Co polskie tradycyjne specjały z babcinego kredensu w nowoczesnej i przede wszystkim smacznej odsłonie.
 
Można ich spróbować w marcu codziennie a la carte w menu Food Trends Land+Place, a także w ramach bufetu Surf&Turf w każdy piątek od godziny 18.00 do 23.00 w nielimitowanej konsumpcji.
 
W marcu w restauracji Milk&Co odkrywamy dla naszych gości potrawy, które niemal zniknęły z polskich stołów, przywracamy popularność wspaniałym, a często zapomnianym produktom różnych regionów. Jednocześnie wzbogacamy je o trendy rządzące światową gastronomią, sięgamy po ciekawe połączenia smaków i techniki kulinarne – mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków.
 
Według Łukasza Szymańskiego – Sous Chefa w krakowskim hotelu Radisson Blu na szczególną uwagę w menu bufetowym Surf&Turf zasługuje na przykład sałatka jarzynowa z mięsem kraba i jajkiem przepiórczym, kwas chlebowy serwowany w formie galaretki, kaczka z borówkami i jadalną ziemią przygotowana metodą sous vide, a także tatar ze śledzia z galaretką z cydru i trawy żubrowe. Z deserów koniecznie trzeba skosztować szarlotki z calvadosem wanilią i cynamonem serwowanej na słonym karmelu oraz śliwek duszonych w aromatycznej śliwowicy, zapiekanych pod kruszonką.
 
Jak dodaje Stanisław Bobowski – Wybór dań do menu a la carte Food Trends podyktowany był przede wszystkim zbliżającymi się Świętami wielkiej Nocy. Chcemy pokazać, że tradycyjne polskie dania serwowane w tym czasie w naszych domach mogą być zaskakujące, nietypowe i ciekawe. Dlatego na przykład serwujemy poszetowe jajko przepiórcze ale chrzan do niego ma formę aromatycznej, lekkiej pianki albo samodzielnie kiszony barszcz biały na wędzonych domowym sposobem żeberkach. Do tego tradycyjny sernik krakowski z morwą i śliwowicą... Do łask Polaków wracają domowe potrawy wymagające domowego wędzenia, marynowania, czy kiszenia – my pokazujemy jak fantastyczne potrawy można uzyskać w ten sposób.
 

MENU FOOD TRENDS LAND & PLACE:
  • Barszcz biały / rillettes z wędzonych żeberek i fioletowych ziemniaków / przepiórcze jajko poszetowe / pianka chrzanowa
  • Pasztet z dzika z polędwiczka z sarny / mus z pieczonych buraków z chrzanem / marynowane grzyby / kiszony ogórek / rzeżucha
  • Wędzona ballotina z karpia i sandacza / daktyle / suszone figi / szynka parmeńska / Dauphinois z brokułami / pure z zielonego groszku i wasabi / piana pomarańczowa / kiełki zielonego groszku
  • Ossobuco z jelenia / warzywa korzeniowe / placek ziemniaczany / puree z pieczonej cebuli, pietruszki i selera / naturalny sos
  • Sernik krakowski / morwa i rodzynki ze śliwowicą / palona beza / puder z nutelli / lody czekoladowe
  • Tarta z masłem orzechowym i mascarpone / krem cytrynowy / prażone migdały / mleczna czekolada.
WYBRANE POTRAWY Z MENU BUFETOWEGO SURF&TURF:
  • Sałatka z soczewicy z szynką parmeńską, piklowanym kalafiorem i orzechami
  • Sałatka z buraczków z kozim serem i żurawiną
  • Sałatka ze śledzi z suszonymi pomidorami, kaparami i czerwoną cebulą
  • Galaretka z kwasu chlebowego
  • Filet z kaczki przygotowany metodą sous vide z jadalną ziemią i borówkami
  • Terina z konfiturowanej nogi kaczki z chutney ze śliwek
  • Deska mięs pieczystych i wędlin, konfitura z fig i suszonych pomidorów
  • Terrina z koziego sera z prażonymi orzechami nerkowca i kiełkami
  • Tatar ze śledzia z piklowanymi grzybami oraz galaretką z cydru i trawy żubrowej
  • Smalec wieprzowy z kminkiem, jabłkiem i cebulką na chlebie figowym
  • Consome z kurczaka z pierożkami z mięsem i olejem pietruszkowym
  • Kapusta włoska z boczkiem i kurkami
  • Pierogi z mięsem i kapustą z masłem szczypiorkowym i chipsami z boczku
  • Ziemniaki Risolle z masłem szafranowym
  • Kasza jaglana z pancettą i groszkiem zielonym
  • Sznycelki z kurczaka z pomidorami konfi, smażonymi pieczarkami z fasolką szparagową
  • Gulasz wieprzowy z batatami i grzybami shitake
  • Śliwki duszone w śliwowicy z korą cynamonu i wanilią zapiekane pod kruszonką
  • Szarlotka z calvadosem, wanilią, cynamonem serwowana na słonym karmelu
  • Ciastko buraczane z białą czekoladą
  • Mini tarty z musem z pieczonej gruszki, sera ricotta i amaretto
  • Parfait z marchewki, cynamonu i mleka kokosowego z rodzynkami
  • Panna cotta z maślanki z sosem malinowym
  • Ryby i owoce morza prosto z targu rybnego.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000