Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
09.05.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowe Gwiazdy Sezonu i Goście Specjalni w restauracjach Sphinx


Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, przedstawiają kolejną odsłonę Gwiazd Sezonu i Gości Specjalnych. W nowej ofercie znalazły się m.in. dania przygotowane w oparciu o sezonowe warzywa, w tym krem szpinakowy, sandacz ze szparagami i sałata Sphinxa, a także karkówka miodowo-musztardowa. Gośćmi specjalnymi zostały natomiast trzy steki: Stek Hereford, Stek Oko rozbratla i Stek z Polędwicy z sosem z whiskey. Dodatkowo restauracje Sphinx zapraszają na Letnią fiestę na planie, czyli orzeźwiające napoje i koktajle na bazie win. Najnowsza propozycja będzie dostępna w restauracjach Sphinx do 16 czerwca.
 
 
Nasi goście bardzo cenią sobie potrawy przygotowywane w oparciu o produkty charakterystyczne dla danej pory roku. Wraz z nadejściem sezonu na szparagi tym bardziej nie mogło zabraknąć tych warzyw w ofercie restauracji Sphinx. Z tą myślą prezentujemy więc najnowszą odsłonę Gwiazd Sezonu. Obok sezonowych smaków proponujemy nowe wyborne steki z takimi dodatkami jak grillowana kukurydza lub bataty. Co więcej przygotowaliśmy też Letnią fiestę na planie, a w niej koktajle na coraz cieplejsze dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
 
Ze steków w ramach nowej oferty można spróbować Stek Hereford z urugwajskiej wołowiny, podawanego z grillowaną kukurydzą, sałatką wegetariańską i sosem barbecue na bazie whiskey. Dostępne są też steki z polskiej wołowiny – Stek Oko rozbratla serwowany z batatami w przyprawach i klasycznym argentyńskim sosem chimichurri oraz stek z polędwicy z cząstkami ziemniaka i wiśniowym sosem przygotowanym w oparciu o whiskey. W odsłonie Gości Specjalnych przygotowane zostało menu degustacyjne dla grupy przyjaciół bądź znajomych w atrakcyjnej cenie. W ramach zestawu oferowane są trzy steki z trzema sosami i dwoma wybranymi dodatkami. Tym razem do menu goście mogą domówić Stek z Amerykańskiego Angusa lub Pepper Stek również w promocyjnej cenie.
 
Ponadto w ofercie Gwiazdy Sezonu pojawiła się delikatna zupa krem ze szpinaku, posypana prażonymi nasionami słonecznika, podawana z łezką śmietany. Wśród sezonowych propozycji są też karkówka w marynacie miodowo-musztardowej serwowana z cząstkami ziemniaka w ziołach oraz grillowanymi pomidorkami, sandacz ze szparagami i aksamitnym sosem holenderskim czy hummus Jamil. Dla amatorów sałat przygotowano z kolei Sałatę Sphinxa, czyli delikatnie opiekane mięso z piersi kurczaka na mieszance sałat z dodatkiem grillowanej cukinii, brokułów i rzodkiewki polanej sosem jogurtowo-miętowym. Co więcej, w ramach Letniej fiesty na planie po raz pierwszy pojawia się Sangria i dwa orzeźwiające koktajle na bazie Prosecco.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000