Nasi goście bardzo cenią sobie potrawy przygotowywane w oparciu o produkty charakterystyczne dla danej pory roku. Wraz z nadejściem sezonu na szparagi tym bardziej nie mogło zabraknąć tych warzyw w ofercie restauracji Sphinx. Z tą myślą prezentujemy więc najnowszą odsłonę Gwiazd Sezonu. Obok sezonowych smaków proponujemy nowe wyborne steki z takimi dodatkami jak grillowana kukurydza lub bataty. Co więcej przygotowaliśmy też Letnią fiestę na planie, a w niej koktajle na coraz cieplejsze dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Ze steków w ramach nowej oferty można spróbować Stek Hereford z urugwajskiej wołowiny, podawanego z grillowaną kukurydzą, sałatką wegetariańską i sosem barbecue na bazie whiskey. Dostępne są też steki z polskiej wołowiny – Stek Oko rozbratla serwowany z batatami w przyprawach i klasycznym argentyńskim sosem chimichurri oraz stek z polędwicy z cząstkami ziemniaka i wiśniowym sosem przygotowanym w oparciu o whiskey. W odsłonie Gości Specjalnych przygotowane zostało menu degustacyjne dla grupy przyjaciół bądź znajomych w atrakcyjnej cenie. W ramach zestawu oferowane są trzy steki z trzema sosami i dwoma wybranymi dodatkami. Tym razem do menu goście mogą domówić Stek z Amerykańskiego Angusa lub Pepper Stek również w promocyjnej cenie.
Ponadto w ofercie Gwiazdy Sezonu pojawiła się delikatna zupa krem ze szpinaku, posypana prażonymi nasionami słonecznika, podawana z łezką śmietany. Wśród sezonowych propozycji są też karkówka w marynacie miodowo-musztardowej serwowana z cząstkami ziemniaka w ziołach oraz grillowanymi pomidorkami, sandacz ze szparagami i aksamitnym sosem holenderskim czy hummus Jamil. Dla amatorów sałat przygotowano z kolei Sałatę Sphinxa, czyli delikatnie opiekane mięso z piersi kurczaka na mieszance sałat z dodatkiem grillowanej cukinii, brokułów i rzodkiewki polanej sosem jogurtowo-miętowym. Co więcej, w ramach Letniej fiesty na planie po raz pierwszy pojawia się Sangria i dwa orzeźwiające koktajle na bazie Prosecco.