Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Najnowsze menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra


Cosa Nostra, restauracja położona na krakowskim Kazimierzu to połączenie rodzinnej atmosfery z oryginalną włoską kuchnią. Gdy szukamy prawdziwego klimatu Italii, wyznacznikiem jest z pewnością niepowtarzalny nastrój i autentyczne smaki rodem z Półwyspu Apenińskiego. Właśnie z połączeniem tych czynników zderzamy się w Cosa Nostra, a zawsze uśmiechnięta obsługa sprawia, że wraca się tu z przyjemnością.
Olbrzymią atrakcją tego miejsca jest włoska pizza. Dopieszczana przez profesjonalnych pizzerów, wypiekana w opalanym drewnem piecem jest po prostu rewelacyjna. Szczególnie polecana jest Prosciuto di Parma z szynką parmeńską i rukolą oraz Casena z pomidorkami cherry, ricottą oraz sosem pesto. Na uwagę zasługuje też Toscana z mozzarellą, szynką, świeżymi pomidorami oraz zielonymi ogórkami.
 
Aby urozmaicić proponowane Gościom włoskie smaki Szef Kuchni Cosa Nostra - Jacek Krzyżostanek już na początku kwietnia zaproponował nowe dania. Przebojem okazała się Polędwiczka wieprzowa z puree ziemniaczanocebulowym, podawana na cebulkach w sosie balsamicznym ze spaghetti marchewkowym. Olbrzymim powodzeniem cieszą się też Kotleciki cielęce z szynką parmeńską i szałwią duszone w białym winie, podawane na pieczonych ziemniakach i warzywach z wody. Z deserów warta grzechu jest Panna Cotta waniliowa na carpaccio z kiwi z dodatkiem wiśni. Jak podkreśla pan Jacek – podstawową inspiracją do zmiany była równowaga pozornie odmiennych smaków, którą goście restauracji już docenili.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000