Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Przemysław Langows...
Nowy Szef Kuchni i...
Happy Art Hours...
Totalnie nowe, wyj...
Wyjątkowe otwarcie...
Hotelowa odwilż ce...
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Caffetea
Gorbi
Dora Metal
RATIONAL
Lunch24.pl
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Manu Cafe – nowe miejsce spotkań w łódzkiej Manufakturze


Przytulna kawiarnia i kameralne bistro – tak w największym skrócie można określić nowe miejsce w Manufakturze w Łodzi. Manu Cafe kusi nie tylko eleganckim, acz przytulnym wystrojem, ale także smakowitym menu i bogatą ofertą w barze.
 
Manu Cafe działa od początku lutego w budynku dawnej elektrowni na rynku Manufaktury. Już od progu ogromne wrażenie robi wystrój lokalu – przyjemne światło, tapicerowane meble i oryginalne rozwiązania, takie jak choćby cztery ogromne walizki, na których postawiono bar, to efekt pracy projektantki Gosi Wojdal z pracowni Lilla Home. – Jesteśmy w samym sercu Manufaktury, dlatego chciałam stworzyć miejsce mocno zakorzenione w historii Łodzi, jej włókienniczych tradycjach. Bar inspirowany starymi walizkami podróżnymi przypomina o tym, jak Łódź zmieniała się dzięki przybywającym do niej przedsiębiorcom i ludziom ciekawym świata. Eklektyczny wystrój wnętrza łączy nutę klasycznej elegancki z industrialną duszą Łodzi – mówi o swoich inspiracjach projektantka.  Oryginalny jest też układ lokalu – nad salą główną mieści się antresola, na którą prowadzi przeszklona winda. Bywalcy Manufaktury z pewnością zauważyli też, że w całym budynku dawnej elektrowni wymieniono okna: miejsce luksferów zajęły klasyczne szyby. Dzięki temu, goście Manu Cafe, pijąc kawę, mogą podglądać tętniący życiem rynek Manufaktury.  Wnętrze, oparte na subtelnej grze ciepłych i chłodnych kolorów, znakomicie uzupełniają zdjęcia znanego łódzkiego fotografa Pawła Augustyniaka.
 
 
Szefem kuchni Manu Cafe, jak również powstającej w tym samym budynku restauracji Faktura, jest Arkadiusz Klimkiewicz, którego miłośnicy gotowania mogą pamiętać z udziału w programie Hell’s Kitchen. W Manufakturze serwuje gościom Manu Cafe m.in. wytrawne quiche, wariacje na tematu burgerów, a także obłędne wypieki, m.in. tarty: czekoladową i cytrynową oraz tort bezowy. Codziennie, przez cały dzień można tu zjeść śniadania, a dzięki stanowisku do live cooking – porozmawiać z szefem kuchni, a także złożyć zamówienie specjalne. – Arek jest osobą z głową pełną pomysłów, do tego uwielbia kontakt z gośćmi. Dlatego każdy, kto przyjdzie do Manu Cafe, będzie mógł poprosić szefa kuchni o danie specjalnie dla niego, na podstawie dostępnych u nas, sezonowych składników – tłumaczy Anna Stańczyk, właścicielka Manu Cafe.  
 
 
Jak na kawiarnię przystało, bardzo dużą rolę w Manu Cafe odgrywa kawa. Za dobór sprzętu oraz gatunków kawy oraz szkolenie pracowników odpowiada czołowy łódzki barista Bartek Biesiada. Uzupełnieniem oferty Manu Cafe są koktajle na bazie alkoholu.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Tableart Tomasz Miszczak Steinberg Espiga Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol Gorbi Belfood Barson Iglotex POSbistro RATIONAL Makro Cash & Carry Lemonia Sokołów Krosno Nektar Natura Menos Robot - Coupe easyFairsŽ Poland Werner & Mertz CTK Doram Piórex Artek Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000