Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Łódzkie smaki w restauracji Polka w Manufakturze


Restauracja Polka w łódzkiej Manufakturze zaprasza na nowe, zimowe menu. W karcie pojawiły się m.in. specjały dawnej Łodzi. Warto promować swoją tradycję – przekonują pomysłodawcy akcji.

Kapuśniak na wędzonce z prażochami, cepeliny z mięsem, okraszone skwarkami, podane ze słodką kapustą czy śledzik marynowany z beczki serwowany z ziemniakiem – to tylko niektóre łódzkie dania, jakie pojawiły się w nowej karcie restauracji Polka w Manufakturze. W tak ważnym historycznie i turystycznie miejscu, jakim jest Manufaktura, warto promować tradycje i obyczaje dawnej Łodzi. – Karta Dania Ziemi Łódzkiej z pewnością zaciekawi zagranicznych smakoszy, jak i gości spoza naszego regionu, którzy stanowią liczne grono naszych klientów. Choć mam nadzieję, że i łodzianie będą chcieli poznać nasze interpretacje historycznych dań – tłumaczy Witold Krempiński, menedżer Polki. – Będziemy dodatkowo popularyzować kuchnię łódzką, przedstawiając przepisy i kulinarne triki na naszym fanpage’u na Facebooku – dodaje Krempiński. 
 
 
Łódzkie menu na stałe dołącza do oferty Polki. Zgodnie z zasadą sezonowości, o każdej porze roku będą pojawiały się nowe dania. – Jestem łodzianinem, więc kuchnię łódzką znam dzięki mamie i babci. W opracowaniu receptur bardzo pomocna była także książka Fifka i żulik, czyli łódzka kuchnia domowa – tłumaczy Adam Kowalski, szef kuchni Polki.
 
 
To nie koniec nowości w karcie Polki. W zimowym menu znajdziemy jeszcze tak wykwintne dania jak udko z gęsi na sosie piernikowym z buraczkami i kluskami śląskimi, duszone poliki wołowe podane z sosem porto, glazurowaną marchewką i puree czy piernik podany z sosem śliwkowym aromatyzowanym brandy.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000