Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Kulinarne rarytasy na warszawskim Powiślu


Rozbrat 20 - restauracja ciesząca się szczególną popularnością w środowiskach biznesowych i artystycznych. Tej wiosny, po raz kolejny zaskoczy nietypowym menu, w którym królować będą dania rzadko spotykane na warszawskich stołach: gravlax z krwistą pomarańczą, smażone foie gras czy dorsz z ośmiornicą w towarzystwie papryczki piquillo.
 
W Rozbrat 20 połączenie eleganckiego wystroju, nieformalnej atmosfery i wyśmienitej, niekonwencjonalnej kuchni podbiło serca stołecznej socjety. Niewątpliwym atutem jest też często zmieniające się menu, bazujące na sezonowych produktach. Właścicielka – Monika Pęcikiewicz i szef kuchni Łukasz Guziński, który szkoli się u sław, takich jak: Anne-Sophie Pic czy Mauro Colagreco, nie ustają w kulinarnych poszukiwaniach, za co restauracja została w tym roku, po raz trzeci z rzędu, uhonorowana dwoma kompletami sztućców słynnego przewodnika Michelin.
Kiedy ponad 5 lat temu zakładałam Rozbrat 20, postanowiłam stworzyć miejsce, w którym będzie można zjeść wykwitnie, a jednocześnie czuć się swobodnie. Zależało mi, by kulinarne specjały serwować w pięknym, ale przyjaznym, kameralnym wnętrzu, gdzie panuje nieformalna atmosfera. Chciałam, aby przychodzący do nas goście czuli się jak w Paryżu. Naszym znakiem rozpoznawczym jest często zmieniające się menu, krótkie, lecz zawsze wyjątkowe. Klienci, wśród których wielu wywodzi się ze środowiska artystycznego, doceniają nieszablonowość tego miejsca – mówi właścicielka Monika Pęcikiewicz, która sama jest reżyserką teatralną.

W najnowszym, wiosennym menu Rozbrat 20, można znaleźć gravlax z krwistą pomarańczą, czyli tradycyjne skandynawskie danie przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli z dodatkiem cukru i koperku, smażone foie gras oraz dorsza z ośmiornicą podawanego z piquillo - niewielką, czerwoną, pieczoną papryką, obraną ze skórki, a następnie confitowaną w oliwie z czosnkiem. Rano lokal zaprasza na Mimoza Bar, czyli smakowite śniadanie z szampanem serwowanym z sokiem ze świeżych pomarańczy.

                                              

Restauracja jest też popularnym miejscem spotkań wyższej kadry menadżerskiej, która chętnie korzysta z oferty śniadaniowej, równie wykwintnej, co menu lunchowe i kolacyjne. Rozbrat 20 to także oferta cateringowa, zarówno na prywatne przyjęcia, jak i na spotkania biznesowe. Menu autorstwa Łukasza Guzińskiego szczególnie upodobały sobie firmy z branży mediów, mody i kosmetyków. Co roku restauracja zapewnia catering na galę rozdania nagród Radia Zet, a także towarzyszy pokazom kolekcji H&M i Levi Strauss.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000