Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Przemysław Langows...
Nowy Szef Kuchni i...
Happy Art Hours...
Totalnie nowe, wyj...
Wyjątkowe otwarcie...
Hotelowa odwilż ce...
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Caffetea
Gorbi
Dora Metal
RATIONAL
Lunch24.pl
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Atmosfera - nowa restauracja na mapie Zabrza


Takiej restauracji w Zabrzu jeszcze nie było. Buchające płomienie, wirujące potrawy i goście lokalu w centrum kulinarnego show. W Walentynki wystartowała restauracja Atmosfera – nowa propozycja na kulinarnej mapie miasta.

Restauracja, zlokalizowana przy ulicy Cisowej 4, to miejsce stworzone z myślą o amatorach kuchni z wielu stron świata. Nie znajdziemy w nim stałego menu z obszernym spisem serwowanych potraw.

Zgodnie z założeniem Szefa Kuchni, ma być prosto, smacznie i świeżo, a menu powinno odzwierciedlać oczekiwania gości. Dlatego też będzie ono regularnie modyfikowane – w oparciu o sezonowe produkty i nowe pomysły kucharzy. Wśród propozycji przygotowanych na Walentynki znalazły się m.in. przysmaki kuchni hiszpańskiej, włoskie makarony oraz afrodyzjaki, takie jak owoce morza, czy desery z czekoladą.
 
To, co z pewnością wyróżnia Atmosferę to dwa stoły teppanyaki – specjalne płyty grillowe do efektownego przyrządzania potraw na oczach gości. Zgromadzona przy stołach widownia może podziwiać każdy ruch kucharza – sposób łączenia składników, doprawianie aromatycznymi przyprawami i finezyjne techniki serwowania.

Stoły teppanyaki to nowość w okolicy, która z pewnością urozmaici kolacje z przyjaciółmi, spotkania biznesowe czy imprezy okolicznościowe, takie jak wesela i bankiety – podkreśla Tomasz Ostoia, manager restauracji.
 
Oczywiście nie ograniczamy się tylko do kuchni japońskiej czy chińskiej, chcemy, by serwowane przez nas potrawy wpisywały się w ideę kuchni świata. Ponadto zależy nam na tym, by Atmosfera stała się miejscem ciekawych wydarzeń, takich jak np. imprezy dedykowane paniom, z których pierwsza już w Dzień Kobiet – dodaje.
 
Otwarcie restauracji to część nowej inwestycji spółki Hotele Diament, w ramach której powstaje największy w okolicy kompleks hotelowo-restauracyjny. Koncepcja spółki zakłada rozbudowę istniejącego Hotelu Diament Zabrze o nowy obiekt czterogwiazdkowy, wraz z powierzchnią konferencyjną, dyskoteką oraz restauracjami. W pierwszym kwartale br. zostanie otwarta sala bankietowa mogąca pomieścić do 300 osób, połączona z obszernym, letnim tarasem. Sala przeznaczona będzie na organizację imprez okolicznościowych, koncertów i konferencji. Zakończenie całej inwestycji planowane jest na przełom 2013/2014 roku.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Tableart Tomasz Miszczak Steinberg Espiga Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol Gorbi Belfood Barson Iglotex POSbistro RATIONAL Makro Cash & Carry Lemonia Sokołów Krosno Nektar Natura Menos Robot - Coupe easyFairsŽ Poland Werner & Mertz CTK Doram Piórex Artek Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000