Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Złoty Pies - nowy browar we Wrocławiu


W kamienicy Pod Złotym Psem w Rynku powstaje nowy browar i restauracja z sezonowym menu. Będzie się wyróżniał rzemieślniczym piwem, autorskimi recepturami i różnorodnością stylów, a goście będą mogli wziąć udział w warzeniu piwa.

Browar nazywa się Złoty Pies, co nawiązuje do godła jednej z najbardziej charakterystycznych kamienic w Rynku. W głównej sali na pierwszym piętrze budynku, gdzie znajduje się część pubowa i restauracyjna, stoją już dwie wielkie miedziane kadzie. Tam będzie można zobaczyć jak zaczyna się proces warzenia piwa, a nawet samemu dorzucić słodu i chmielu.

Browar rzemieślniczy ma tę zaletę, że piwo będzie u nas dojrzewało w swoim naturalnym tempie. Poza tym będziemy warzyli piwa w różnych stylach, w oparciu o autorskie receptury – zapowiada Łukasz Szwed, piwowar browaru Złoty Pies.

Gotowe są już fermentownia, leżakownia i wszystkie pozostałe elementy browaru. Cały proces warzenia piwa będzie można obserwować, a w niektórych etapach nawet uczestniczyć.

Poza tym nasi goście będą mogli zdecydować co uwarzymy, a nawet proponować swoje receptury. Oprócz podstawowych składników piwa, czyli wody, słodu, chmielu i drożdży, bogactwo dodatków i możliwości jest ogromne. Bezkompromisowi jesteśmy tylko w kwestii jakości składników – dodaje Łukasz Szwed.

W browarze wyjątkowa będzie także restauracja, z sezonowym menu i produktami dostarczanymi przez regionalnych dostawców, na stałe związanych ze Złotym Psem. Kuchnia będzie otwarta, więc przygotowywanie potraw podejrzymy tak samo, jak proces warzenia piwa.

Oprócz części pubowej i restauracyjnej dla gości Złotego Psa dostępne będą także piwnice z klimatyczną cegłą i łukowymi sklepieniami. Znajduje się tam kilka mniejszych pomieszczeń, gdzie napijemy się piwa w kameralnej atmosferze. Na imprezy i wydarzenia wyjątkowe udostępniane będą obszerne sale dawnego klubu muzycznego.

Otwarcie browaru Złoty Pies planowane jest latem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000