Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Zabawa smakami jesieni w Menu Konesera


Kompozycja dań o różnych poziomach temperatur i wino pochodzące prosto z klasztoru, gdzie kobiety mają wstęp tylko przez 12 dni w roku – to tylko niektóre z niespodzianek, jakie oferuje nowe menu w restauracjach sieci Qubus Hotel.
 
Z pasji do jedzenia – pod takim hasłem skomponowano kolejną odsłonę Menu Konesera, które jest dostępne w restauracjach sieci Qubus Hotel od 15 października dla każdego Gościa restauracji. Menu zostało tworzone z myślą o Gościach szukających wyjątkowych i niekonwencjonalnych smaków. Wkładka jest sezonowym uzupełnieniem menu klasycznego, które obowiązuje w sieci niezależnie od pory roku. Co wyróżnia potrawy nowego menu?
 
Nietuzinkowa jesień
 
Mając na uwadze obecne trendy w potrawach, Menu Konesera zdominowały smaki jesieni – komentuje Michał Keil, specjalista ds. gastronomii sieci Qubus Hotel – Postawiliśmy na produkty sezonowe: śliwka, grzyby, fasola, jabłko czy koper włoski. Chcemy zaskoczyć nietuzinkowymi produktami i ich aromatami, dlatego w tej odsłonie menu mięsa marynujemy w świeżych ziołach i przyprawach korzennych, a dodatkowy smak wydobędzie z potraw kardamon, cynamon albo koper włoski o smaku anyżu – dodaje Keil.
 
 
Nowa odsłona Menu Konesera to kompozycja trzech dań głównych, zupy i deseru. Można skosztować m.in. pieczonego combra jagnięcego, schabu z mlecznej cielęciny czy odkryć głębię smaku dań głównych dzięki wyjątkowym dodatkom, jak chociażby grillowanej tortilli z duetem serów lub knedlowi wiedeńskiemu – z kawałkami bułki i kolendry. Wszystko wykonane z pasją do jedzenia.
 
W wyjątkowym menu wyjątkowe wino
 
Pełna wyrazistość smaku nowej wkładki to zasługa harmonijnego połączenia aromatów i smaków, czyli metodzie foodpairingu. Nie każdy bowiem wie, czym należy się kierować, szukając do dania np. odpowiedniego wina.
 
Wino najczęściej dobieramy do potrawy na zasadzie balansu. Nie chcemy jej zdominować, nie staramy się również, by wino było zbyt mało wyraziste – wyjaśnia Natalia Niekowal, specjalista ds. restauracji sieci Qubus Hotel. W nowej odsłonie Menu Konesera rekomendowane jest wino Regent. – Kluczowe było połączenie wyjątkowego dania z wyjątkowym winem. Taki właśnie jest Regentwytrawny i jednocześnie delikatny, aromatyczny, ale zbalansowany pod względem tanin – dopowiada Natalia Niekowal. W zależności od lokalizacji restauracji w sieci Qubus Hotel, można spróbować wina Regent pochodzącego z dwóch różnych winnic:  ze Starej Winnej Góry w Górzykowie oraz Srebrnej Góry pod Krakowem. Skąd ta rozbieżność? – Zależało nam na propozycji polskiego, regionalnego produktu, który będzie reprezentował kulturę miejsca oraz odda charakter okolicy – tłumaczy Niekowal.
 
 
Wino Regent ze Starej Winnej Góry z okolic Zielonej Góry można skosztować w restauracjach Qubus Hotel w Zielonej Górze, Głogowie, Legnicy i Gorzowie Wielkopolskim. Natomiast wino Regent z winnicy Srebrna Góra, które jest wytwarzane w klasztorze pod Krakowem, można spróbować w restauracjach Qubus Hotel w Krakowie, Wrocławiu, Bielsko-Białej, Łodzi, Kielcach, Katowicach, Gliwicach i w Gdańsku.
 
Nowe Menu Konesera jest uzupełnieniem oferty restauracji Qubus Hotel na sezon jesień-zima. To propozycja stworzona dla każdego Gościa restauracji, który poszukuje wyjątkowych połączeń smakowych. Kompozycje z menu dla koneserów można już skosztować w restauracjach od 15 października do połowy marca.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000