Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Manitowoc Foodservice
Komat
Watersystem
LMS Online Sp. z o.o.
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Iglotex
Belfood
Menos
Caffetea
Sokołów
Belgium`s Best
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wyjątkowe otwarcie wegemamy!


Dnia 23 lutego odbyła się prapremiera nowej wegańskiej restauracji – wegemama.  To nowy projekt Michała Kicińskiego, który promuje zdrowy i odpowiedzialny styl życia. Goście przybyli tłumnie, by spróbować specjałów szefów kuchni, które od 27 lutego serwowane będą na Marszałkowskiej 28 w Warszawie.

Na uroczystym otwarciu wegemamy gości przywitał Michał Kiciński – właściciel restauracji, współzałożyciel firmy CD Projekt i współautor gry Wiedźmin. Michał współtworzy restaurację z doświadczonym menedżerem i aktywistą Mariuszem Duchewiczem (współzałożycielem Fundacji Dzika Polską), odpowiedzialną za marketing Ulą Zarosą (autorka książki Status moralny zwierząt) oraz doświadczonymi szefami kuchni roślinnej Piotrem Ważyńskim i Grzegorzem Dereniem. 
 


Spotkanie uświetnił kameralny koncert niezwykle klimatycznego duetu: Natalii Przybysz i Raphaela Rogińskiego, którzy rozpieszczali obecnych swoją muzyką. Wśród licznie przybyłych gości pojawili się m.in.: Marta Dymek, Małgorzata Foremniak, Paulina Holtz, Mirosław Jękot, Beata Kawka, Dorota Michałowska, Katarzyna Montgomery, Beata Pawlikowska, Leszek Stanek, Mietek Szcześniak, Tola Szlagowska, Wienio, Zofia Zborowska, Izabela Zwierzyńska. Świat psychologii reprezentowali Wojciech Eichelberger, Katarzyna Miller i Patrycja Pruchnik autorka książki Koniec wszystkich historii. Imprezę poprowadził Bogusław Szedny – znany jako architekt szczęśliwego życia.

Goście wegemamy mieli okazję spróbować popisowych dań szefów kuchni – Piotra Ważyńskiego i Grzegorza Derenia, takich jak aromatyczne Kroeung Curry, na które przepis został przywieziony przez utalentowanego członka zespołu Łukasza Sekułę prosto z Kambodży. Hitem okazały się również zdrowe słodycze, bez dodatku białego cukru, czy niezdrowych tłuszczów.

Oficjalne otwarcie restauracji wegemama odbyło się 25 lutego 2017 roku.

Wegemama to miejsce-instytucja, pełne pozytywnej energii, oparte na szacunku dla natury, przyjazne środowisku i zdrowemu stylowi życia. W wegemamie gotują doświadczeni szefowie kuchni wegańskiej, tworząc pełne barw i aromatów potrawy. Wyjątkowość menu przejawia się również w możliwości personalizacji dań, do wielu z nich można samemu dobrać rodzaj preferowanej kaszy i ryżu, kiszonych warzyw, czy białka (np. tempeh, tofu, beluga, fasola mung). Specjalnością restauracji są również wyjątkowo zdrowe desery na bazie nerkowców, kaszy jaglanej, surowej czekolady, bez dodatku buraczanego i trzcinowego cukru. Warto tu również zawitać na przyrządzane zawsze na świeżo koktajle, smoothies czy soki z wyciskarek wolnoobrotowych. Dla spragnionych ciepłych naparów wegemama tworzy aromatyczne mieszanki na bazie starannie wyselekcjonowanych ziół i herbat, kawy parzone alternatywnymi metodami oraz przyrządzane na najlepszych mlekach roślinnych: turmeric i matcha latte.

Więcej informacji na www.wegemama.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Reinex Barry Callebaut Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego LMS Online Sp. z o.o. Belgium`s Best Voigt Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Tableart Tomasz Miszczak Komat Espiga Barson Iglotex POSbistro Makro Cash & Carry Lemonia
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000