Pierwszy powiew wiosny zainspirował Szefa Kuchni Pana Łukasza Gzowskiego w praskim hotelu sieci Best Western. Sezonowe menu, które zostało wprowadzone w marcu obfituje w wiele nowości.
Jako przystawkę Szef proponuje zupę z czerwonej soczewicy z dodatkiem selera naciowego i pomidorów pellati. Soczewica jest alternatywną dla białka zwierzęcego, a seler naciowy ceniony jest za swoje właściwości odchudzające oraz wzmacnia stawy. Danie główne to polędwiczka wieprzowa z wytrawnym sosem wiśniowym, cukrowym groszkiem i purée ziemniaczanym. Dla miłośników deserów przygotowano Krem brzoskwiniowy z delikatnym waniliowym serkiem.
– Zależało nam na tym, aby wiosenne, sezonowe menu było bogate w produkty, które będą nie tylko smaczne w kompozycji dania, ale również będą zdrowe. Wiemy jak wiele osób wraz z nadejściem wiosny stara się poprawić swoje nawyki żywieniowe. Restauracja Nova w Best Western Hotel Felix dba o zdrowie swojego klienta – powiedział Szef Kuchni Best Western Hotel Felix Pan Łukasz Gzowski.
Zapraszamy!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.