Grasica cielęca podana z podgrzybkami w maśle, gicz jagnięca w sosie cydrowym z kus kus warzywnym czy parfait z marakui w czekoladowym pniu na sosie porzeczkowym to tylko kilka nowych propozycji Szefa Kuchni Restauracji Hotelu Styl 70 w Piasku k. Pszczyny na sezon wiosenno-letni. Menu obowiązuje od 24 kwietnia.
Nowa karta jest jak zawsze fuzją smaków, połączeniem tradycji z nowoczesnymi metodami gotowania oraz wyborem dań kuchni autorskiej. W wiosennym menu z pewnością nie zabraknie, znanego już naszym Gościom, lekkiego chłodnika ogórkowego z bryndzą i świeżą miętą, sera wędzonego w plastrach boczku na konfiturze żurawinowo-jabłkowej czy długo gotowanych żeberek wieprzowych z nowymi dodatkami.
Miłośnicy tradycji regionalnych nadal będą mogli skosztować wyśmienitych dań kuchni śląskiej, takich jak: żurek śląski na kiełbasie z ziemniakami i jajkiem czy tradycyjna rolada śląska podana z kapustą czerwoną z jabłkiem i białymi kluskami, a także trzech certyfikowanych dań Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki. Wśród wiosennych propozycji znajdzie się również krem z oberiby z długo gotowanym jajkiem i chipsem boczkowym, który jest jednym z trzech dań nagrodzonych Brązowym Durszlakiem w trakcie zeszłorocznego Festiwalu Śląskich Smaków.
Hotel i Restauracja Styl 70*** to zaskakujące połączenie elementów wystroju, zaczerpniętych z tamtej dekady. Wraz z nowoczesnym komfortem i kameralną atmosferą dają w efekcie przestrzeń niebanalną i zaskakującą, wartą odkrycia. Wnętrza w stylu lat 70 przenoszą w czasie, tworząc niepowtarzalny klimat, którego na próżno szukać w innych lokalach. Co istotne, obiekt posiada doskonałą lokalizację i położony jest przy DK1 w Piasku k.Pszczyny.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.