Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wigilie firmowe – już nie tylko barszcz i karp


Plastikowe talerzyki, barszcz instant, mandarynki rozłożone w sali konferencyjnej  to typowy obraz wigilii firmowej organizowanej w miejscu pracy. Z tego pomysłu rezygnuje coraz więcej firm. Dlatego z roku na rok wzrasta liczba przedświątecznych spotkań odbywających się w restauracjach, hotelach czy barach.

Ofert świątecznych spotkań firmowych jest na rynku naprawdę mnóstwo. Organizatorzy kuszą tradycyjnym menu, dodatkowymi atrakcjami takimi jak pokazy barmańskie czy specjalnymi cenami noclegów. W gąszczu ofert łatwo stracić głowę, dlatego warto wiedzieć, na co zwrócić uwagę. Zapytaliśmy o to specjalistów z długoletnim doświadczeniem, którzy w sieci Qubus Hotel na co dzień zajmują się organizacją i obsługą przyjęć.
 
 
To musisz wiedzieć
 
Warto dopytać organizatorów, do której godziny możliwe jest korzystanie z sali, w której organizowana jest Wigilia. Jeśli ma być ona połączona z imprezą świąteczną na pewno sprawdzi się rozłożony parkiet – radzi Dorota Wodzik, Kierownik ds. Sprzedaży Mice sieci Qubus Hotel.
 
Zimne jedzenie, powolna obsługa czy duszna sala potrafią skutecznie zrujnować wieczór, dlatego na pewno nie zaszkodzi zapoznanie się z opiniami zamieszczanymi w Internecie. Jeśli skarg na temat wybranego przez nas obiektu jest dużo, powinna nam zaświecić się czerwona lampka ostrzegawcza.
 
Gdy Polak głodny, to zły…
 
…dlatego wybór menu na spotkanie świąteczne odgrywa bardzo dużą rolę. Nie silmy się na oryginalność za wszelką cenę. Większość osób z pewnością doceni tradycyjne, dobrze znane potrawy. Śledzie na słodko czy krewetki mogą nie smakować zaproszonym gościom. Wybór tradycyjnych dań wcale nie oznacza, że świąteczne menu musi być nudne. Agnieszka Witczak, Specjalista ds. Restauracji Qubus Hotel zdradza przepis na unowocześnienie klasycznych potraw. Tradycyjny smak w nowoczesnej formie to kompromis między znanymi smakami z nutką nowości. Bardzo efektownie wygląda warstwowo ułożona kutia zaserwowana w  przeźroczystym naczyniu. Szarlotka podawana w kieliszku? Prezentuje się naprawdę imponująco. Wystarczy, że skomponujemy ze sobą podsmażone jabłka z cynamonem, posypane korzenną kruszonką zwieńczone gałką lodów – radzi Agnieszka Witczak.
 
Święta sprzyjają długiemu biesiadowaniu…
 
…dlatego organizatorzy powinni dopilnować,  aby podawane dania przez cały czas trwania spotkania świątecznego pozostawały ciepłe i świeże. Tylko wtedy zachowają one swoje unikalne walory smakowe. Hotel czy restauracja dobrze przygotowana do tego typu imprez dysponuje przeszklonymi bemarami, przez które widać dania. Dzięki temu Goście nie muszą ich niepotrzebnie otwierać i wychładzać dań, jeśli akurat na daną potrawę nie mają ochoty. Aby potrawy nie wysychały, w ladach chłodniczych umieszcza się pojemniki z wodą.
 
 
Gwóźdź programu
 
Tak naprawdę wigilia firmowa to jedno z nielicznych okazji w ciągu roku, by spotkać się poza biurem. Dlatego warto zadbać o to, aby pracownicy spędzili ten czas przyjemnie. Spotkanie świąteczne to również sposób na integrację pracowników. Wspólnie malowanie bombek czy gotowanie z Szefem Kuchni to tylko niektóre pomysły na wspólne aktywności. W ofertach wielu firm znajduje się również występy kabaretu czy muzyka na żywo, która podkreśli wyjątkową atmosferę spotkania.

Urozmaicone, bogate menu, dekoracje świąteczne, parkiet do tańca czy dodatkowe atrakcje sprawiają, że spotkanie świąteczne będzie miłym wydarzeniem. Aby tak było, warto mieć oczy szeroko otwarte – starannie wybrać ofertę i powierzyć organizację Wigilii specjalistom z długoletnim doświadczeniem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000