Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
We Wrocławiu działa już unikatowe OVO Bar & Restaurant


Unikatowe menu koktajlowe, a w karcie dań m.in. rybne trio, sałatka z ośmiornicy i melona w sosie sojowym, a także sezonowana polędwica m.in. z pieczoną skorzonerą. OVO Bar & Restaurant wyróżnia się też otwartą kuchnią, a także pięciogwiazdkowym serwisem. We Wrocławiu nie było dotąd takiego miejsca.

Menu koktajlowe OVO Bar & Restaurant podzielone jest na cztery części. To receptury klasyczne, z najlepszych barów świata (jak Artesian Bar z Londynu czy Dead Rabbit z Nowego Jorku), autorskie twisty (czyli koktajle stworzone na bazie klasycznych), a także najbardziej znane koktajle współczesne.

Wybór mamy bardzo bogaty, a wielu z naszych koktajli, nie tylko autorskich, we Wrocławiu można spróbować tylko u nas. Z klasycznych ciekawy jest m.in. Seelback, stworzony na początku XX w. w hotelu Hilton w Louisville, na bourbonie, likierze pomarańczowym i szampanie. Z twistów polecam na przykład The Ovo & Out, koktajl na bazie rumu Havana Club 7 YO, likieru brzoskwiniowego i koniak.  Barman z detalami opowie o smakach i aromatach serwowanych koktajli – mówi Krzysztof Musielak, szef baru w OVO Bar & Restaurant.

Jedną ze specjalności nowego miejsca na mapie Wrocławia będą tapas (w cenie 9 i 16 zł), m.in. ze śledziem marynowanym w oleju z siemienia lnianego, czarnymi ziemniakami lub serem ricotta. W karcie dań znajdziemy autorskie propozycje z interesującymi dodatkami. Na przykład sezonowana polędwica wołowa podawana jest m.in. z pieczoną skorzonerą i boczniakiem mikołajkowym.

Menu skomponowaliśmy z najciekawszych dań nowoczesnej polskiej kuchni, jak również potraw inspirowanych wyrazistymi kulturami kulinarnymi, przede wszystkim śródziemnomorską. Wykorzystujemy tylko najświeższe produkty sezonowe i regionalne. Na filmach dostępnych poprzez kod QR w menu można zobaczyć, m.in. skąd pochodzą warzywa oraz pieczywo – podkreśla Piotr Apanel, szef kuchni DoubleTree by Hilton Wroclaw, który pracował wcześniej w czterech restauracjach uhonorowanych gwiazdką Michelin, w tym w restauracji Gordona Ramsay’a w Londynie.

Dania będą podawane indywidualnie lub tak, by wygodnie mogły się nimi dzielić wszystkie osoby przy stole, dzięki czemu będzie można spróbować wielu różnych rzeczy. Wśród dań do dzielenia się uwagę zwraca Rybne trio, czyli tatar rybny z ogórkiem  i cytrusami, ryba marynowana w dashi i grzybach, tempura z japońskim aioli  i sałatką, a także krab w całości (w stylu śródziemnomorskim). Co na deser? Ciekawy jest miodowy parfait (deser podawany w wysokim kielichu), z lawendowym biszkoptem, cytrynowym żelem i smażonym ryżem, czy palony krem custard (tradycyjny angielski sos waniliowy) podawany z musującymi owocami, lodami rabarbarowymi i orzechami.



Co jeszcze jest niezwykłe w OVO Bar & Restaurant? Na przykład otwarta kuchnia oznacza, że goście nie tylko zobaczą cały proces przygotowania potrawy w kuchni, lecz będą mieli również bezpośredni kontakt z kucharzami. Ostatni szlif w przygotowaniu niektórych dań nastąpi już na restauracyjnym stoliku.

To okazja, by porozmawiać z kucharzem, zespołem. To ludzie z pasją, barwnie opowiadający historie kryjące się za potrawami i ich składnikami – dodaje Piotr Apanel.

OVO Bar & Restaurant jest otwarte od rana do późnego wieczora. Zmienia się zgodnie z rytmem dnia. Wieczorem pojawia się inny wystrój, muzyka, a nawet inne stroje kelnerów, hostess i barmanów.

Stworzyliśmy nowe miejsce spotkań we Wrocławiu, doskonałe zarówno na poranną kawę i śniadanie, lunch i spotkanie biznesowe, jak i wieczorne ze znajomymi. Przykładamy dużą wagę do standardu serwisu, dlatego obsługa jest taktowna, pomocna i otwarta już od momentu wejścia gościa. Zależy nam na przyjaznej i gościnnej atmosferze, takiej jak w naszym hotelu, choć na pewno nie jest to typowa restauracja hotelowa – podkreśla Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw.

OVO Bar & Restaurant znajduje się na parterze hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw. Jest dostępne również przez taras od strony wewnętrznego, otwartego patio budynku.

Ceny w OVO Bar & Restaurant są utrzymane na poziomie cen wrocławskich restauracji.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000