Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Warsztaty kuchni Japońskiej w Sakana Sushi Bar


Dnia 31 marca 2014 roku, w Sakana Sushi Bar, przy ulicy Moliera 3/4 w Warszawie, odbyły się warsztaty kuchni Japońskiej dla dziennikarzy i blogerów kulinarnych.
 
Uczestnicy warsztatów odkrywali tajniki japońskiej sztuki kulinarnej, poznawali ciekawe połączenia smakowe, takie jak białe szparagi w gorzkiej czekoladzie z lodami sezamowymi. Wszyscy chętni pod okiem prowadzącego Waldemara Legendziewicza, mogli spróbować swoich sił w samodzielnym wykonaniu sushi.
Goście mogli zasmakować w specjalnie przygotowanym na ten wieczór menu, w którego skład weszły niespotykane w innych miejscach potrawy. Były to między innymi: małże św. Jakuba grillowane na soli morskiej, podane na musie kalafiorowym z dzikimi grzybami, Psyhalis w galaretce z japońskiego wina śliwkowego oraz krewetki tygrysie z zielonymi szparagami, jajem przepiórczym podawane na ryżu.
 
Partnerem wydarzenia była firma Moët Hennessy. Przedstawicielka marki Pani Justyna Gagacka opowiadała o połączeniu win i szampanów z kuchnią japońską. Uczestnicy spotkania mogli skosztować wspaniałych wyrobów marki, takich jak: Moet & Chandon Burn Imperial czy Cloudy Bay Sauvignon. Po zakończonych warsztatach, wszyscy goście zostali poczęstowani Yamazaki - jedną z najbardziej klasycznych whisky w Japonii.
Sakana Sushi to jedna z najbardziej rozpoznawalnych sieci restauracji Sushi w Polsce. Za tą nazwą kryje się, nie tylko najlepsza jakość przygotowywanych posiłków, ale również prestiż i najwyższy poziom obsługi, niezmienny od lat. Pierwsza restauracja Sushi, przy ul. Moliera 4/6 zyskała ostatnio zupełnie nowe wnętrze, w niepowtarzalnym klimacie, którego autorem jest scenograf Boris Kudlicka. Teraz możemy cieszyć się 3 lokalami w Warszawie (przy ul. Burakowskiej  i Wąwozowej)  oraz w Krakowie, Poznaniu i Katowicach.
Dziś Sakana to marka, za którą kryje się najlepsze sushi w Polsce, niezmiennie od wielu lat. Swoim gościom proponuje klasyczne specjały, a także niespotykane nigdzie indziej innowacje. W warszawskiej restauracji na Moliera dostępna jest specjalna, interaktywna aplikacja na tabletach, pozwalająca na zaprezentowanie nowości produktowych,  dobranie wina do konkretnych dań (funkcja foodpairingowa), znalezienie informacji o składnikach i wartościach odżywczych poszczególnych daniach, nawet rekomendacje dietetyka pod kątem stanu zdrowia, ciąży czy alergii.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000