OTO!Sushi to restauracja tworzona z wielką pasją i sercem do przyrządzania sushi. W tym roku restauracja obchodzi swoje 5 urodziny. O tym, jak narodził się pomysł na otwarcie warszawskiej restauracji OTO! Sushi, opowiada jej właściciel - Pan Andrzej Lubowicki.
Kuchnia japońska - zwłaszcza sushi - ma swoich zwolenników na całym świecie. Nic w tym dziwnego - to wyjątkowo smaczne i zdrowe jedzenie. Restauracje sushi, poza granicami Japonii, najpierw pojawiły się w Stanach Zjednoczonych. Lata 70. to czas, gdy Amerykanie masowo zaczęli sięgać po surową rybę połączoną z ryżem i morskimi algami.
W Polsce restauracje sushi długo czekały na aprobatę konsumentów. Egzotyczna kuchnia musiała walczyć o popularność z tradycyjnymi upodobaniami Polaków.
Dziś sushi to jedno z dań, które jest bardzo proste, a jednocześnie wyrafinowane. Restauracja OTO!Sushi została stworzona z myślą o klientach, którzy są otwarci na nowe smaki. Jak mówi Andrzej Lubowicki, jego pomysł na otwarcie tego typu restauracji, zrodził się już w dzieciństwie – Jeśli od dziecka ma się w głowie marzenie o własnej restauracji to trudno odnaleźć ten jeden moment olśnienia. Od zawsze chciałem robić to, co robię teraz. Moja praca sprawia mi przyjemność. Czuję ogromną satysfakcję, kiedy widzę zadowolone twarze naszych gości.
W momencie otwierania restauracji miałem już 10 lat doświadczenia zdobytego w najlepszych warszawskich restauracjach sushi, dlatego było mi troszkę łatwiej. Znałem ówczesne trendy oraz oczekiwania gości, które przez ponad 20 lat historii sushi w Polsce ewoluowały i ewoluują do dziś.
Jak można zauważyć w naszym kraju, upodobania kulinarne klientów oraz większe zapotrzebowanie na kuchnie japońską wzrosło na przestrzeni kilkunastu lat. Dziś można śmiało powiedzieć, że klienci uwielbiają sushi.
Nic więc dziwnego, że warszawiacy polubili restaurację OTO!Sushi. Wyjątkowa atmosfera, jaką udało się stworzyć w tym lokalu, przyciąga coraz więcej klientów. – Cały czas pojawiają się u nas goście, którzy sushi odkrywają właśnie z nami. Miło nam podwójnie, bo zazwyczaj zostają naszymi stałymi bywalcami. Budowanie trwałej relacji z gośćmi to jedna z moich ulubionych aktywności w OTO!Sushi - dodaje Andrzej Lubowicki.
W restauracji OTO!Sushi znajdą Państwo zarówno tradycyjne nigiri, maki i sashimi, jak też nowoczesne propozycje fusion, inspirowane bogactwem innych kultur. W sushi ważny jest każdy szczegół. Dlatego OTO!Sushi stawia na wysoką jakość składników, staranne przyrządzenie i eleganckie podanie.
– Warto podkreślić, że nasze sushi przyrządzane na wynos nie różni się od tego podawanego w lokalu. Bardzo szybko trafia na stół nawet do najdalszych zakątków Warszawy – dodaje Andrzej Lubowicki.
W tym roku OTO!Sushi obchodzi 5 urodziny. Z tej okazji restauracja przygotowała wiele atrakcji i niespodzianek dla swoich gości. Każdy, kto odwiedził OTO!Sushi miał możliwość dostać miły upominek w postaci np. zestawów ceramiki z logo OTO!SUSHI lub voucherów. Jak podkreśla Andrzej Lubowicki – Piąte urodziny były wyjątkowo przyjemne. Zazwyczaj na tę okazję wybieramy weekend, by moc świętować kilka dni. W tym roku goście również dopisali. Z każdym rokiem urodziny są większe, bo powiększa się grono naszych gości. W tym roku lokal pękał w szwach. Boję się, co będzie za rok. Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|