W sobotę, 25 kwietnia nastąpi oficjalne otwarcie trzech nowych restauracji – Świeżo Malowane, Masashi Sushi i Qbik Cafe. Będą to miejsca unikalne, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Ich kuchnia oparta będzie na prostych składnikach, podanych w nowatorski, nietuzinkowy sposób.
Lokale powstały w wyniku pracy firmy G-Concepts. Naszym celem było stworzenie takich restauracji, w jakich sami chcielibyśmy jadać i spotykać się ze znajomymi. Chcieliśmy, aby wnętrze nowego konceptu było nowoczesne, spokojne, nieprzytłaczające. Jego przestronność powoduje, że nawet przy większej liczbie gości nie tracimy poczucia intymności. Niezobowiązująca atmosfera zachęca do wizyt pod różnymi pretekstami i o każdej porze – można do nas wstąpić na poranną kawę, na lunch w ciągu dnia, na kolację czy wieczornego drinka. Nasi goście znajdą u nas zawsze świeże, zdrowe i smaczne jedzenie – mówi Adam Fabisiak, project manager G-Concepts.
Świeżo Malowane
To klimatyczna restauracja czarująca śródziemnomorskimi smakami, powstała w wyniku połaczenia przytulnego i eleganckiego wystroju ze zmieniającą się sezonowo kartą dań. Lokal przyciąga wyjątkową ofertą śniadań, drugich dań/lunchy i deserów. Jego wyróżnikiem są przystępne ceny i najwyższej jakości potrawy kuchni europejskiej. Kreacje kulinarne cechuje jakość składników oraz prostota podania.
Masashi Sushi
To projekt powstały z pasji i zamiłowania do japońskiej tradycji kulinarnej. Kunszt sushimasterów oraz dbałość o najwyższą jakość składników sprawi, że po przekroczeniu progu restauracji przeniesiemy się wprost do tętniącego życiem kraju Kwitnącej Wiśni. Kucharze zachęcają do próbowania zarówno japońskiej klasyki, jak i sushi przyrządzanego w stylu fusion. Obok szerokiego wyboru sushi goście znajdą tu także inne dania kuchni japońskiej.
Qbik Cafe
To przytulne, pachnące chlebem, swobodne miejsce, gdzie każdy może przyjść, zjeść, napić się kawy lub kupić coś na wynos. Specjalizować się będzie w ręcznie wyrabianym i wypiekanym na miejscu pieczywie. Wypieki powstawać będą wyłącznie na bazie tradycyjnych receptur. Piekarze wykorzystają mąkę żytnią i pszenną, nie używając przy tym polepszaczy ani konserwantów. Tak przygotowane pieczywo wzbogaci śniadanie składające się np. z jajecznicy czy różnego rodzaju kanapek. Ponadto w menu znajdą się też burgery i sałatki.
Lokale będą mieściły się na parterze kompleksu biurowego Adgar Park West przy Al. Jerozolimskich 181, nieopodal Parku Szczęśliwickiego. Ich oficjalne otwarcie odbędzie się 25 kwietnia, w sobotę. Na ten wieczór organizatorzy zaplanowali m.in. specjalne menu, stacje live cooking, muzykę na żywo i pokazy taneczne.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.