Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Świeżo Malowane, Masashi Sushi i Qbik Cafe już otwarte!


25 kwietnia w Warszawie nastąpiło oficjalne otwarcie trzech nowych restauracji – Świeżo Malowane, Masashi Sushi i Qbik Cafe. Lokale kuszą doskonałą kuchnią, bazującą na prostych składnikach, połączonych i podanych w nowatorski, nietuzinkowy sposób.

Na uroczyste otwarcie przybyło ponad dwustu gości. Organizatorzy zadbali o wyjątkową atmosferę. Oprócz specjalnego menu wieczór uświetniła muzyka na żywo, nastrojowe dźwięki saksofonu jazzowego i pokazy taneczne. Wśród artystów wystąpili: Magdalena Stencel w swoim akrobatycznym pokazie tańca w powietrzu na szarfie oraz Betty Q. pierwsza w Polsce performerka burleski. Odbył się również widowiskowy pokaz salsy.

Goście mogli skosztować m.in:
  • ostryg podanych na kruszonym lodzie z kawiorem malinowym i cytryną
  • łososia marynowanego w sake, otulonego prażonym sezamem i podanego na chrupiącej rzepie
  • grillowanego homara na pieczonych batatach, zielonych sałatach i cytrusach
  • polędwiczek wieprzowych marynowanych w jałowcu i porto w sosie z zielonego pieprzu.

Koncept gastronomiczny to miejsce unikalne, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Szefem Kuchni jest Szymon Partyka, który miłością do dobrego, zdrowego jedzenia i pasją do eksperymentowania w kuchni chce dzielić się z innymi. Lokale znajdują się na parterze kompleksu biurowego Adgar Park West (Al. Jerozolimskie 181), w odległości 5 min. jazdy samochodem od centrum Warszawy, nieopodal Parku Szczęśliwickiego. Niezobowiązująca atmosfera tego miejsca zachęca do wizyt pod różnymi pretekstami i o każdej porze – można tu wstąpić na poranną kawę, na lunch w ciągu dnia, na kolację czy wieczornego drinka.

O restauracjach:

Świeżo Malowane

Świeżo Malowane to klimatyczna restauracja czarująca śródziemnomorskimi smakami. Połączenie przytulnego i eleganckiego zarazem wystroju oraz sezonowo zmieniającej się karty dań, za którą stoi Szymon Partyka. Lokal przyciąga wyjątkową ofertą śniadań, drugich dań/lunchy i deserów.

Wyróżnikiem restauracji są bardzo przystępne ceny i najwyższej jakości potrawy kuchni europejskiej. Kreacje kulinarne cechuje jakość składników oraz prostota podania, w najlepszym rozumieniu tego słowa. Lokal promuje światowy trend jakim jest foodpairing. To metoda dobierania składników na podstawie ich wspólnych cech.

Masashi Sushi

Masashi to projekt powstały z pasji i zamiłowania do japońskiej tradycji kulinarnej. Najwyższy kunszt sushimasterów oraz dbałość o najwyższą jakość składników sprawia, że po przekroczeniu progu restauracji przenosimy się wprost do tętniącego życiem kraju Kwitnącej Wiśni.

Przyrządzane na miejscu potrawy są zawsze świeże, a kucharze zachęcają do próbowania zarówno japońskiej klasyki, jak i sushi przyrządzanego w stylu fusion. Obok szerokiego wyboru sushi goście znajdą tu także inne dania kuchni japońskiej.

Qbik Café

Qbik Cafe to przytulne, pachnące chlebem, swobodne miejsce, gdzie każdy może przyjść zjeść, napić się kawy lub kupić coś na wynos. Specjalizuje się w ręcznie wyrabianym i wypiekanym na miejscu pieczywie. Wypieki powstają tu wyłącznie na bazie tradycyjnych receptur.

Piekarze wykorzystują mąkę żytnią i pszenną, nie używają polepszaczy ani konserwantów. Tak przygotowane pieczywo jest podstawą serwowanych przez lokal śniadań – koszyk pieczywa podany z różnymi dodatkami, jajecznica na kilka sposobów i różnego rodzaju kanapki. Można tu wpaść również w porze lunchu, w menu znajdziemy np. burgery i sałatki.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000