Seafood Station Restaurant, Bar & Grill zostanie otwarta w centrum Sopotu, przy nowej ulicy, stanowiącej przedłużenie Monte Cassino. Lokal będzie miejscem, w którym przy klimacie open kitchen będzie można w końcu w Sopocie skosztować najlepszych owoców morza, ryb i lokalnych produktów.
Inspiracją wnętrz dla inwestorów były ich liczne podróże do klimatycznych nadmorskich miejscowości na całym świecie. Zależało im, aby wystrój restauracji był zarazem prosty i autentyczny – tak jak hale czy targi rybne, które mieli okazje odwiedzić, a jednocześnie mocno łączyło się z klimatem Sopotu. Restauracja swoim stylem nawiązuje do Fishermens Warf w San Francisco czy Mercado da Ribeira w Lizbonie. Autorem projektu jest dr Jan Sikora z pracowni Sikora Wnętrza.
Wnętrze jest połączeniem surowego stylu z przytulnym, ciepłym klimatem (białe kafle na ścianach wykonywane tradycyjną metodą czy bardzo stary stół z ciętych bali ułożonych na szynach kolejowych), ale nie pozbawione designerskich smaczków, jak np. klasyczna i wysmakowana lampa.
Całość uzupełniona jest detalami luźno nawiązującymi do historycznego Sopotu: zdobione drzwi, marmur bianco carrara, okładziny drewniane czy tapicerowana kanapa zainspirowana ławkami na Molo.
To miejsce zostało stworzone dla wszystkich, którzy przy wyśmienitych smakach pragną chwilę odetchnąć i zrelaksować się. Nie zabraknie wspaniałych win a do Trójmiasta w końcu zawitają gorące kraby i nie tylko... W godzinach porannych lokal zmieniać się będzie w Breakfast Station, oferując różnorodne i zaskakujące śniadania.
Takiego miejsca na pewno brakowało w Sopocie. Planowane otwarcie już w czerwcu! Zapraszamy!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.