Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Poznaj historię słynnego ciasteczka


Każde ma średnio 20 kawałków czekolady i waży ok. 60 gramów. Jego receptura jest ściśle tajna od 30 lat. To słynne ciasteczko sieci DoubleTree by Hilton. Teraz dostępne będzie także we Wrocławiu – otwarcie hotelu już 10 sierpnia. Co roku będzie w nim rozdanych około 58 tys. ciasteczek.

Każdego dnia w każdym hotelu sieci DoubleTree by Hilton na całym świecie powtarza się ten sam rytuał: goście witani są ciasteczkami pieczonymi według specjalnej receptury. W sumie na całym świecie rozdawanych jest codziennie 65 tys. ciepłych ciasteczek, rocznie – ponad 28 milionów. Wrocławski hotel DoubleTree by Hilton rozda ich co roku 58 tys.
 
Powitalne ciasteczko jest jednym z tych detali, które pomagają nam stworzyć przyjazną, otwartą atmosferę i przyjemne wrażenia już od momentu wejścia gościa do hotelu. Ciasteczka mają też swój niepowtarzalny aromat, kojarzony z naszą siecią tak samo jak ich smak – mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw.
 
 
Składniki i dokładna receptura ciasteczka pozostają tajne i są pilnie strzeżone. Znają ją tylko nieliczni piekarze na świecie. Wiadomo tylko, że ciasteczko ma średnio 20 kawałków delikatnej czekolady, a także kawałki orzecha włoskiego. W sumie waży ok. 60 gramów.
 
Niezwykłe jest także to, że receptura pozostaje niezmieniona już od 30 lat. Ciasteczko zadebiutowało w sieci DoubleTree by Hilton w 1986 roku, jako symbol typowego domowego powitania.
 
To bardzo amerykański sposób powitania, ale szybko stał się tak charakterystyczny dla naszej sieci, że pozostał również wtedy, gdy zaczęła się rozwijać w skali globalnej. Ciasteczko jest dziś najbardziej rozpoznawalnym elementem marki DoubleTree by Hilton, wraz z naszą kulturą obsługi – dodaje Matthias Herd.
 
Pierwsze ciasteczka w stolicy Dolnego Śląska zostaną rozdane gościom w sierpniu, kiedy otwarty zostanie wrocławski hotel DoubleTree by Hilton.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000