Studio Aruana będzie przestrzenią do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, a także doświadczonych Szefów z kraju i zagranicy. Oprócz samego gotowania można będzie w nim tworzyć nowe dania i koncepty. Na co dzień ma ono odzwierciedlać filozofię jaką kieruje się Szef kuchni restauracji Aruana Witek Iwański, a zatem filozofię kuchni niecodziennej, łączenia nieoczywistych składników i przedstawiania sztuki gotowania w prosty i spójny sposób, tak by każdy posiłek mógł zamienić się w spotkanie przy którym goście mogą zapomnieć o sprawach dnia codziennego.
Studio Aruana będzie nowym miejscem na kulinarnej mapie Polski. Zarówno goście restauracji, jak i Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, będą mogli wejść w świat profesjonalnej kuchni oraz zjeść kolację w restauracji typu fine dining. Odpowiadał za to będzie Witek Iwański, który został uznany Młodym Talentem podczas uroczystej premiery polskiej edycji przewodnika Gault & Millau 2015 oraz zdobył tytuł Chef de l'Avenir (szef przyszłości) przyznany w 2015 roku przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Umiejętności doskonalił w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.
Gotowanie stało się modne – robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie tylko dla siebie, ale też dla najbliższych. Wspólne gotowanie to także świetny pomysł na integrację w pracy czy biznesie – można wówczas połączyć przyjemne z pożytecznym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym, wyposażonym w sprzęt najwyższej klasy oraz prowadzony przez najlepszych Szefów kuchni. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności – powiedziała Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014.
Studio Aruana nie będzie miało wyznaczonych dni oraz godzin otwarcia, będzie dostępne o każdej porze, w której goście zechcą z niego skorzystać. Najważniejszą cechą, która je wyróżnia jest jego oryginalność oraz spójny przemyślany koncept. Charakteryzuje się też najwyższą jakością wykonania.
Trzy strefy kulinarnych doznań:
1. Strefa do pracy – zostanie wyposażona w najwyższej klasy sprzęt kuchenny. Przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i dla kucharzy, zawodowców oraz Szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.
2. Druga strefa to tzw. Jadalnia – czyli miejsce gdzie goście będą mogli zjeść przygotowane przez siebie lub Szefa kuchni posiłki. Będzie ona blisko części kuchennej, dzięki czemu goście będą mogli zobaczyć jak wygląda proces powstawania i serwowania potraw.
3. W trzeciej strefie Wypoczynkowej – odbywać się będą spotkania z Sommelierem. Najważniejszy w niej będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina, szlachetnej whisky czy aromatycznej kawy. Na co dzień ma ona służyć odpoczynkowi podczas innych aktywności w Studio. Jej dodatkowym atutem będzie możliwości poznawania i degustowania, a także odkrywania tajników produkcji, pochodzenia składników i rozpoznawania aromatów np. alkoholu, win, herbat, kaw czy nawet wody.
Źródło: biuroprasowe@hotelnarvil.pl