Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Powstaje unikatowe Studio Aruana


Nauka gotowania, odkrywanie niezwykłych smaków, wyjątkowy czas spędzony pod okiem najlepszych Szefów Kuchni – to wszystko już w październiku. W Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, zostanie otwarte nowatorskie Studio Kulinarne Aruana.
 
 
Studio Aruana będzie przestrzenią do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, a także doświadczonych Szefów z kraju i zagranicy. Oprócz samego gotowania można będzie w nim tworzyć nowe dania i koncepty. Na co dzień ma ono odzwierciedlać filozofię jaką kieruje się Szef kuchni restauracji Aruana Witek Iwański, a zatem filozofię kuchni niecodziennej, łączenia nieoczywistych składników i przedstawiania sztuki gotowania w prosty i spójny sposób, tak by każdy posiłek mógł zamienić się w spotkanie przy którym goście mogą zapomnieć o sprawach dnia codziennego.
 
Studio Aruana będzie nowym miejscem na kulinarnej mapie Polski. Zarówno goście restauracji, jak i Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, będą mogli wejść w świat profesjonalnej kuchni oraz zjeść kolację w restauracji typu fine dining. Odpowiadał za to będzie Witek Iwański, który został uznany Młodym Talentem podczas uroczystej premiery polskiej edycji przewodnika Gault & Millau 2015 oraz zdobył tytuł Chef de l'Avenir (szef przyszłości) przyznany w 2015 roku przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Umiejętności doskonalił w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.
 
 
Gotowanie stało się modne – robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie tylko dla siebie, ale też dla najbliższych. Wspólne gotowanie to także świetny pomysł na integrację w pracy czy biznesie – można wówczas połączyć przyjemne z pożytecznym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym, wyposażonym w sprzęt najwyższej klasy oraz prowadzony przez najlepszych Szefów kuchni. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności – powiedziała Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014.
 
Studio Aruana nie będzie miało wyznaczonych dni oraz godzin otwarcia, będzie dostępne o każdej porze, w której goście zechcą z niego skorzystać. Najważniejszą cechą, która je wyróżnia jest jego oryginalność oraz spójny przemyślany koncept. Charakteryzuje się też najwyższą jakością wykonania.
 
 
Trzy strefy kulinarnych doznań:
 
1. Strefa do pracy – zostanie wyposażona w najwyższej klasy sprzęt kuchenny. Przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i dla kucharzy, zawodowców oraz Szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.
 
2. Druga strefa to tzw. Jadalnia – czyli miejsce gdzie goście będą mogli zjeść przygotowane przez siebie lub Szefa kuchni posiłki. Będzie ona blisko części kuchennej, dzięki czemu goście będą mogli zobaczyć jak wygląda proces powstawania i serwowania potraw.
 
3. W trzeciej strefie Wypoczynkowej – odbywać się będą spotkania z Sommelierem. Najważniejszy w niej będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina, szlachetnej whisky czy aromatycznej kawy. Na co  dzień ma ona służyć odpoczynkowi podczas innych aktywności w Studio. Jej dodatkowym atutem będzie możliwości poznawania i degustowania, a także odkrywania tajników produkcji, pochodzenia składników i rozpoznawania aromatów np. alkoholu, win, herbat, kaw czy nawet wody.
Źródło: biuroprasowe@hotelnarvil.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000