Świeże, naturalne składniki, bogactwo smaków i aromatów oraz oryginalność kompozycji to elementy wyróżniające kunszt kulinarny Pawła Oszczyka – Szefa Kuchni Restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw. Wraz z nadejściem pierwszych dni wiosny w La Rotisserie zagościł nowy koncept Prosto z targu – pięć autorskich dań, które zmieniają się każdego tygodnia. Miłośnicy wyszukanych smaków będą mieli okazję, by z zaprezentowanego menu skomponować własny posiłek.
Formuła
Prosto z targu to połączenie najlepszych produktów i świeżych składników wysokiej jakości, skomponowanych w wiosennym menu Pawła Oszczyka oraz zespołu
La Rotisserie. Od 25 marca propozycje dań zmieniają się co siedem dni. W pierwszym tygodniu nowego konceptu, goście mogli rozsmakować się w klasycznej sałatce
Liońskiej ze szparagami i chrupiącym jajkiem czy kremowej zupie z białych szparagów z czekoladą z palmiersami orzechowymi i sezonowaną szynką. Jako danie główne, klienci mogli wybrać pieczoną pierś z pulardy kukurydzianej w towarzystwie chłodnika z botwinki, jak również pieczony filet z pstrąga zimnowodnego, serwowany z potrawką z kalmarów z czosnkiem niedźwiedzim i brązowym ryżem. Na deser zaproponowano lekką i delikatną panna cottę z rabarbarem, galaretką z Sauterna i bazylią.
W każdym tygodniu zaprezentowanych zostanie pięć nowych dań, począwszy od przystawki, przez zupę, danie główne mięsne oraz rybne, po deser. Goście Restauracji La Rotisserie od poniedziałku do soboty będą mogli skomponować swój autorski posiłek, składający się z dwóch lub trzech potraw zaproponowanych przez Szefa Kuchni.
Kreując nową formułę Prostu z targu, skupiliśmy się w szczególności na naszych gościach, chcemy dać im możliwość eksperymentowania i łączenia smaków. Sekretem tego konceptu jest przedstawienie ogólnie znanych i cenionych produktów, także sezonowych, w nowej, świeżej odsłonie – mówi Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie.
Koncept Prosto z targu zakłada zupełną dowolność wyboru dań, pozostawiając gościom możliwość dostosowania posiłku do ich preferencji czy aktualnego apetytu. Kompozycje mogą się składać zarówno z klasycznych połączeń (np. przystawka, zupa, danie główne czy zupa, deser) lub bazować na oryginalnych zestawieniach (np. zupa i deser czy dwa dania główne).
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.