Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Poland 100 Best Restaurants Awards 2014 – nagrody rozdane!


Wielki finał plebiscytu Poland 100 Best Restaurants Awards 2014 już za nami. 25 października podczas uroczystej Gali w Warszawie poznaliśmy najlepsze polskie lokale. Jednym ze zwycięzców tego prestiżowego i unikalnego w skali kraju rankingu okazała się Strefa Restauracja&Bar, która zdobyła nagrodę w kategorii Grand Award (3 widelce).
 
 
Jesteśmy bardzo dumni z tego wyróżnienia. Restauracja Strefa jest stosunkowo nowym lokalem, więc już sam fakt znalezienia się wśród 100 najlepszych restauracji był dla nas dużym zaszczytem – mówi Jarosław Walczyk, szef kuchni restauracji Strefa – Nagroda ta to zasługa wszystkich pracowników, ponieważ wszyscy tu pracują na jak najlepszy efekt końcowy, jakim jest zadowolenie odwiedzających. Zwycięstwo w kategorii Grand Award to potwierdzenie tego, że nasi goście doceniają pasję, którą wkładamy w przygotowywanie i podawanie dań. Wyróżnienie z pewnością będzie mobilizować nas do jeszcze większego zaangażowania dla ich pełnej satysfakcji.
 
 
Restauracja Strefa powstała w styczniu 2014 roku przy placu Grzybowskim w Warszawie. W jej menu królują ryby i owoce morza przygotowywane według autorskich przepisów szefa kuchni, choć nie brakuje również polskich specjalności. W restauracji kuchnia śródziemnomorska spotyka się z regionalnymi przysmakami, prostota z niezwykłą wyobraźnią, a wspaniały smak z piękną wizualną oprawą. Lokal jest kameralny i elegancki, serwowane dania łączą w sobie tradycję i nowoczesne trendy.
 

Poland 100 Best Restaurants Awards to plebiscyt na najlepszy lokal, w którym o zwycięstwie decydują głównie klienci. Przyznawane są tu także nagrody specjalne m.in. poznajemy szefa kuchni roku, osobowość kulinarną roku, najlepsze programy kulinarne. Nagrodzone zostają najlepsze restauracje i karczmy w Polsce. Wyróżnienia przyznawane są w trzech kategoriach: Award of Excellence (1 widelec), Best of Award of Excellence (2 widelce) i Grand Award (3 widelce). Na wyniki konkursu największy wpływ mają oceny gości restauracji oraz wyniki inspekcji mystery shopping.
 

W tegorocznej – czwartej edycji wzięto pod uwagę ponad 18 000 ankiet oceniających 1 500 restauracji. Najlepszą restauracją okrzyknięto Restaurację Belvedere w Łazienkach Królewskich. Grand Award – Trzy Widelce otrzymało 29 restauracji, Best of Award of Excellence – Dwa Widelce – 18 lokali, a Award of Excellence – Jeden Widelec 6 restauracji. Specjalne wyróżnienie otrzymali m.in. Kurt Scheller – uhonorowany w kategorii Osobowość Kulinarna Roku, Jarosław Walczyk, szef restauracji Strefa – za Krzewienie Sztuki Kulinarnej oraz Adam Komar – jako Szef Kuchni Roku.
 

Na sobotnie wydarzenie przybyli znani goście. Spotkać można było m.in. jurorów Top Chefa: krytyka kulinarnego Macieja Nowaka i kucharza Josepha Seeletso oraz zwycięzcę pierwszej edycji Top Chefa Martina Gimeneza Castro. Restaurację Strefa podczas Gali odwiedził także aktor i prowadzący znanego polskiego teleturnieju – Karol Strasburger.
 
 
Zaraz po uroczystym rozdaniu nagród, goście skosztowali potraw przygotowanych przez szefa kuchni restauracji Strefa Jarosława Walczyka. W menu zaserwowano m.in. łososia marynowanego w soi i imbirze z jabłkiem marynowanym w pędach sosny, carpaccio z ośmiornicy z dresingiem pietruszkowym i warzywami sous vide, ceviche z dorady z awokado, zupa Tom Ka Kai, pieczony rostbef wołowy podwędzany w trawie żubrowej z sosem z kiszonych ogórków, rydze z grasicą i ślimakami w śmietanie i rozmarynie z jałowcem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000