Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Pierwsza edycja Nocy Restauracji za nami



Pierwsza edycja Nocy Restauracji za nami. Z piątku na sobotę mieszkańcy Białegostoku, Poznania i Gdyni pokazali, że w Polakach drzemie południowy duch i prawie do 5.00 rano odwiedzali tłumnie, lokale zaangażowane w akcję. Ogromne zainteresowanie wzbudziły szczególnie Nocne Dania przygotowane specjalnie na tę okazję. Większość restauracji wydała ich ponad setkę. To pokazuje, że inicjatywa już na starcie odniosła niemały sukces.


Fakt, że w ponad  40 lokalach, które wzięły udział w Nocy Restauracji niełatwo było znaleźć wolny stolik nawet po północy, a rezerwacje w wielu miejscach możliwe były dopiero po 01:30 ewidentnie świadczy o powodzeniu całej akcji, Restauratorzy musieli zwielokrotnić wysiłki aby sprostać nieprzerwanemu napływowi klientów i zostawiali swoje lokale otwarte nawet do 04:00 rano. Rekordzistę Koku Sushi ostatni klient opuścił o 04:50.W najpopularniejszych lokalach w Białymstoku i Poznaniu były momenty, gdy na stolik trzeba było czekać ponad  dwie godziny, a większość lokali była otwarta do 02:00 i 03:00 rano. Jednakże zróżnicowanie przygotowanej na tę noc oferty dawało uczestnikom możliwość odwiedzenia kilku restauracji, co pozwalało na w miarę płynne przechodzenie między lokalami. Oczywistym regulatorem przepływu gości między lokalami okazały się pokazy kulinarne, które przyciągały największe rzesze smakoszy.
.

Zdecydowanie największym zainteresowaniem cieszyły się Nocne Dania, które wciąż walczą o Grand Prix Nocy Restauracji (głosowanie trwa do 1 czerwca na www.nocrestauracji.pl). W każdym lokalu wydano ich ponad setkę. Goście byli niezmiernie ciekawi wyjątkowych, przygotowanych na tę noc pozycji w menu a wielu pozytywnie komentowało pomysł tego rodzaju oferty specjalnej jako zdecydowany magnes działający na klienta.

Niewątpliwy sukces frekwencyjny pierwszej edycji Nocy Restauracji przekonuje organizatorów do rozwijania inicjatywy. – Teraz jest czas na wyciągnięcie wniosków z doświadczeń jakie zdobyliśmy 25 maja – mówi Hubert Gonera, Dyrektor Zarządzający firmy Landbrand i pomysłodawca Nocy Restauracji – Na pewno jest wiele elementów organizacyjnych, nad którymi będziemy pracowali, aby kolejne edycje były jeszcze lepsze i bogatsze w ofertę dla gości. Naszym celem jest dynamiczny  rozwój tego projektu, dlatego będziemy też prowadzili rozmowy z tymi miastami i restauratorami, którzy już zadeklarowali i zadeklarują chęć udziału w kolejnych edycjach – dodaje Gonera.

Organizatorzy podkreślają, że na sukces inicjatywy złożyło się również wielkie zaangażowanie partnerów. Jak mówi GoneraNa przykład w Białymstoku Urząd Miasta udostępnił uczestnikom Nocy Restauracji zabytkowy autobus Ogórek, który woził gości między restauracjami. Dzięki takiemu wsparciu i uatrakcyjnieniu oferty wydarzenia budujemy akcję, która przyciąga zainteresowanie ludzi i ułatwia im wyjście na szlak kulinarny, od którego przecież to wszystko się zaczęło. Warto tutaj również wspomnieć, że Noc Restauracji stanowiła swoistą inaugurację szlaku kulinarnego w Poznaniu (www.kulinarnypoznan.pl), który już niedługo obejmie swoim zasięgiem większość najlepszych lokali w mieście.

Dla gości, którzy zaangażowali się w głosowanie na Nocne Dania i konkurs Nocny Łowca organizatorzy oraz partnerzy wydarzenia przewidzieli atrakcyjne nagrody. Wśród nich znajdziemy rejsy promami Stena Line z wyżywieniem oraz weekendy dla dwóch osób w hotelu Andersia w Poznaniu i Cristal w Białymstoku.

Wszyscy smakosze mogą już zbierać siły na kolejną edycję Nocy Restauracji, bo majowa premiera udowodniła, że w Polakach drzemie południowy duch.

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000