22 lipca w Warszawie otworzono pierwszy lokal znanej, francuskiej sieci piekarni i restauracji PAUL. Należąca do rodzinnej firmy z ponad 125 letnią tradycją marka podobnie jak w Mediolanie, Paryżu czy Tokio – oferuje gościom prawdziwe francuskie pieczywo i wypieki. W ofercie znajdą się śniadania, świeże przekąski i dania obiadowe. Wysoka jakość, niezapomniany smak, prosta i elegancja – wszystko to w autentycznym, francuskim wydaniu.
Pierwszy lokal sieci PAUL powstał w Warsaw Financial Center. Znakiem rozpoznawczym marki są wysokiej jakości produkty. Podobnie jak w innych krajach, także w Polsce pieczywo będzie wypiekane według tradycyjnych receptur, na miejscu, ze składników pochodzących z Francji. Chleb, bagietki i rogaliki zyskają prawdziwy francuski smak, który ciężko odtworzyć w podobnych miejscach w Polsce. W restauracjach PAUL będziemy mogli poczuć się jak w Paryżu czy Lille.
Rynek długo czekał na PAUL, na prawdziwie francuski smak pieczywa. Wiele istniejących piekarni oferuje wypieki francuskie tylko z nazwy. Fantazyjne bułki, jakie można kupić w naszych dzisiejszych piekarniach, znane są we Francji od połowy XX wieku, kiedy to białe pieczywo zaczynało być doceniane. Jesteśmy przekonani, że PAUL będzie także modnym miejscem i przyciągnie rzesze warszawiaków nie tylko jakością sprzedawanych produktów, ale także wyjątkowym klimatem – mówi Maciej Gajkowski, Dyrektor Generalny LS travel foodservice Poland.
Oferta założonej w 1889 roku we Francji sieci opiera się na daniach śniadaniowych, lunchowych i obiadowych, a także wyrobach piekarniczo-cukierniczych, quiche, crepes, kanapkach i sałatkach. W lokalu będzie możliwość wyboru produktów z menu oraz ich zakup na wynos. Zarówno piekarnia, cukiernia, jak i kuchnia są przeszklone, co umożliwi gościom obserwowanie procesu przygotowania produktów i dań.
Na rodzimym rynku PAUL ma 367 piekarni i restauracji. Poza Francją sieć obecna jest w 33 krajach – od Europy, po Afrykę i Azję, gdzie ma już ponad 218 lokali. W Polsce w ciągu 10 lat ma powstać ich co najmniej kilkanaście.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.