Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Piekarnia i restauracja PAUL otworzyła pierwszy lokal w Polsce


22 lipca w Warszawie otworzono pierwszy lokal znanej, francuskiej sieci piekarni i restauracji PAUL. Należąca do rodzinnej firmy z ponad 125 letnią tradycją marka podobnie jak w Mediolanie, Paryżu czy Tokio – oferuje gościom prawdziwe francuskie pieczywo i wypieki. W ofercie znajdą się śniadania, świeże przekąski i dania obiadowe. Wysoka jakość, niezapomniany smak, prosta i elegancja – wszystko to w autentycznym, francuskim wydaniu.

Pierwszy lokal sieci PAUL powstał w Warsaw Financial Center. Znakiem rozpoznawczym marki są wysokiej jakości produkty. Podobnie jak w innych krajach, także w Polsce pieczywo będzie wypiekane według tradycyjnych receptur, na miejscu, ze składników pochodzących z Francji. Chleb, bagietki i rogaliki zyskają prawdziwy francuski smak, który ciężko odtworzyć w podobnych miejscach w Polsce. W restauracjach PAUL będziemy mogli poczuć się jak w Paryżu czy Lille.

Rynek długo czekał na PAUL, na prawdziwie francuski smak pieczywa. Wiele istniejących piekarni oferuje wypieki francuskie tylko z nazwy. Fantazyjne bułki, jakie można kupić w naszych dzisiejszych piekarniach, znane są we Francji od połowy XX wieku, kiedy to białe pieczywo zaczynało być doceniane. Jesteśmy przekonani, że PAUL będzie także modnym miejscem i przyciągnie rzesze warszawiaków nie tylko jakością sprzedawanych produktów, ale także wyjątkowym klimatem – mówi Maciej Gajkowski, Dyrektor Generalny LS travel foodservice Poland.

Oferta założonej w 1889 roku we Francji sieci opiera się na daniach śniadaniowych, lunchowych i obiadowych, a także wyrobach piekarniczo-cukierniczych, quiche, crepes, kanapkach i sałatkach. W lokalu będzie możliwość wyboru produktów z menu oraz ich zakup na wynos. Zarówno piekarnia, cukiernia, jak i kuchnia są przeszklone, co umożliwi gościom obserwowanie procesu przygotowania produktów i dań.

Na rodzimym rynku PAUL ma 367 piekarni i restauracji. Poza Francją sieć obecna jest w 33 krajach – od Europy, po Afrykę i Azję, gdzie ma już ponad 218 lokali. W Polsce w ciągu 10 lat ma powstać ich co najmniej kilkanaście.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000