Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Perliczka z grilla z migdałowo drobiowym puree


Przedstawiamy Wam autorski przepis szefa kuchni - Marcina Piotrowskiego na Perliczkę z grilla z migdałowo drobiowym puree, ziemniaki truflowe, chryzantemą  i pszenicą.
 
 
Składniki :

  • perliczka  filet ze skórą
  • pszenica
  • esencjonalny wywar drobiowy
  • ziemniaki truflowe
  • cebula
  • migdały
  • rozmaryn
  • szałwia
  • nasturcja seler naciowy listki
  • płatki chryzantemy
  • masło
  • sólpieprz.

Wykonanie:

Filet z perliczki umieszczamy w solance 4% na około godzinę, osuszamy ręcznikiem papierowym i z odrobiną masła, listki szałwii umieszczamy między filetem, a skórą.
 
Cebule przesmażamy na maśle z rozmarynem, dodajemy migdały następnie zalewamy drobiowym wywarem i gotujemy około 25 minut.,  miksujemy na gładkie puree doprawiamy solą i pieprzem.
 

Pszenicę moczymy kilka godzin w zimnej wodzie  następnie gotujemy w  drobiowym wywarze. Ziemniaka truflowego gotujemy w skórce i po ugotowaniu obieramy. Perliczkę grillujemy na ruszcie przy palenisku w grillo-wędzarni typu smoker – przez 5 minut (temp. ok. 200˚C). Po zrumienieniu i ścięciu białka filety przekładamy na kilka minut do komina wędzarni.
 
Grillowaną perliczkę serwujemy na pszenicy z ziemniakiem i migdałowym puree. Danie dekorujemy ziołami i płatkami chryzantemy.
 
Polecamy wykorzystanie profesjonalych Grillo – Wędzarni SMOKER które służą do obróbki termicznej różnymi metodami np.: poprzez wędzenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie (obróbka termiczna w wysokiej temperaturze, krótko), bbq (obróbka termiczna w niskiej temperaturze pod przykryciem, długo).

Niewątpliwą atrakcją tych urządzeń jest możliwość wędzenia. Wędzić można metodą na zimno, ciepło, gorąco, gorąco z podpiekaniem, itp. Proponujemy dwa urządzenia:
 
Grill Wędzarnia – King                                                Grill Wędzarnia – Prince 400

Więcej informacji na www.smoker.com.pl


 

Smoker
Narutowicza 42/1
81-436 Gdynia
tel.: 58 354 73 05
tel.kom.: 607 221 623
e-mail: grill@smoker.com.pl
www.smoker.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000