Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowy koncept gastronomiczny MOMU - jedyny taki w Polsce


Marcin Wachowicz – twórca jednych z najmodniejszych konceptów tj. AIOLI inspired by MINI czy kultowej już Banjaluki wraz ze swoim teamem, ponownie po rebrandingu miejsca otworzył restaurację MOMU przy Palcu Teatralnym w Warszawie. Jest to ważne wydarzenie w środowisku gastronomii, bo jak się okazuje jest to jedyny taki koncept w Polsce.
 
Sercem nowego MOMU jest piec, który sprowadziliśmy z USA - piec opalany drewnem. Jest on fundamentem nowej kuchni MOMU zaznacza Marcin Wachowicz. Bardzo zależy nam aby po prostu zdrowo i uczciwie karmić naszych Gości i dołożymy wszelkich starań by nie zawieść ich oczekiwań dodaje.
 
 
Piec zapewnia autentyczność grillowanej potrawy, dzięki wolnemu opalaniu drewnem olchowym czy owocowym. Potrawy takie jak mięsa czy warzywa przesiąkają smakiem i zapachem grilla, uzyskując tym samym niepowtarzalny smak, kolor, fakturę oraz zapach mówi Sebastian Ruta Szef Kuchni MOMU.

Pieczenie dymem to naturalny tradycyjny sposób pieczenia powracający do naszych korzeni czy sposób naszych mam i babć. W kuchni MOMU nie używa się konserwantów i zbędnych ulepszaczy. Prostota i jakość to coś, na co właściciel tej restauracji stawiają od samego początku.

Karta Menu to nietuzinkowe, kreatywne połączenie znanych składników opisanych w prosty przystępny, zrozumiały sposób dla każdego. Polscy dostawcy to jeden z elementów układanki kuchennej stanowiący nie tylko o regionalizmie, ale także o jakości używanych produktów.
 

Bar jest uzupełnieniem kuchni, która odgrywa pierwszoplanową rolę, oparty na klasycznych alkoholach tj. wina, niszowe piwa czy whisky. Drinki czy koktajle wędzone dymem odpowiednio dobrane do potraw karty menu.

MOMU po krótkiej przerwie robi ukłon w kierunku tego, co każdemu z nas jest dobrze znane i za czym dziś tęsknimy do tradycji, przyrządzania, podawania i celebrowania posiłków. Poprzez wielki szacunek do jedzenia w restauracji MOMU docenia się prostotę i niewymuszoną naturalność. Właściciel MOMU stawia na regionalizm, jakość i doświadczenie nie tylko swoje, ale równiez swoich partnerów. MOMU to połączenie kuchni, baru, sztuki i muzyki w jedną całość. To miejsce powstałe z myślą o potrzebach i emocjach wszystkich gości.

MOMU ma miejski, offowy charakter ze strefą chilloutu. Freekowy, pełen niewymuszonego luzu lokal o niebanalnej przestrzeni dla świadomego trendów żywieniowych gościa, dla którego kuchnia jest czymś więcej niż po prostu zaspokojeniem głodu.

Zapraszamy do MOMU na ul. Wierzbową 9/11 w Warszawie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000