Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowy Szef Kuchni w hotelu DoubleTree by Hilton Warsaw


Z dniem 1 kwietnia 2016 roku Zbigniew Łęgowski został nowym Szefem Kuchni w hotelu DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw. Na stanowisku zastąpił Andrzeja Bryka, który objął kuchnię w otwieranym niedługo rosyjskim DoubleTree by Hilton Tyumen.

Zbigniew Łęgowski to wielokrotnie nagradzany kucharz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem. Pracował m.in. jako Szef Kuchni w Restauracji Tiffany’s w Warszawie, w Hotelu Luxor w Lublinie, gdzie uczestniczył w otwarciu obiektu, czy w pięciogwiazdkowym Hotelu Marina Golf Club w Olsztynie. Z DoubleTree by Hilton Warsaw związany jest od momentu otwarcia w 2014 roku, pełniąc stanowisko zastępcy Szefa Kuchni Andrzeja Bryka. Z dniem 1 kwietnia sam zajął stanowisko Executive Chefa, sprawując pieczę na całą gastronomią w hotelu, od oferty outletów gastronomicznych, w tym Restauracji Garden, po obsługę bankietów i konferencji.
 

Szef Zbigniew Łęgowski może pochwalić się licznymi nagrodami. W 2012 roku zajmował I miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski i VII Mistrzostwach w Podawaniu Baraniny. Wcześniej wygrywał też w Mistrzostwach Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia oraz zajmował miejsca na podium podczas Kulinarnego Pucharu Łotwy w Rydze i Baltic Culinary Star Cup w Petersburgu. Często występuje też jako sędzia w konkursach kulinarnych.

W kuchni hotelu DoubleTree by Hilton Warsaw kierowanej przez Zbigniewa Łęgowskiego z pewnością nie zabraknie ulubionych przez gości propozycji opartych na polskim mięsie i rybach, w tym potraw przygotowanych na bazie polskiej sezonowanej wołowiny z Łąk Nadbużańskich. Goście nadal liczyć będą mogli na uzupełnienie menu o propozycje, w których królują produkty sezonowe.

Poza kulinarną ofertą konferencyjną oraz propozycjami à la Carte w Restauracji Garden flagowym produktem hotelu są także Niedzielne Brunche. W ich czasie do dyspozycji gości pozostają otwarty bufet z potrawami z jagnięciny, wołowiny, ryb i owoców morza oraz wybór sushi, stacja Live Cooking z nowatorskim Food Bazaar, stacja z lodami i goframi, comiesięczne bufety tematyczne oraz nielimitowane napoje, w tym wino stołowe i piwo.

DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw oferuje 359 pokoi i aż 5 000 m2 powierzchni eventowej, dającej szerokie możliwości aranżacyjne. Warto dodać, że hotel jest bazą zgrupowań Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej. To stąd polscy piłkarze pod wodzą Adama Nawałki wyruszali na mecze, które dały im awans na Mistrzostwa Europy we Francji.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000