Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowe wiosenno-letnie menu w restauracjach Qubus Hotel


Od 25 marca 2014 roku, do 14 restauracji Qubus Hotel wchodzi nowe wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak gęsiny, kaczki oraz wołowiny.

Wiosna i lato to oczywiście czas na potrawy lekkie, bogate w warzywa i owoce. W nowym menu sieci znajdą się zarówno syte i mięsne dania, jak też lekkie sałaty. Kreując menu Szefowie Kuchni w Qubus Hotel wykorzystali w nim także wiosenne nowalijki.
 
- Naszym Gościom zaproponujemy w nowej karcie, przede wszystkim oryginalne potrawy ze szlachetnej gęsiny i kaczki. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli  skosztować m.in. wędzonych płatków gęsiny podanych na bukiecie z fasoli z dodatkiem kruszonki z bekonu i orzechów włoskich oraz sosu żurawinowego, czy  delikatnej sałaty z blinami z kurczaka i świeżych nowalijek. Osobom lubiącym lekkie zupy z pewnością przypadnie do gustu warzywne minestrone z nutą bazyliowego musu – mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii i główny kreator wiosennej odsłony menu w sieci Qubus Hotel.
 
Oprócz pożywnych sałat w nowej karcie znajdą się też wyjątkowe sycące dania, takie jak: policzki wołowe duszone we własnym sosie, serwowane z puree z selera i ziemniaków, filet z kaczki marynowany w miodzie i goździkach, czy wędzony filet z gęsi podany z sosem chrzanowym na pieczonce ziemniaczanej o majerankowym aromacie. Na smakoszy słodkości czeka niecodzienny deser czekoladowy w postaci musu z białej czekolady, podany na puree z mango w towarzystwie chrupiącej delicji.

- Kreując każde menu staramy się zaproponować naszym Gościom, przede wszystkim niezwykłe doznania smakowe. Tym razem odwiedzającym nasze hotele proponujemy smaki szlachetnych mięs z gęsi i kaczki. Choć Polska  jest jednym z głównych producentów gęsiny w Europie, to przez  lata potrawy z tym mięsem  były rzadkością w restauracjach. Uważamy też, że warto czerpać inspirację ze staropolskich tradycji i tym samym w pełni wykorzystywać polskie produkty. Wszystkie nasze dania są przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników. To daje Gościom gwarancję, że przygotowywane przez nas potrawy są zawsze zdrowe, aromatyczne i oryginalne – mówi Michał Ogórek – Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.       
 
Uzupełnieniem nowego menu jest też karta główna z najbardziej lubianymi przez gości potrawami, takimi jak: gnocchi z kurczakiem, łosoś cytrynowy, steki, jagnięcina grillowana z serem Feta, czy antrykot z kurczaka. W karcie znajduje się również bogata oferta ciepłych i zimnych napojów. Dodatkowo do dyspozycji gości jest także karta win z wyselekcjonowanymi propozycjami z całego świata.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000